Οι ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος ταχύτητας ταξιδεύουν ήδη για το Monster Energy Grand Prix České Republiky στο Brno, για τον 10ο αγώνα αυτής της συναρπαστικής σεζόν.

Το γεγονός ότι η Michelin μπορεί να παράγει ελαστικά για όλους τους κατασκευαστές και για όλα τα στυλ οδήγησης των αναβατών, καθώς επίσης και η συνεχής έρευνα για να ταιριάξει τις σωστές γόμες για όλες τις πίστες, έχουν συντελέσει στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Οι οδηγοί θα βρεθούν στην πίστα των 5.403 μ. του Brno Grand Prix με μόνο δέκα βαθμούς να χωρίζουν τους τέσσερεις πρώτους Marc Marquez (Repsol Honda Team), Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP), Andrea Dovizioso (Ducati Team) και Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Μετά από ανάπαυλα ενός μήνα, επιτέλους δράση!

Η Michelin θα προσφέρει τα ελαστικά Power Slick, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν στη μέτρια πρόσφυση της ασφάλτου, λαμβάνοντας υπόψη τα σημεία όπου υπάρχει έντονη επιβράδυνση, τις ζώνες με απότομη επιτάχυνση και την ανισόπεδη σχεδίαση της πίστας, η οποία διαθέτει σημεία με εναλλαγές ύψους που φθάνουν έως και τα 70μ. μεταξύ του χαμηλότερου και του υψηλότερου σημείου. Η μαλακή, μεσαία και σκληρή γόμα των μπροστινών slick ελαστικών θα είναι συμμετρικής σχεδίασης ενώ αντίστοιχα οι ίδιες γόμες στα πίσω slick ελαστικά θα διαθέτουν ασύμμετρη σχεδίαση. Παρόλο που η πίστα έχει περίπου ίδιο αριθμό αριστερών και δεξιών στροφών, έξι αριστερές και οχτώ δεξιές, η ταχύτητα αυτών δείχνει ότι υπάρχουν υψηλότερες απαιτήσεις από το δεξί τμήμα του πέλματος και ότι υπάρχει η ανάγκη για σκληρότερη γόμα σε αυτή την πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα Masaryk, που είναι γνωστή ως Automotodrom Brno, βρίσκεται στη νότιο-ανατολική πλευρά της Τσεχίας. Απέχει περίπου 200χλμ. από την πρωτεύουσα Πράγα και βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Λόγω της θέσης της, ο αγώνας είναι ο δημοφιλέστερος της ανατολικής Ευρώπης και προσελκύει πολλούς θεατές. Παρόμοια με τους αγώνες του Assen και του Sachsenring, ο αυθεντικός αγώνας του Brno διεξαγόταν στο δρόμο και περνούσε μέσα από τα γειτονικά χωριά, πριν γίνει κλειστή πίστα το 1987. Οι λόφοι που την πλαισιώνουν δημιουργούν φυσικές κερκίδες με μοναδική θέα, δημιουργώντας μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα από το πλήθος των θεατών που τη γεμίζουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

​Τέσσερις αναβάτες κυνηγούν τον τίτλο

Λόγω της τοποθεσίας, η πιθανότητα άστατων καιρικών συνθηκών είναι υπαρκτή –όπως αποδείχτηκε και στον περσινό αγώνα– και για αυτό το λόγο θα είναι διαθέσιμα και τα Power Rain ελαστικά σε μαλακή και μεσαία γόμα και μόνο η μεσαία γόμα των πίσω ελαστικών θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερη γόμα στη δεξιά πλευρά του πέλματος, όπως και στην έκδοση των slick.

Η Michelin και οι αναβάτες θα βρεθούν στην πίστα εν δράσει την Παρασκευή 4 Αυγούστου για τα δύο πρώτα σκέλη από τα τέσσερα των ελεύθερων δοκιμών. Την επόμενη μέρα, το πρωί και το απόγευμα, ακολουθούν δύο ακόμα σκέλη, πριν τα συναρπαστικά  των κατατακτήριων δοκιμών που θα κρίνουν τις θέσεις των οδηγών στη σχάρα της εκκίνησης για τον αγώνα των 22 γύρων της Κυριακής. Η έναρξη του αγώνα στις 6 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί για τις 14:00 (τοπική ώρα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης