Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Προς το τέλος του 2019 πραγματοποιήθηκε μια εκδρομή που αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για μοτοσυκλετιστές και μη. Εδώ κοντά, από τη Νάξο με προορισμό την Κρήτη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι πως για να γυρίσεις την Κρήτη και δη με την ελευθερία των δύο τροχών χρειάζεσαι πολύ παραπάνω από 4 μέρες. Όσο δύσκολο και αν ακούγεται όμως έγινε εφικτό χάρη στη συνεννόηση μεταξύ φίλων που μπορεί να μην είχαν καν γνωριστεί ακόμα! Αυτό είναι άλλωστε η μοτοσυκλέτα! Έτσι βγήκε το πλάνο, μια μέρα ανά νομό της Κρήτης, μια ξεχωριστή «ειδική» διαδρομή ώστε να οι μουσαφίρηδες από το όμορφο νησί της Νάξου να δουν όσο περισσότερο γινόταν από τον τόπο που δεν ήταν νησί, αλλά θεριό που κοίτουνταν στη θάλασσα, όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης.

Η αρχή έγινε το πρωί κιόλας της Παρασκευής, με τους επισκέπτες μας να καταφτάνουν έτοιμοι για όλα! Αφού έθεσαν ως βάση το Ηράκλειο, ένα πλήρως εκδρομικό τετραήμερο ξανοιγόταν εμπρός. Ένας σύντομος καφές και η πρώτη τουρ στο Νομό του Ηρακλείου θα ήταν γεγονός, με προορισμό τις Τρεις Εκκλησιές στο νότιο μέρος του νησιού. Οι στροφές και η διαδρομή του ορεκτικού σίγουρα προϊδέασαν θετικά τους σύντροχους από τη Νάξο για ό,τι θα ακολουθούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σαββατοκύριακο που ήρθε ήταν γεμάτο από την δυτική Κρήτη με τα Χανιά και το Ρέθυμνο να πρωταγωνιστούν με τις γραφικές τους εικόνες και τις φυσικές διαδρομές που σε κάνουν να ξεχνάς πως δε βρίσκεσαι στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το φινάλε ήταν εξίσου σε mood… «ειδικής» διαδρομής, με την ανάβαση στο οροπέδιο Λασιθίου να δίνει μια ακόμα γεύση από… Pikes Peak στη βόλτα μας. Μια βόλτα που φυσικά κατέληξε σε πολύ.. φαγητό!

Όλα τα παραπάνω έγιναν από φίλους για φίλους, με άψογη συνεννόηση μεταξύ πλοηγών και πλοηγούμενων ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε και ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» στη Blue Star Ferries.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το ραντεβού με το 2WO Moto Club ανανεώθηκε πλέον με προορισμό τη Νάξο!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης