Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το πρώτο διήμερο δοκιμών MotoGP για την προετοιμασία του 2021 ολοκληρώθηκε με τους αναβάτες να Αμφιβολίες για το νέο πλαίσιο της M1 έχει ο Quartararo.μπαίνουν ξανά σε ρυθμό αγώνων με τις καινούριες τους μοτοσικλέτες. Στην πίστα Losail του Κατάρ και με συνθήκες όχι ιδανικές, καθώς υπήρχε δυνατός άνεμος όλες τις ημέρες, ο Fabio Quartararo με την εργοστασιακή Yamaha κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο των δύο ημερών δείχνοντας σημάδια βελτίωσης με τη YZR-M1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός Γάλλος ήταν ο μοναδικός που σημείωσε χρόνο μέσα στο 1:53, αλλά, όπως είπε ο ίδιος, άργησε πολύ να βρει τον ρυθμό του με το νέο πλαίσιο της μοτοσικλέτας. Τις επόμενες ημέρες θα αξιολογήσουν αν όντως το νέο πλαίσιο δουλεύει καλύτερα πριν βγάλουν τα τελικά τους συμπεράσματα.

Καινούριο αεροδυναμικό πακέτο για την Ducati δοκίμασε ο Miller.

Δυνατό ξεκίνημα για την Aprilia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati. Ο Αυστραλός είχε στη Μεγάλη βελτίωση στον κινητήρα για την Aprilia.διάθεσή του τη νέα μοτοσικλέτα της Ducati δοκιμάζοντας πολλά εξαρτήματα και αεροδυναμικά βοηθήματα. Στο τέλος της ημέρας ήταν πολύ ικανοποιημένος έχοντας καλό ρυθμό σε όλες τις συνθήκες. Στη 3η θέση είχαμε μια ευχάριστη έκπληξη, αυτή της Aprilia του Aleix Espargaro. Με την RS-GP να είναι εντελώς νέα, ο Ισπανός αισθάνθηκε άμεσα πως έχει γίνει σημαντική δουλειά και οι χρόνοι το επιβεβαίωσαν φέρνοντας τον Ισπανό στην 3η θέση της κατάταξης των δύο ημερών.

Πολύ ευχαριστημένος ο Aleix Espararo με τη RS-GP, ιδιαίτερα στην επιτάχυνση.

Πολύ πίσω ο Rossi, αργό ξεκίνημα για τις KTM

Στην εξάδα των χρόνων βρέθηκαν οι Franco Morbidelli (Yamaha), Stefan Bradl (Honda) και Johann Zarco Αργό ξεκίνημα για την KTM και τον Pol Espargaro με τη Repsol Honda.(Ducati), με τον πρωταθλητή Joan Mir με τη Suzuki να ολοκληρώνει το διήμερο στη 8η θέση. Στη δεκάδα ήταν και η δεύτερη Suzuki του Alex Rins όπως επίσης και οι Vinales και Bagnaia. Ο Valentino Rossi δεν βρήκε κάτι θετικό στο νέο πλαίσιο της Yamaha μένοντας στη 19η θέση και αντιμετωπίζοντας προβλήματα πρόσφυσης στο εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας.

Προβλήματα για τον Rossi με το νέο πλαίσιο, το οποίο δεν του έδινε την πρόσφυση που ήθελε στο εμπρός μέρος

Η δράση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται την Τετάρτη με το δεύτερο τριήμερο δοκιμών στην πίστα του Κατάρ.

Για τους χρόνους του διημέρου πατήστε ΕΔΩ

Ένα μικρό βίντεο από δοκιμαστική εκκίνηση της Honda του Pol Espargaro. Απολαύστε ήχο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με πολλές αλλαγές η νέα RS-GP της Aprilia στο MotoGP

Η Honda στο πλευρό ενός ταλαντούχου αναβάτη

Παρουσιάστηκε η Yamaha Petronas MotoGP 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης