Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από την επίσημη ανακοίνωση της CFMoto ότι θα πάρει μέρος στο KTM, Husqvarna, GasGas, CFMoto, Honda και τώρα QJMotor στην Moto3!Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3. Η κινεζική φίρμα, η οποία ανήκει στην QJMotor, θέλει να κάνει άνοιγμα στις σπορ μοτοσικλέτες και το πρώτο βήμα θα γίνει μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Moto3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φρέσκο νέο που μας έρχεται όμως από την Κίνα αναφέρει πως και η QJMotor φαίνεται πως μπαίνει στο πρωτάθλημα Moto3. Η κινεζική φίρμα η οποία ιδρύθηκε το 1985 συμφώνησε με την ομάδα Avintia Ensponsorama και θα έχει ομάδα με δύο μοτοσικλέτες στο grid του 2022. Θυμίζουμε ότι η ομάδα της Avintia μέχρι και το 2021 βρισκόταν στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτες της Ducati πριν πάρει τη θέση της η ομάδα VR46 Moooney του Valentino Rossi.

Κάπως έτσι θα είναι η αγωνιστική μοτοσικλέτα της CFMoto το 2022.

Με μοτοσικλέτα της KTM

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η QJMotor δεν θα κατασκευάσει καινούρια μοτοσικλέτα σε πρώτη φάση για να αγωνιστεί, αλλά θα Δεν αποκλείεται να δούμε τα λογότυπα της Benelli πάνω στη μοτοσικλέτα της QJMotor.χρησιμοποιήσει τις αγωνιστικές Moto3 της KTM. Άλλωστε οι δύο εταιρίες έχουν συνεργασία σε πολλούς τομείς και δεν είναι περίεργη αυτή η συμφωνία. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η QJMotor θα κατέβει στο πρωτάθλημα με τα δικά της λογότυπα ή θα χρησιμοποιήσει το brand της Benelli με την οποία έχει ιδιαίτερη σχέση.

Τις μοτοσικλέτες της κινεζικής ομάδας θα οδηγήσουν οι Elia Bartolini και Matteo Bertelle, ενώ η Avintia έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την ακαδημία VR46 για την αναζήτηση νέων ταλέντων από την Ιταλία. Μένει να δούμε τις οριστικές λεπτομέρειες της συμφωνίας η οποία σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η ομάδα της Avintia το 2021 είχε τέσσερα βάθρα με αναβάτη τον Niccolo Antonelli.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Benelli επιστρέφει δυναμικά στα μικρά adventure μοντέλα

Νέο μικρότερο CL-X ετοιμάζει η CFMoto

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης