Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικές φορές μαθαίνουμε μόνο με τον δύσκολο τρόπο. Ως μοτοσυκλετιστές, το γνωρίζουμε πολύ καλά. Ξεχάσες να πάρεις μαζί του τα αδιάβροχα για ένα χειμερινό ταξίδι; Ναι, δεν θα τα ξεχάσεις τη δεύτερη φορά. Λάθος στροφή χωρίς GPS και έχεις καταλήξει να σε κυνηγά μια αγέλη αγριογούρουνων στα βουνά της Ορεινής Ναυπακτίας; Ναι, την επόμενη φορά θα έχεις χάρτες μαζί σου.

Καθώς οι αναβάτες μαζεύουν χιλιόμετρα εμπειρίας, αυτές οι εμπειρίες μάθησης αθροίζονται επίσης. Η YouTuber Amanda Zito μπορεί να επιβεβαιώσει αυτή τη δήλωση, καθώς έχει πάρει αρκετά δύσκολα μαθήματα σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών της. Για να βοηθήσει τους αναβάτες να αποφύγουν τα ίδια λάθη, η Zito δημιούργησε ένα βίντεο για να μεταδώσει τη σοφία της στους εκκολαπτόμενους adventure αναβάτες.

Με τίτλο «6 αξεσουάρ μοτοσικλέτας κάτω από 100 $ που άλλαξαν την οδήγηση για μένα», το τελευταίο βίντεο της Zito ακολουθεί μια αυτοκριτική διαδρομή προς φιλικές συμβουλές. Για όσους μόλις ξεκινούν τα ταξίδια τους με δύο τροχούς, αυτές οι συμβουλές βετεράνων μπορεί να σημαίνουν τη διαφορά μεταξύ της ασφαλούς άφιξης ή της επιστροφής νωρίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, με ένα ταξιδιωτικό υπόβαθρο, οι συστάσεις της Zito είναι ελαφρώς στραμμένες σε αυτήν την κατεύθυνση, αλλά τα έξι προτεινόμενα στοιχεία της μπορούν να ταιριάζουν τόσο σε αναβάτες εντός όσο και εκτός δρόμου. Σε τελική ανάλυση, ακόμα και οι αναβάτες πόλης ή αυτοί που κάνουν μικρά ταξίδια μόνο από άσφαλτο θα επωφεληθούν εξίσου από τις θερμαινόμενες λαβές, τα ωτοασπίδες, το cruise assist και τους ιμάντες αποσκευών. Σήμερα, πολλά advenure μοντέλα είναι εξοπλισμένα με θερμαινόμενα αξεσουάρ, cruise control και πλήρεις επιλογές αποσκευών, αλλά η ολοκληρωμένη ανάλυση της Zito βοηθάει επίσης αναβάτες με χαμηλό προϋπολογισμό.

Ενώ (κανονικά) σχεδόν όλοι οι αναβάτες πρέπει να έχουν μαζί τους ένα βασικό κιτ εργαλείων και μια τρόμπα ελαστικών, η συσκευή μπορεί να είναι μια πραγματική ευλογία για τους αναβάτες εκτός δρόμου. Οι περισσότεροι αναβάτες που κινούνται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους (ακόμα και αν διανύουν απίστευτα χιλιόμετρα) μπορούν να στηριχθούν στην οδική βοήθεια. Αυτό δεν συμβαίνει με τους εξερευνητές μονοπατιών, επομένως ένα αξιόπιστο κιτ επισκευής ελαστικών μπορεί να σώσει ή να καταστρέψει ένα ταξίδι.

Το ίδιο ισχύει και για ένα φορητό jump starter. Κανείς δεν απολαμβάνει να σταματά το ταξίδι του από μια νεκρή μπαταρία, ειδικά όταν βρίσκεται έξω από τα γνωστά μονοπάτια.

Οι αναβάτες συχνά αποκτούν αυτά τα ψήγματα γνώσεων με την πάροδο του χρόνου, αλλά χάρη στις σοφές συμβουλές της Zito, το ταξίδι με ADV (adventure) δεν χρειάζεται να είναι ένα μάθημα που παίρνει κανείς με τον δύσκολο τρόπο.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης