Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τη δεύτερη φετινή του νίκη με εμφατική εμφάνιση κατάφερε να κατακτήσει ο Fabio Quartararo με την Πρώτος στη βαθμολογία με 15 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο πλέον ο Quartararoεργοστασιακή Yamaha. Ο νεαρός Γάλλος ξεκίνησε καλά από την pole position και έμεινε ανάμεσα στους πρώτους στην αρχή του αγώνα. Όταν άρχισε να αισθάνεται άνετα άρχισε να ανεβαίνει θέσεις και πήρε την πρωτοπορία. Με τρομερό ρυθμό κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας και να φτάσει στη 2η συνεχόμενη νίκη του. Πλέον ο Quartararo είναι πρώτος στη βαθμολογία με 15 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Bagnaia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάχη είχαμε για τη δεύτερη θέση με τον Pecco Bagnaia να επικρατεί των αντιπάλων του με την εργοστασιακή Ducati. Την τελευταία θέση του βάθρου εξασφάλισε ο Joan Mir με την εργοστασιακή Suzuki με τον πρωταθλητή να κάνει αγώνα στρατηγικής στο δεύτερο μισό.

Εξαιρετική επιστροφή για τον Marc Marquez στη 7η θέση.

Σημαντικές πτώσεις για Rins, Zarco, Miller

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εξάδα τερμάτισαν οι Morbidelli (Yamaha), Binder (KTM) και Aleix Espargaro (Aprilia), με τον Marc Χαμένες ευκαιρίες για βάθρο και βαθμούς από τους Zarco, Rins, Miller και RossiMarquez θα τερματίζει στη 7η θέση με τη Repsol Honda. Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Alex Marquez (Honda), Enea Bastianini (Ducati) και Nakagami (Honda).

Σημαντικές ήταν οι πτώσεις των Alex Rins και Johann Zarco. Ο Ισπανός της Suzuki βρισκόταν στη 2η θέση και πίεζε τον Quartararo για τη νίκη όταν ένα μικρό λάθος τον έριξε στην άσφαλτο και έχασε μια απίθανη ευκαιρία. Από την άλλη, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Zarco βρισκόταν στη 3η θέση, όταν έχασε το εμπρός μέρος της Ducati του και έπεσε χάνοντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Πτώση επίσης σημείωσαν οι Rossi και Miller.

Επόμενος αγώνας πραγματοποιείται στην Ισπανία και την πίστα της Jerez την Κυριακή του Πάσχα.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Portimao: Pole position με ρεκόρ για τον Quartararo με Yamaha

Τι λένε οι αντίπαλοι του Marquez για την επιστροφή του

MotoGP Πορτογαλία: Προβλέψεις για το GP στο Portimao

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης