Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με μια επιβλητική εμφάνιση ο Fabio Quartararo επέστρεψε στις νίκες στον αγώνα της Ολλανδίας. Ο ΓάλλοςΤέταρτη νίκη για τον Quartararo φέτος αναβάτης της Yamaha ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και έδειξε ότι θα βάλει δύσκολα στους αντιπάλους του από την αρχή. Δεν είχε πρόβλημα να ελέγξει τον ρυθμό και να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους φτάνοντας στη 4η φετινή του νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον στη βαθμολογία ο Quartararo βρίσκεται πρώτος με διαφορά 34 βαθμούς από τον δεύτερο Johann Zarco. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Maverick Vinales με τη δεύτερη εργοστασιακή Yamaha. Ο Ισπανός άφησε πίσω του τις κακές εμφανίσεις και με δυνατό ρυθμό κατάφερε να εξασφαλίσει ένα καλό αποτέλεσμα έπειτα από αρκετό καιρό.

Επιστροφή στο βάθρο για τον πρωταθλητή Mir ο οποίος έδωσε υπόσχεση για ένα δυνατό δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Έχασε έδαφος ο Zarco στο πρωτάθλημα, εκπληκτικός ο Marquez

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τελευταία θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο Joan Mir με την εργοστασιακή Suzuki. Ο Ισπανός Ακόμα μια πτώση για τον Valentino Rossi ο οποίος θα σκεφτεί σοβαρά πλέον το μέλλον του.πρωταθλητής ήταν αρκετά επιθετικός στους πρώτους γύρους και ανέβηκε ψηλά στην κατάταξη. Έμεινε κοντά στη μάχη του βάθρου και στο τέλος ανταμείφθηκε με τη 3η θέση. Ο δεύτερος της βαθμολογίας Johann Zarco δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από τη 4η θέση έχοντας την ταχύτερη Ducati στο grid.

Στην εξάδα τερμάτισαν οι Oiliveira (ΚΤΜ) και Bagnaia (Ducati) ενώ απίθανη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Marc Marquez ο οποίο έφερε τη Repsol Honda από τη 20ή θέση στη 7η θέση. Στη δεκάδα τερμάτισαν οι Aleix Espargaro (Aprilia), Nakagami (Honda) και Pol Espargaro (Honda).

Το πρωτάθλημα πλέον σταματάει για τη διακοπή του καλοκαιριού για πέντε εβδομάδες και επιστρέφει στις 8 Αυγούστου στην Αυστρία.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Ολλανδίας: Δυνατή pole position για τον Vinales στο Assen

Επίσημα με Ducati η ομάδα του Rossi στο MotoGP

MotoGP Ολλανδίας: Η τρομακτική πτώση του Marc Marquez

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης