Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Χωρίς να προλάβουμε να συνέλθουμε από τον απίθανο αγώνα στο Aragon την περασμένη Κυριακή, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει στη δράση. Στην πίστα Misano – Marco Simoncelli πραγματοποιείται ο 14ος γύρος του πρωταθλήματος καθώς οδεύουμε πλέον προς το τελικό στάδιο της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα είναι τα νέα που μεσολάβησαν από το Aragon μέχρι το Misano. Τα περισσότερα τα είχαμε μάθει πολλέςΟ Vinales δημιούργησε ευκαιρίες στο στρατόπεδο της Yamaha. εβδομάδες νωρίτερα και μιλάμε φυσικά για τις σημαντικές επιστροφές που θα έχουμε στο Misano. Στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha επιστρέφει έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες ο Franco Morbidelli. Ο Ιταλός αναβάτης έπειτα από τη σοβαρή επέμβαση στο γόνατο χρειάστηκε αρκετό χρόνο αποθεραπείας και την Παρασκευή θα βρεθεί ξανά στη σέλα της M1. Το διαφορετικό για τον Morbidelli είναι ότι δε θα φοράει τα χρώματα της Petronas Yamaha, αλλά τα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας καθώς πήρε “προαγωγή” μετά τις εξελίξεις με την αποχώρηση του Maverick Vinales.

Οι δύο Ιταλοί επιστρέφουν μετά από αρκετό καιρό στο MotoGP για λογαριασμό της Yamaha.

Στο πλευρό του Rossi ο Dovizioso

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη σημαντική επιστροφή είναι αυτή του Andrea Dovizioso. Ο Ιταλός βετεράνος αποφάσισε στο τέλος του 2020 να μην αγωνιστεί το 2021. Έκανε κάποιες δοκιμές με την Aprilia και το ντόμινο των εξελίξεων τον έφερε ξανά στη Yamaha. Ο Dovizioso θα οδηγήσει την M1 της Petronas Yamaha στο Misano και μάλιστα θα κάνει δίδυμο με τον Valentino Rossi.

Ας δούμε όμως τις προβλέψεις για το Grand Prix του Aragon

Yamaha Monster MotoGP

Στο Aragon ο Fabio Quartararo είχε δείξει καλή ταχύτητα το τριήμερο, ωστόσο στον αγώνα κινήθηκε σε Συντήρηση δυνάμεων θα κάνει ο Quartararo.χαμηλά επίπεδα. Ο Γάλλος από εδώ και πέρα δε θα πιέσει και δε θα ρισκάρει διότι έχει στόχο το πρωτάθλημα και η διαφορά των 54 βαθμών δε θέλει να χαθεί. Ο Franco Morbidelli από την άλλη, πέρυσι είχε κερδίσει στο Misano με τη Yamaha, κάτι που υποπτεύομαι ότι δε θα μπορέσει να επαναλάβει φέτος.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Αν μπορεί αν κερδίσει θα κερδίσει, αλλιώς και μια θέση στην εξάδα του κάνει.
Πρόβλεψη για Franco Morbidelli: Στους βαθμούς οριακά.

Fabio Quartararo #20.

Ducati Lenovo Team

Ο αγώνας του Aragon ήταν υπόθεση Ducati και κυρίως υπόθεση Pecco Bagnaia. Ο Ιταλός ήταν εκπληκτικός, έκανε τον αγώνα της χρονιάς και πήρε την πρώτη του νίκη. Το Misano είναι αγαπημένη πίστα για τον Bagnaia, άρα τον βλέπουμε πάλι ψηλά στην κατάταξη. Από την άλλη ο Jack Miller θα προσπαθήσει να ακολουθήσει τα χνάρια του teammate του με σύμμαχο την πολύ καλή Ducati σε όλες τις πίστες.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Φαβορί για τη νίκη.
Πρόβλεψη για Jack Miller: Μπορεί να παλέψει για το βάθρο.

Pecco Bagnaia #63.

Pramac Racing Ducati

Ο φορμαρισμένος Jorge Martin είχε έναν καλό αγώνα στο Aragon, αλλά έμεινε μακριά από το βάθρο. Στο Misano θα έχει την ευκαιρία να παλέψει ξανά με τους πρώτους. Ο Johann Zarco από την άλλη ταλαιπωρείτε με πρόβλημα στο χέρι (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα) και έχει χάσει το momentum που είχε στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Η εξάδα είναι εφικτή.
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Μπορεί να είναι στη μάχη του βάθρου.

Johann Zarco #5.

Suzuki Ecstar Team

Οι αναβάτες της Suzuki φέτος έχουν αντίστροφες αποδόσεις σε κάθε πίστα. Στο Misano ήταν η σειρά του Joan Mir να βγει μπροστά και να πάρει το βάθρο, σε αντίθεση με τον Alex Rins που έμεινε πολύ πίσω μέσα στην πατρίδα του. Το Misano είναι συνήθως καλό για τις Suzuki, άρα περιμένουμε καλές εμφανίσεις από τους δύο Ισπανούς.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Θα είναι πάλι μέσα στη μάχη του βάθρου.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Θα είναι μπροστά από τον teammate του, ικανός και για τη νίκη.

Joan Mir #36.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Στην KTM ο Brad Binder συνεχίζει να κρατάει ψηλά τη σημαία της αυστριακής ομάδας έπειτα από τον τραυματισμό του Miguel Oliveira. Στο Aragon έμεινε στην 7η θέση και το Misano συνήθως δεν είναι φιλικό στις RC16.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Δύσκολο τριήμερο, η δεκάδα είναι ρεαλιστικός στόχος.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Πάλι κορυφαία ΚΤΜ, μπορεί να παλέψει για την εξάδα.

Brad Binder #33.

Aprilia Racing Gresini

Στην Aprilia τα πράγματα συνέχισαν να είναι εξαιρετικά. Ο Aleix Espargaro ήταν πολύ δυνατός στο Aragon και λίγο έλειψε να βρεθεί πάλι στο βάθρο. Στο Misano έχει κάνει αμέτρητες δοκιμές η Aprilia, κάτι που σημαίνει ότι θα εμφανιστεί πάλι ανταγωνιστική η RS-GP. Το ντεμπούτο του Maverick Vinales με την Aprilia ήταν φυσιολογικά αργό και στο Misano περιμένουμε βελτίωση από τον Ισπανό.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Μπορεί να παλέψει πάλι για το βάθρο.
Πρόβλεψη για τον Maverick Vinales: Αυτήν τη φορά θα είναι μέσα στους βαθμούς.

Aleix Espargaro #41.

Repsol Honda Team

Έναν Marc Marquez από τα παλιά είδαμε στο Aragon με τον Ισπανό να παλεύει μα πάθος για τη νίκη. Ο αναβάτης της Honda θέλει στο Misano να συνεχίσει τις καλές παρουσίες και μαζί με τον Pol Espargaro να φέρουν την RC213V ψηλά.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Δυνατός ξανά, μέσα στην πεντάδα.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Θα είναι στη δεκάδα.

Marc Marquez #93.

LCR Honda

Περιμέναμε περισσότερα από τους Alex Marquez και Taka Nakagami στο Aragon, αλλά οι δύο αναβάτες της LCR Honda κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Το Misano αναμένεται να είναι ξανά δύσκολο.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Θα είναι κοντά στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Μέσα στην οκτάδα.

Alex Marquez #73.

Petronas Yamaha Team

Το πρόγραμμα της Petronas Yamaha στο Misano θα είναι εξαιρετικά εντατικό. Ο Valentino Rossi θα αγωνιστεί μέσα στην έδρα του και χιλιάδες Ιταλοί θα θελήσουν να τον αποχαιρετήσουν. Από την άλλη, ο Andrea Dovizioso θα επιστρέψει στη σέλα μοτοσικλέτας MotoGP και θα τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω του.

Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Θα πιέσει για το καλύτερο αποτέλεσμα της χρονιάς.
Πρόβλεψη για Andrea Dovizioso: Ερωτηματικό η απόδοσή του.

Valentino Rossi #46.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του φέτος πραγματοποίησε στο Aragon ο Enea Bastianini τερματίζοντας τον αγώνα στην 6η θέση. Το Misano είναι ο αγώνας της πατρίδας τόσο το ίδιου όσο και του Luca Marini, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουν περισσότερη πίεση για να αποδώσουν καλά.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Θα είναι στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Μέσα στους βαθμούς.

Enea Bastianini #23.

Tech3 KTM Team

Ο Iker Lecuona διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και στο Aragon απέδειξε πως έχει θέση στο MotoGP. Ο Ισπανός παρόλα αυτά φεύγει προς WSBK μεριά, κάτι που μάλλον θα ανακοινωθεί στο Misano. Ο Danilo Petrucci από την άλλη θέλει ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα της πατρίδας του καθώς και εκείνος αναχωρεί για το Rally Dakar με την KTM το 2022.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Θα είναι στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Μπορεί ακόμα μια δεκάδα.

Iker Lecuona #27.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 15:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα της Αραγονίας αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Valentino Rossi ετοιμάζει το δικό του ηλεκτρικό ποδήλατο

Μαντέψτε πως πήγε ο Johann Zarco στην πίστα του Aragon

MotoGP Αραγονίας: Άξια νίκη για τον Bagnaia έπειτα από τρομερή μάχη με τον Marquez

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης