Ο Joan Mir είναι ο καινούριος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP για το 2020. Ο Ισπανός αναβάτης της H Valencia ανέδειξε τον φετινό πρωταθλητή…Suzuki πήρε αυτό που ήθελε στην πίστα της Βαλένθια, τερμάτισε χωρίς λάθη στην 7η θέση και μαθηματικά κατάκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Mir στα 23 του χρόνια χαρίζει στην Suzuki τον πρώτο τίτλο της έπειτα από 20 χρόνια και μπαίνει στην λίστα των νικητών όπως οι Barry Sheene και Kevin Schwantz του ιαπωνικού εργοστασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Joan Mir με την 7η θέση στη Βαλένθια στέφθηκε πρωταθλητής για το 2020

Μεγάλη μάχη…

Στον αγώνα τώρα, τεράστια μάχη για τη νίκη είχαμε μεταξύ των Franco Morbidelli και Jack Miller. Οι δύο Μάχη για την πρώτη θέση ανάμεσα σε Morbidelli και Miller…αναβάτες της Yamaha και της Ducati αντίστοιχα ξεχώρισαν από την αρχή και έμειναν μόνοι τους στην κορυφή για όλο τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους τελευταίους γύρους ο Miller έκανε την επίθεσή του στον Morbidelli, κατάφερε μάλιστα να βρεθεί μπροστά για μερικές στροφές ωστόσο ο Ιταλός ήταν πιο ψύχραιμος και πήρε τελικά την 3η φετινή του νίκη. Ο Morbidelli ανέβηκε στη 2η θέση του πρωταθλήματος.

Χωρίς κανένα λάθος και με αποφασιστικότητα ο Morbidelli κατάκτησε την 3η του φετινή νίκη

Βάθρο για Espargaro

Το βάθρο έκλεισε ο Pol Espargaro με την KTM ο οποίος είχε τη δική του μάχη με τον Taka Nakagami με την LCR Honda. Ο Ιάπωνας όμως, παρότι ήταν πιο γρήγορος, σημείωσε πτώση και έχασε την ευκαιρία για ένα βάθρο. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Alex Rins με τη δεύτερη Suzuki, ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Binder(KTM) και Oliveira(KTM).Στη δεκάδα τερμάτισαν οι Dovizioso (Ducati), Aleix Espargaro(Aprilia) και Vinales(Yamaha).

Πτώση σημείωσε ο Zarco από την 5η θέση και ο Quartararo με την Yamaha με τον Γάλλο να χάνει κάθε ελπίδα για τον τίτλο. Η σεζόν τελειώνει στο Portimao της Πορτογαλίας σε μία εβδομάδα.

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα

 

Σπουδαία μάχη με τον Morbidelli είχε ο Miller ο οποίος έφερε την Ducati του στη 2η θέση

 

Ακόμα ένα βάθρο για τον pol Espargaro και την KTM

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης