Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με ανατροπές και άφθονο θέαμα ολοκληρώθηκε το Grand Prix της Ολλανδίας στην πίστα του Assen. Η νίκη H διαφορά στη βαθμολογία μειώθηκε πλέον στους 21 βαθμούς!πήγε στον κάτοχο της pole position Pecco Bagnaia ο οποίος οδήγησε γρήγορα και αλάνθαστα από την πρώτη μέχρι την τελευταία στροφή. Ο Ιταλός της Ducati είχε σωστή στρατηγική καθώς προσπάθησε στους πρώτους 2 γύρους να φτιάξει διαφορά από τους αντιπάλους του ανεβάζοντας τον ρυθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις είδε ότι είχε σταθεροποιήσει τη διαφορά του από το δεύτερο φύλαξε τα ελαστικά του σε καλή κατάσταση και στο τέλος πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη, τη δεύτερη για το 2022. Μια τεράστια έκπληξη είχαμε στη δεύτερη θέση καθώς ο νεοφερμένος Marco Bezzechi έφερε την Ducati της Mooney VR46 στο βάθρο. Ο μαθητής του Valentino Rossi ήταν σταθερός, γρήγορος και χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο στην καριέρα του στο MotoGP.

Η στιγμή της πτώσης του Quartararo.

Καταστροφή για τον πρωταθλητή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν καταστροφικό για τον Fabio Quartararo με την Yamaha. Στον 4ο γύρο του αγώνα ο Γάλλος της Yamaha προσπάθησε από την 3η θέση να περάσει στη 2η θέση τον Aleix Espargaro βλέποντας τον Bagnaia να απομακρύνεται στην κορυφή. Στην 5η στροφή προσπάθησε να περάσει, αλλά έπεσε, παρασύροντας στην αμμοπαγίδα τον Espargaro με την Aprilia. Ο Γάλλος προσπάθησε να συνεχίσει, ωστόσο είχε ζημιές στη μοτοσικλέτα του με αποτέλεσμα να σημειώσει και δεύτερη πτώση η οποία έβαλε οριστικό τέλος στον αγώνα του.

 

Aprilia στα καλύτερά της

Στην 3η θέση της κατάταξης τερμάτισε ο εντυπωσιακός Maverick Vinales με την εργοστασιακή Aprilia, που Εντυπωσιακό διπλό προσπέρασμα στο τελευταίο σικέιν για τον Espargaro του χάρισε την 4η θέση.είναι το πρώτο του με την ιταλική ομάδα. Τον αγώνα της ζωής του έκανε ο Aleix Espargaro ο οποίος μετά την σύγκρουση με τον Quartararο έμεινε στην 15η θέση. Ο ρυθμός του παρόλα αυτά ήταν ασύγκριτος και με πείσμα κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι την 4η θέση περνώντας όποιον βρήκε στο δρόμο του. Μάλιστα στην τελευταία στροφή της πίστας πέρασε δύο αναβάτες μαζί για να πάρει την 4η θέση. Ο Espargaro μείωσε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Quartararo στους 21 βαθμούς.

Την εξάδα έκλεισαν οι Brad Binder (KTM) και Jack Miller (Ducati), ενώ στη δεκάδα τερμάτισαν επίσης οι Martin, Mir, Oliveira και Rins. Το πρωτάθλημα MotoGP έχει μια μεγάλη διακοπή και επιστρέφει στις 7 Αυγούστου με το Grand Prix της Μ. Βρετανίας στο Silverstone.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Τον αγώνα της ζωής του έκανε ο Aleix Espargaro από την 15η στην 4η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Ολλανδίας: Pole position για τον Bagnaia με νέο ρεκόρ στο Assen

MotoGP Ολλανδίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις για το GP του Assen

Συγκινητική επανένωση Rainey και Yamaha μετά από 30 χρόνια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης