Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις επιφύλασσαν οι κατατακτήριες δοκιμές στη Γερμανία και την πίσταΠολύ γρήγορος ο Zarco βάζει πλώρη για την πρώτη του νίκη του Sachsenring. Ο Johann Zarco κατάφερε με έναν απίθανο γύρο στην προτελευταία του προσπάθεια να γράψει έναν εκπληκτικό χρόνο και παρότι έπεσε στον αμέσως επόμενο γύρο έμεινε στην πρώτη θέση. Αυτή είναι η πρώτη φετινή pole position για τον Γάλλο της Pramac Ducati το 2021, ο οποίος έδειξε στο FP4 ότι έχει τον ρυθμό για ένα καλό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo με τη Yamaha. Ο Γάλλος προσπάθησε στην τελευταία του προσπάθεια να πάρει τη 6η συνεχόμενη pole του, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Στη 3η θέση είχαμε μια έκπληξη με τον Aleix Espargaro να φέρνει την Aprilia στην πρώτη σειρά του grid για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Πρώτη φορά ο Aleix Espargaro φέρνει την Aprilia στην πρώτη σειρά του grid.

Τραγική εμφάνιση για Vinales, προβλήματα για Mir

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν τον αγώνα οι Jack Miller (Ducati), Marc Marquez (Honda) και Από πολύ καλή θέση θα εκκινήσει τον αγώνα ο Marc MarquezMiguel Oliveira (KTM) δημιουργώντας ίσως την πιο δυνατή σειρά εκκίνησης. Πιο πίσω έμειναν οι Jorge Martin, Pol Espargaro και Takaaki Nakagami με τον Ιάπωνα να πέφτει στην τελευταία του προσπάθεια.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Pecco Bagnaia, ενώ ταχύτερη Suzuki ήταν εκείνη του Rins. Ο Valentino Rossi έμεινε στη 16η θέση, ενώ ο περσινός πρωταθλητής Joan Mir απογοήτευσε μένοντας μόλις στη 17η θέση. Μόλις στη 21η θέση βρέθηκε ο Maverick Vinales ο οποίος περνάει σίγουρα τη χειρότερη στιγμή της καριέρας του στη Yamaha.

Αποτελέσματα κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με Ducati το 2022 η ομάδα Gresini Racing

MotoGP Γερμανίας: Προβλέψεις για το GP του Sachsenring

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης