Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Φτάσαμε πλέον στο τέλος του καλοκαιριού και οδεύουμε προς τον 12ο γύρο του Παγκοσμίου Πρώτος στη βαθμολογία ο Quartararo με 47 βαθμούς διαφορά από τον BagnaiaΠρωταθλήματος MotoGP. Στην πίστα του Silverstone στη Μεγάλη Βρετανία, μετακομίζει το καραβάνι του MotoGP σε μια πίστα γρήγορη, τεχνική και ικανή να προσφέρει συγκινήσεις σε πολλαπλά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα που μεσολάβησαν από τον προηγούμενο, τρελό αγώνα της Αυστρίας αφορούν κυρίως τη Yamaha και τον Maverick Vinales. Η Yamaha αποφάσισε άμεσα να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Ισπανό αναβάτη κάτι που σημαίνει ότι δε θα ξαναδούμε τον Vinales με τα χρώματα της ιαπωνικής φίρμας.

Η τρομερή μάχη του 2019 στο Silverstone μεταξύ Alex Rins και Marc Marquez.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστράτευση βετεράνων και όχι μόνο!

Για το Silverstone επιστρατεύτηκε στην εργοστασιακή ομάδα ο Cal Crutchlow ο οποίος ήδη αντικαθιστούσε τον τραυματία Franco Morbidelli στην Petronas Yamaha. Πλέον ο Βρετανός θα βρεθεί δίπλα στον Fabio Quartararo, ενώ δίπλα στον Valentino Rossi στην ομάδα της Petronas θα βρεθεί ο Jake Dixon. Ο Dixon οδηγεί για την ομάδα της Petronas στη Moto2 και θα έχει την πρώτη του ευκαιρία να οδηγήσει στο MotoGP μέσα στην πατρίδα του. Ας δούμε όμως τις προβλέψεις για το Βρετανικό Grand Prix.

Yamaha Monster MotoGP

Ο Fabio Quartararo απέδειξε στην Αυστρία ότι είναι πιο έτοιμος από ποτέ να διεκδικήσει τον τίτλο φέτος. Οδεύει ολοταχώς για τον τίτλο ο QuartararoΌσο ο αγώνας ήταν σε στεγνές συνθήκες ήταν εξαιρετικά γρήγορος και θα ήταν αδιαμφισβήτητα στο βάθρο, ωστόσο η βροχή του χάλασε τα σχέδια και έμεινε τελικά στην 7η θέση. Στο Silverstone η Yamaha δουλεύει καλά και σίγουρα θα τον δούμε ξανά ανάμεσα στους πρώτους. Από τον Cal Crutchlow δεν περιμένουμε πολλά.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Θα είναι ξανά δυνατός, μέσα στο βάθρο.
Πρόβλεψη για Cal Crutchlow: Στους βαθμούς οριακά.

Fabio Quartararo #20.

Ducati Lenovo Team

Στην Ducati μπορεί να μη συνέχισαν την παράδοση που είχαν φτιάξει με τις νίκες στην Αυστρία, ωστόσο έσωσαν την παρτίδα με το βάθρο του Pecco Bagnaia. Από την άλλη ο Jack Miller ρίσκαρε και δεν του βγήκε με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος. Ο Bagnaia πλέον είναι δεύτερος στη βαθμολογία θα ουσιαστικά είναι ο βασικός αντίπαλος του Quartararo.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Η παράδοση δεν τον ευνοεί, θα είναι εκτός εξάδας.
Πρόβλεψη για Jack Miller: Θα πάει καλύτερα από τον Bagnaia, μέσα στην πεντάδα.

Pecco Bagnaia #63.

Pramac Racing Ducati

Το δεύτερο μεγάλο λάθος της χρονιάς έκανε ο Johann Zarco στην Αυστρία όταν έπεσε και έχασε πολύτιμους βαθμούς. Ο Γάλλος πλέον έπεσε στην 4η θέση της βαθμολογίας και οι ελπίδες για τίτλο μειώνονται δραματικά. Από την άλλη, ο Jorge Martin ήταν ξανά εκπληκτικός και κατάφερε να σκαρφαλώσει στο βάθρο. Το Silverstone δεν ευνοεί τις Ducati αλλά οι δύο αναβάτες της Pramac θα είναι δυνατοί.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Θα είναι στη μάχη της πεντάδας.
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Η ταχύτερη Ducati, ίσως και τετράδα.

Jorge Martin #89.

Suzuki Ecstar Team

Μια από τις καλύτερες πίστες για τη Suzuki είναι το Silverstone και οι Joan Mir και Alex Rins δε θα χάσουν την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Mir έχει ανέβει πλέον στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Rins είναι ο τελευταίος νικητής στο Silverstone πίσω στο 2019.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Ευκαιρία για την πρώτη του νίκη.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Μπορεί το βάθρο, ίσως και τη νίκη.

Alex Rins #42.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Με χαρά και ενθουσιασμό δέχτηκαν την αναπάντεχη νίκη του Brad Binder στην Αυστρία στην KTM. Οι άνθρωποι του αυστριακού εργοστασίου πανηγύρισαν την 5η νίκη τους στη μεγάλη κατηγορία και έδειξαν ότι παραμένουν σημαντικός παίχτης στο πρωτάθλημα. Στο Silverstone, οι Brad Binder και Miguel Oliveira θα έχουν την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά όχι όπως την Αυστρία.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Αν είναι καλύτερα από τον τραυματισμό του θα είναι στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Έρχεται με φόρα και θα είναι μέσα στην εξάδα.

Brad Binder #33.

Aprilia Racing Gresini

Στην Aprilia παραλίγο να είχαν το πρώτο τους βάθρο στη μεγάλη κατηγορία με τον Aleix Espargaro να βρίσκεται 3ος λίγες στροφές πριν το τέλος του αγώνα. Ο Ισπανός δεν τα κατάφερε, αλλά ο αγώνας ήταν καλός. Από την άλλη, ο Lorenzo Savadori δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού και δε θα βρίσκεται ούτε στο Silverstone.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Μέσα στην οκτάδα, το Aprilia θα δουλέψει καλά.
Πρόβλεψη για τον Lorenzo Savadori: – .

Aleix Espargaro #41.

Repsol Honda Team

Δεύτερη φορά που ο Marc Marquez κάνει το ίδιο λάθος και πέφτει τη στιγμή που βρίσκεται στην πρώτη θέση. Στην Αυστρία ο Ισπανός της Honda είχε την ευκαιρία να πάρει τη δεύτερη νίκη του, ωστόσο έναν γύρο πριν το τέλος έπεσε και έχασε μια χρυσή ευκαιρία. Από την άλλη ο Pol Espargaro δεν μπορεί να βρει τον τρόπο να οδηγήσει γρήγορα και παραμένει σε μέτρια επίπεδα απόδοσης.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Το Silverstone του πάει, θα είναι μέσα στη μάχη της νίκης.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Θα παλέψει για τη δεκάδα… πάλι.

Marc Marquez #93.

LCR Honda

Πολύ μέτρια ήταν τα αποτελέσματα για τους αναβάτες της LCR Honda Taka Nakagami και Alex Marquez στην Αυστρία, κάτι που έχουμε παρατηρήσει φέτος στους περισσότερους αγώνες. Στο Silverstone δεν αναμένουμε κάτι το τρομερό.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Δύσκολα στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Μάχη για την 12η θέση.

Takaaki Nakagami #30.

Petronas Yamaha Team

Ο τελευταίος αγώνας του Valentino Rossi στο Silverstone δε θα περάσει απαρατήρητος. Ο Ιταλός έρχεται από ένα καλό αποτέλεσμα στην Αυστρία και θέλει να αποχαιρετήσει τους Βρετανούς φίλους του με στυλ. Από την άλλη δεν περιμένουμε πολλά από τον rookie, Jake Dixon.

Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Θα πάρει το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα.
Πρόβλεψη για Jake Dixon: Δε θα αποφύγει την τελευταία θέση, ίσως είναι στους βαθμούς.

Valentini Rossi #46.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Ένα μηχανικό πρόβλημα δεν επέτρεψε στον Enea Bastianini να πάρει αυτό που άξιζε στην Αυστρία. Ο Ιταλός ήταν μέσα στη δεκάδα και έδειχνε πολύ δυνατός στη σέλα της Ducati. Από την άλλη ο Luca Marini ευνοήθηκε πολύ από τις συνθήκες στο τέλος του αγώνα και κατάφερε να πάρει το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα στην 5η θέση.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Μια δεκάδα την έχει.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Θα είναι μπροστά από τον teammate του.

Luca Marini #10.

Tech3 KTM Team

Ο Iker Lecuona ήταν εξαιρετικός στην Αυστρία και κατάφερε να πάρει την 6η θέση. Ο Danilo Petrucci έμεινε στη 12η θέση σε ένα από τα καλά αγωνιστικά τριήμερα για την Tech3.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Θα παλέψει για τους βαθμούς.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Μέσα στους βαθμούς, ίσως και δεκάδα.

Iker Lecuona #27.

Κυριακή 29 Αυγούστου στις 15:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα του Silverstone αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ματαιώθηκε το MotoGP της Μαλαισίας, τη θέση του παίρνει το Misano

Επίσημα ο Vinales στην Aprilia – τι θα γίνει με τον Dovizioso;

MotoGP Αυστρίας: Ο Binder με KTM νικητής στο Spielberg σε έναν συγκλονιστικό αγώνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης