Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι αναβάτες του MotoGP φρόντισαν για ακόμα μια φορά να μας χαρίσουν θέαμα στις κατατακτήριες δοκιμές Πρώτο σημαντικό αποτέλεσμα του Pol Espargaro με την Hondaτου Silverstone. Εκείνος που χαμογέλασε και μάλιστα για πρώτη φορά μέσα στο 2021 με την Repsol Honda ήταν ο Pol Espargaro. Ο Ισπανός αναβάτες στην τελευταία του προσπάθεια βρήκε τον τρόπο να σημειώσει χρόνο 1:58.889 και να πάρει την πρώτη θέση για τον αυριανό αγώνα. Αυτή είναι η πρώτη pole για τον Espargaro με την Honda και ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει κάτι καλό στη σέλα της RC213V.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει το Βρετανικό GP της Κυριακής ο Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati δείχνοντας εξαιρετική σταθερότητα όλο το τριήμερο. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo έμεινε στην 3η θέση με την εργοστασιακή Yamaha έχοντας δυσκολίες στον έναν γρήγορο γύρο με τα φρέσκα ελαστικά της Michelin.

Τρέλανε τα χρονόμετρα ο Jorge Martin, αλλά ο καλύτερος γύρος του ακυρώθηκε!

Δυνατοί από τη δεύτερη σειρά οι Martin και Marquez

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν τον αγώνα οι Jorge Martin, Marc Marquez και Aleix Φαβορί για τη νίκη ο Fabio QuartararoEspargaro. Ο νεαρός Ισπανός μάλιστα της Pramac Ducati φαινόταν ότι θα πάρει την pole position καθώς ήταν πρώτος στο τέλος της διαδικασίας, αλλά ο γρήγορος γύρος του ακυρώθηκε καθώς είχε πατήσει εκτός πίστας.

Στην 7η θέση έμεινε ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati, ενώ πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Valentino Rossi ο οποίος θα εκκινήσει τον τελευταίο του αγώνα στο Silverstone από την 8η θέση. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Zarco (Ducati) και Rins (Suzuki).

Την Κυριακή στις 15:00 πραγματοποιείται ο μεγάλος αγώνας του Silverstone.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Μ. Βρετανίας: Προβλέψεις για το MotoGP στο Silverstone

Ματαιώθηκε το MotoGP της Μαλαισίας, τη θέση του παίρνει το Misano

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης