Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί ο Valentino Rossi να έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από τους αγώνες μοτοσικλέτας και το Θα συνεχίσει να βρίσκεται στα paddock του MotoGP o “Γιατρός” από τη θέση του manager.Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, ωστόσο, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν θα χάσει την επαφή του με τον θεσμό. Ο Ιταλός superstar των δύο τροχών ετοιμάζει όχι μία, αλλά τέσσερις ομάδες για το 2022 σε όλες τις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο Rossi θα έχει μια ομάδα στη Moto3, καθώς θα συνεργαστεί με την Avintia και η ομάδα θα λέγεται Avintia VR46 Riders Academy. Στη Moto2 ο Rossi ετοιμάζει δύο ομάδες. Η πρώτη είναι η Aramco VR46, η οποία θα έχει τη στήριξη της πετρελαϊκής εταιρείας από τη Σαουδική Αραβία, όπως η ομάδα MotoGP. Αναβάτες της ομάδας θα είναι οι Marco Bezzecchi και Celestino Vietti.

Στο MotoGP η ομάδα του Rossi θα χρησιμοποιήσει μοτοσικλέτες της Ducati.

Οι αναβάτες της ομάδας MotoGP δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη ομάδα στην κατηγορία Moto2 θα είναι εκείνη που θα γεμίσει το κενό που αφήνει η αποχώρηση τηςΣτόχος του Rossi είναι να φέρνει συνεχώς νέους Ιταλούς αναβάτες στο πρωτάθλημα. Petronas SRT Team. Ο Rossi μάλιστα εξασφάλισε μια συνεργασία με τη Yamaha για τη συγκεκριμένη ομάδα, η οποία θα ονομάζεται Yamaha VR46 Master Camp Team.

Το κερασάκι φυσικά στην τούρτα είναι η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία MotoGP. Η ομάδα έχει επιβεβαιώσει ότι θα αγωνιστεί με μοτοσικλέτες της Ducati μέχρι το 2024, ενώ δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα η δομή της ομάδας και οι οδηγοί. Ένα σημαντικό κομμάτι είναι η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον πρίγκηπα Mohammed bin Salman από τη Σαουδική Αραβία, ο οποίος υποτίθεται ότι θα εξασφαλίσει τους πόρους για την ομάδα.

Από τις ακαδημίες του Rossi έχουν βγει αναβάτες όπως οι Pecco Bagnaia και Franco Morbidelli.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP San Marino: Προβλέψεις για το Grand Prix στο Misano

Ο Valentino Rossi ετοιμάζει το δικό του ηλεκτρικό ποδήλατο

Επίσημα με Ducati η ομάδα του Rossi στο MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης