Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Βαλένθια ήταν υπόθεση Ducati. Τρεις μοτοσικλέτες από το ιταλικόΕκπληκτικός ο rookie Martin άφησε πίσω τους εργοστασιακούς αναβάτες της Ducati. εργοστάσιο κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης με τον νεαρό Jorge Martin να είναι ο επικρατέστερος. Ο Ισπανός της Pramac Racing εκμεταλλεύτηκε την κίτρινη σημαία στα τελευταία δύο λεπτά της διαδικασίας και με έναν απίθανο χρόνο κατάφερε να πάρει την pole position. Αυτή είναι η τρίτη φετινή pole για τον εκπληκτικό Ισπανό ο οποίος έχει και μια νίκη φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός έδειχνε έτοιμος για την 6η συνεχόμενη pole του, ωστόσο μια πτώση στην αρχή της τελευταίας του προσπάθειας τον άφησε στη δεύτερη θέση. Την τελευταία θέση της πρώτης σειράς έκλεισε ο Jack Miller ο οποίος επίσης είχε πτώση στην τελευταία του προσπάθεια με την εργοστασιακή Ducati.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον "Γιατρό" θα ξεκινήσει τον αγώνα από τη 10η θέση.

Εκτός ρυθμού ο πρωταθλητής Fabio Quartararo

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς οι αναβάτες της Suzuki, Joan Καμία Repsol Honda στις κατατακτήριες αφού ο Pol Espargaro τραυματίστηκε σε πτώση το πρωί του Σαββάτου.Mir και Alex Rins, οι οποίοι θα έχουν ανάμεσά τους τον Johann Zarco με την Ducati της Pramac. Στην 7η θέση ήταν ο Brad Binder με την εργοστασιακή KTM, ενώ ο πρωταθλητής Fabio Quartararo με τη Yamaha ήταν μόλις 8ος στη χειρότερη εμφάνισή του φέτος σε κατατακτήριες. Ο Valentino Rossi ήταν εξαιρετικός και κατάφερε να βρεθεί στη 10η θέση στις τελευταίους του κατατακτήριες.

Ταχύτερη Aprilia στο grid ήταν εκείνη του Aleix Espargaro στη 12η θέση με τον Vinales στην 14η θέση, ενώ ταχύτερη Honda ήταν εκείνη του Taka Nakagami στην 9η θέση. Εκτός κατατακτηρίων έμεινε ο Pol Espargaro ο οποίος είχε μια άσχημη πτώση το πρωί του Σαββάτου και επισκέφτηκε το τοπικό νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στην πίστα Ricardo Tormo αρχίζει την Κυριακή στις 15:00.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι 9 μοτοσικλέτες που χάρισαν τίτλο στον Valentino Rossi

MotoGP Valencia: Προβλέψεις για το Grand Prix στη Βαλένθια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης