Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έπρεπε να περιμένει 581 ημέρες για να βρεθεί ξανά στην κορυφή του βάθρου και να πανηγυρίσει ξανά Πέρασε δια πυρός και σιδήρου αλλά επέστρεψε στο θρόνο του ο Marquezτη νίκη. Ο Marc Marquez στην αγαπημένη του πίστα του Sachsenring δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του κυριαρχώντας απόλυτα. Ο αναβάτης της Repsol Honda σαν να περίμενε ακριβώς αυτόν τον αγώνα για να δείξει ξανά το απίθανο ταλέντο του κατακτώντας μια ιστορική νίκη τόσο για τον ίδιο όσο και για τη Honda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο καταπληκτικός Miguel Oliveira με την εργοστασιακή KTM. Ο Πορτογάλος απέδειξε ότι είναι ίσως ο πιο φορμαρισμένος αναβάτης αυτήν τη στιγμή στο grid και για 3ο συνεχόμενο αγώνα ανέβηκε στο βάθρο. Ο Fabio Quartararo ήταν εκείνος που κράτησε τη σημαία της Yamaha ψηλά τερματίζοντας στη 3η θέση. Μάλιστα ο Γάλλος αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία από το δεύτερο Zarco στους 22 βαθμούς παίρνοντας μια ανάσα για τη συνέχεια.

Αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία ο Quartararo με τη Yamaha.

Επιβεβαίωση για την KTM, ναυάγιο για Suzuki-Yamaha

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη σημαντική άνοδο της KTM επιβεβαίωσε και ο Brad Binder στη Γερμανίας τερματίζοντας στη 4η θέση.Έχασε έδαφος στη βαθμολογία ο Zarco με τη 8η θέση στη Γερμανία. Μάχη είχαμε για τη 5η θέση με τους εργοστασιακούς αναβάτες της Ducati να τα δίνουν όλα μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ο Pecco Bagnaia επικράτησε του Jack Miller με τον Αυστραλό να παραμένει στη 3η θέση της βαθμολογίας. Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Aleix Espargaro με Aprilia, Zarco (Ducati), Mir (Suzuki) και Pol Espargaro (Honda).

Τραγικές ήταν οι εμφανίσεις των Morbidelli και Vinales οι οποίοι τερμάτισαν στις τελευταίες θέσεις, ενώ ο Valentino Rossi διασώθηκε μπαίνοντας στους βαθμούς. Επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP πραγματοποιείται στο Assen της Ολλανδίας στις 27 Ιουνίου.

Αποτελέσματα αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Γερμανίας: Πρώτη pole position για τον Zarco

Με Ducati το 2022 η ομάδα Gresini Racing

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης