Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τι και αν μόλις στη δεύτερη ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ ο Danilo Petrucci αντιμετώπισε πρόβλημα με Έχει βάλει τα γυαλιά στους έμπειρους αναβάτες του Dakar ο Petrucci.την KTM του και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σημείο ανασυγκρότησης με ελικόπτερο. Τι και αν δέχτηκε ποινή 11,5 ωρών η οποία ουσιαστικά τον άφησε εκτός διεκδίκησης κάποιου καλού αποτελέσματος, ο Ιταλός πρώην αναβάτης MotoGP κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη σε ειδική στο Ντακάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναβάτης της KTM στην 5η ειδική διαδρομή Riyadh-Riyadh των 560 συνολικά χιλιομέτρων (346 χιλιόμετρα ειδικής) οδήγησε γρήγορα και χωρίς να κάνει λάθη στην πλοήγηση έφτασε στον τερματισμό στη δεύτερη θέση. Πρώτος ήταν ο Toby Price, ωστόσο ο Αυστραλός της KTM δέχτηκε ποινή 6 λεπτών με αποτέλεσμα να χαρίσει τη νίκη στην ειδική στον Petrucci. Ο Ιταλός είναι ο πρώτος αναβάτης από το MotoGP που κερδίζει ειδική διαδρομή στο Dakar.

Σταθερά και γρήγορα τα Yamaha μέχρι στιγμής στο Dakar 2022.

Στη δεύτερη θέση της ειδικής βρέθηκε ο Ross Branch με την Yamaha, έχοντας δύο Honda πίσω του, αυτές των Florimo και Brabec, ενώ οι Price και Klein έκλεισαν την εξάδα με τις KTM. Στη Γενική Κατάταξη πρώτος παραμένει ο Sam Sunderland με την GasGas ο οποίος κρατάει στα 2,5 λεπτά πίσω του τον Matthias Walkner με KTM και στα 6 λεπτά τον Van Beveren με Yamaha. Οι Sanders (GasGas), Santolino (Sherco) και Quintanilla (Honda) συμπληρώσουν την εξάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο Joan Barreda Bort ο οποίος έπεσε στα τελευταία χιλιόμετρα της ειδικής με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ώμο του. Ο Ισπανός της Honda με τη βοήθεια του Quintanilla συνέχισε τον αγώνα, ωστόσο πλέον βρίσκεται 23 λεπτά μακριά από την πρώτη θέση. Μάλιστα, είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει την προσπάθειά του στο φετινό Dakar.

Είχε δείξει το ταλέντο του από πέρυσι ο Henk Lategan με το Toyota.

Η μάχη δεν έχει τελειώσει μεταξύ Al-Attiyah και Loeb

Στα αυτοκίνητα η νίκη στην 5η ειδική διαδρομή πήγε στον Henk Lategan με το εργοστασιακό Toyota Hilux O Lategan χάρισε την 33η νίκη οδηγού από τη Νότια Αφρική στο Dakar.Gazoo Racing. Ο οδηγός από τη Νότιο Αφρική ήταν εξαιρετικός από την αρχή μέχρι το τέλος και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη σε ειδική σε Dakar. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sebastien Loeb με το BRX Hunter ο οποίος άφησε πίσω του τον Lucio Alvarez με Toyota και τον Serradori με Century SRT. Ο Nasser Al-Attiyah συνέχισε τις σταθερές εμφανίσεις ολοκληρώνοντας την ειδική στην 7η θέση με τη διαφορά του στη Γενική Κατάταξη από τον Loeb να μειώνεται στα 35 λεπτά.

Για τους οδηγούς της Audi η ημέρα αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη
με τον Carlos Sainz να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ανάρτηση του RS Q e-tron. Ο Ισπανός ζήτησε βοήθεια από τον Stephane Peterhansel ο οποίος του έδωσε μια από τις αναρτήσεις του δικού του ηλεκτρικού Audi και με αυτόν τον τρόπο ο Ισπανός κατάφερε να τερματίσει την ειδική στην 48η θέση. Ο Mattias Ekstrom ήταν ταχύτερος οδηγός της Audi στην 22η θέση, ενώ μόλις στην 63η θέση τερμάτισε την ειδική ο Peterhansel.

Αποτελέσματα 5ης Ε.Δ. Αυτοκίνητα/Μοτοσικλέτες

Τα καλύτερα στιγμυότυπα της 5ης ειδικής διαδρομής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ράλι Ντακάρ 2022, 4η Ε.Δ.: Δυνατή ημέρα για Honda και Sherco

Ράλι Ντακάρ 2022, 3η Ε.Δ.: Πρώτη νίκη για την Audi, πρώτη νίκη για την Hero

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης