Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το εντυπωσιακό αλλά και σκληρό Ράλι Ντακάρ του 2022 ξεκίνησε και μάλιστα είχε ήδη μεγάλα δράματα. Καταστροφικό το ξεκίνημα για τα ηλεκτρικά Audi.Μετά τον πρόλογο του Σαββάτου τα πληρώματα και οι αναβάτες είχαν την πρώτη τους σοβαρή δοκιμασία στην ειδική διαδρομή Hail-Hail. Η έντονη βροχόπτωση έκανε την κατάσταση πολύ δύσκολη για όλους με αποτέλεσμα να έχουμε τις σοβαρές – σχεδόν – απώλειες των δύο εργοστασιακών ηλεκτρικών Audi RS Q e-tron.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο ο Stephane Peterhansel, όσο και ο Carlos Sainz ήρθαν αντιμέτωποι με την σκληρή πλευρά του Ράλι με τον Γάλλο να πληγώνει σοβαρά το πίσω μέρος του RS του και τον Ισπανό να χάνει πάνω από 2,5 ώρες από ένα λάθος την πλοήγηση. Την πρώτη, ουσιαστικά, ειδική του Dakar πήρε ο Nasser Al-Attiyah με το Toyota Hilux, ακολουθούμενος από τον επίσης δυνατό Sebastien Loeb με το BRX Hunter. Στην 3η θέση βρέθηκε ο έμπειρος οδηγός WRC, Martin Prokop, ενώ στην εξάδα βρέθηκαν οι Alvarez, Vasilyev και Halpern. Ταχύτερο Audi είναι εκείνο του Mattias Ekstrom στην 37η θέση.

Μεγάλη η ζημιά για το Audi του Peterhansel, αλλά ο Γάλλος θα προσπαθήσει να συνεχίσει τον αγώνα.

Ελαφρύ προβάδισμα Sanders, έκπληξη ο πρωτοεμφανιζόμενος Klein

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις μοτοσυκλέτες, σταθερό προβάδισμα τόσο στον πρόλογο, όσο και στην ειδική διαδρομή 1Β πήρε ο Daniel Έχασαν έδαφος τα πρωτοκλασάτα ονόματα στις μοτοσυκλέτες, αλλά το Ντακάρ έχει πολύ δρόμο ακόμα.Sanders. Ο Αυστραλός της GasGas ήταν πολύ γρήγορος από την αρχή μέχρι το τέλος και κατάφερε να κλείσει την ημέρα πάνω από τρία λεπτά μπροστά από τον Pablo Quintanilla. Ο Χιλιανός της εργοστασιακής Honda από την πλευρά του, ήταν επίσης γρήγορος και κράτησε πίσω του στην 3η θέση τον Matthias Walkner με την εργοστασιακή KTM. Ταχύτερη Yamaha ήταν εκείνη του Van Beveren, ενώ στην εξάδα βρέθηκαν ο rookie Mason Klein και ο Sam Sanderland επίσης με GasGas.

Πολύ μέτριο ήταν το ξεκίνημα για τον Barreda Bort με την Honda στην 17η θέση, το ίδιο και για τον Toby Price με την KTM στην 22η θέση. Ο περσινός νικητής Kevin Benavides ήταν στην 14η θέση, ενώ το αστέρι του MotoGP, Danilo Petrucci τα πήγε περίφημα τερματίζοντας στην 13η θέση.

Αποτελέσματα Αυτοκίνητα/Μοτοσυκλέτες Ε.Δ. 1Β

Σταθερά πρώτος ο Αυστραλός Sanders με την GasGas.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της Ε.Δ. 1Β.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια είναι τα φαβορί της TOYOTA GAZOO RACING στο Ράλι Ντακάρ

Πανέτοιμη η Yamaha να παλέψει για τη νίκη στο Dakar 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης