Αυτήν τη φορά ήταν ο Lewis Hamilton ο οποίος κέρδισε τον Valentino Rossi… όχι στην πίστα όμως, αλλά στα social media. Ο Βρετανός πρωταθλητής Formula 1 με 32 εκατομμύρια αθρώπους να τον ακολουθούν είναι ο “Βασιλιάς των Social” κατατροπώνοντας τον πάλαι ποτέ κραταιό Valentino Rossi.

Ο Ιταλός superstar του MotoGP μένει πίσω πλέον με 28 εκατομμύρια φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απέχοντας πλέον περίπου 4 εκατομμύρια από τον Hamilton. Το μεγάλο αστέρι του MotoGP αυτήν την εποχή, ο Marc Marquez, είναι χαμηλότερα, στους 12 εκατομμύρια φίλους, αλλά κερδίζει οδηγούς όπως οι Verstappen, Ricciardo και Leclerc.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φανατικός οπαδός των social media και του Valentino Rossi δηλώνει ο Lando Norris

Ο παλιός είναι αλλιώς…

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως ο φετινός πρωταθλητής MotoGP, Joan Mir δεν έχει φτάσει ακόμα Οι νέοι αναβάτες δεν έχουν “πέραση” ούτε το μισό εκατομμύριο ακόλουθους, ενώ λίγο πιο ψηλά είναι οι Fabio Quartararo και Franco Morbidelli. Στους νέους αναβάτες λοιπόν συμπεραίνουμε πως δεν υπάρχει μεγάλη απήχηση ακόμα από το κοινό, σε αντίθεση με εκείνους της Formula 1 οι οποίοι γίνονται πιο εύκολα αποδεκτοί. Για παράδειγμα ο Lando Norris της McLaren έχει 2 εκατομμύρια φίλους περισσότερους από τον Quartararo, ακόμα και ο George Russell, ο οποίος αντικατέστησε τον Hamilton στη Mercedes στον αγώνα του Μπαχρέιν, είναι πάνω από τους αναβάτες της Petronas Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Formula 1 λοιπόν είναι νικήτρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η μάχη θα συνεχιστεί και το 2021… εντός και εκτός πίστας.

Ο Marquez είναι δυνατός στα μέσα, αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο να φτάσει τον "Βασιλιά" Rossi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης