Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη του έφτασε ο Francesco Bagnaia, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τον Fabio Quartararo στην βαθμολογία. Μπορεί να φαινόταν κυρίαρχος σε όλον τον αγώνα, όμως αυτός κρίθηκε πραγματικά πάνω στο νήμα του τερματισμού. 

 

O Jack Miller κατάφερε από την pole position να στρίψει πρώτος, ενώ από κοντά τον ακολουθούσαν οι Enea Bastianini, Francesco Bagnaia, Maverick Viñales και Marco Bezzecchi. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, ξεκίνησε από την όγδοη θέση και παρέμεινε εκεί στον πρώτο γύρο. Ακόμα ένα περιστατικό ήταν η τριπλή πτώση των Pol Espargaro, Johann Zarco και Michelle Pirro, τερματίζοντας νωρίς τον αγώνα τους, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο, ο Miller έπεσε στην τέταρτη στροφή, κληροδοτώντας την πρώτη θέση στον Enea Bastianini, ο οποίος έτρεχε με ένα ειδικό σχέδιο στην μοτοσυκλέτα του για να τιμήσει τον Fausto Gresini. Στον ίδιο γύρο θα έπεφτε και ο Marco Bezzechi από την τέταρτη θέση. 

Οι πτώσεις αυτές έφεραν τους δύο πρώτους στο Πρωτάθλημα, Fabio Quartararo και Aleix Espargaro, στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, με 8 δέκατα διαφορά τόσο από την τέταρτη θέση όσο και μεταξύ τους. Μπροστά, στον τρίτο γύρο ο Bagnaia πέρασε στην όγδοη στροφή τον Bastianini για να ανέβει στην κορυφή του αγώνα για πρώτη φορά, ενώ και ο Viñales βρέθηκε τον επόμενο γύρο μπροστά από τον Ιταλό της Ducati. 

Τα πράγματα θα παρέμεναν έτσι, με τον Viñales να βρίσκεται κολλητά στην ουρά του Bagnaia, αλλά να μην βρίσκει δίοδο για να περάσει. Ένα μικρό λάθος του Bastianini επέτρεψε στον Luca Marini να περάσει για λίγο στην τρίτη θέση, με τον αναβάτη της Gresini όμως να απαντάει αμέσως.

Μετέπειτα, ο Bastianini άνοιξε τον ρυθμό του και κατάφερε να πιάσει τον Viñales, να τον περάσει και να αρχίσει να κυνηγά τον Bagnaia. Στον τελευταίο γύρο ο Bastianini ήταν ακριβώς πίσω από τον Bagnaia και προσπάθησε να τον περάσει, ένα μικρό λάθος όμως έδωσε μια ανάσα στον Pecco. 

Παρόλα αυτά, μια καλή έξοδος από την τελευταία στροφή έφερε τον Bastianini στην γραμμή του τερματισμού, μόλις 0,034 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bagnaia, και μάλιστα με νέο ρεκόρ γύρου αγώνα!

Ο Viñales πήρε την τρίτη θέση, ενώ οι Quartararo και Espargaro τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. 

 

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης