Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η 4η ειδική διαδρομή Al-Qaisumah-Riyadh δεν άλλαξε πολλά πράγματα στην κατάταξη του αγώνα, ωστόσοO Έλληνας αναβάτης Βασίλης Μπούρδος συνεχίζει δυνατά και βρίσκεται στην 83η θέση Γενικής Κατάταξης. έδειξε ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο στο Ράλι Ντακάρ. Η ειδική διαδρομή των 465 χιλιομέτρων περιλάμβανε κυρίως χωμάτινα κομμάτια με μικρές διαδρομές σε άμμο και αμμόλοφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατηγορία των μοτοσικλετών μεγάλος νικητής ήταν ο Joan Barreda Bort με την εργοστασιακή Honda. Ο Ισπανός αναβάτης κινήθηκε εντυπωσιακά γρήγορα και χωρίς να κάνει λάθη έφερε την CRF450 Rally του στην πρώτη θέση. Αυτή είναι η δεύτερη νίκη φέτος για τον Barreda ο οποίος από το 2020 καταφέρνει να κερδίσει τουλάχιστον δύο ειδικές διαδρομές σε κάθε Dakar. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Pablo Quinatanilla επίσης με Honda, ενώ στην 3η θέση της ειδικής βρέθηκε ο Rui Goncalves με την εργοστασιακή Sherco.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους αναβάτες της Sherco μέχρι στιγμής στο Dakar 2022.

Η ημέρα ήταν εξαιρετική για την Sherco καθώς ο Lorenzo Santolino ακολούθησε στην 5η θέση, ενώ την εξάδα έκλεισε ο πρωτοπόρος της Γενικής Κατάταξης Sam Sunderland με την GasGas. Στη Γενική Κατάταξη ο Sunderland είναι μπροστά από τον Matthias Walkner με 3 λεπτά διαφορά, ενώ στην 3η θέση υποχώρησε ο Van Beveren με την εργοστασιακή Yamaha. Δυνατά συνεχίζει ο Daniel Sanders στην 4η θέση Γενικής, ενώ στην εξάδα βρίσκονται οι Santolino (Sherco) και Quintanilla (Honda). Εκπληκτική ήταν η εμφάνιση του Danilo Petrucci ο οποίος έφερε την KTM στην 3η θέση, αλλά μια ποινή 10 λεπτών τον έριξε στην 15η θέση της ειδικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασταμάτητος ο Al-Attiyah αύξησε τη διαφορά στη Γενική Κατάταξη.

Δώρο στον Al-Attiyah η νίκη στην ειδική

Στα αυτοκίνητα η νίκη στην 4η ειδική διαδρομή πήγε στον Nasser Al-Attiyah. Ο οδηγός από το Κατάρ πάτησε Σπασμένη ανάρτηση στην ειδική είχαν ο Nani Roma (BRX) και ο Stephane Peterhansel (Audi) και οι δύο μετά από προσγείωση σε άλμα.γκάζι με το Toyota Hilux του και έδειξε ότι είναι ακλόνητος και στο φετινό Dakar. Είχε μεγάλη μάχη με τους Sebastien Loeb και Yazeed Al Rajhi, με τον οδηγό από τη Σαουδική Αραβία να γράφει τον καλύτερο χρόνο στο τέλος της ημέρας. Παρόλα αυτά, δέχτηκε μια ποινή 2 λεπτών για παραβίαση των ορίων ταχύτητας και υποχώρησε στην 5η θέση. Ο Loeb από την άλλη με το BRX Hunter έβαλε το κεφάλι κάτω και πίεσε αλλά έμεινε πίσω από τον Al-Attiyah για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Carlos Sainz με το ηλεκτρικό Audi ο οποίος είχε καλό ρυθμό και έμεινε μέχρι το τέλος με τους ταχύτερους. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Yasir Seaidan με το Mini X-Raid, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Giniel De Villiers με το Toyota Hilux. Στη Γενική Κατάταξη ο Al-Attiyah είναι 38 λεπτά μπροστά από τον Loeb, ενώ στην 3η θέση είναι ο Al Rajhi, 49 λεπτά πίσω από τον teammate του στην Toyota.

Αποτελέσματα 4ης Ε.Δ. Αυτοκίνητα/Μοτοσικλέτες

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της 4ης Ε.Δ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ράλι Ντακάρ 2022, 3η Ε.Δ.: Πρώτη νίκη για την Audi, πρώτη νίκη για την Hero

Ράλι Ντακάρ 2022, 2η Ε.Δ.: Περνάει στην αντεπίθεση η Honda

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης