Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί να είναι μόλις το δεύτερος Grand Prix της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP, ωστόσο Ασταμάτητος ο… νέος με την Ducati της Pramacαυτό δεν τον πτόησε να δείξει την αξία του. Ο λόγος για τον Jorge Martin ο οποίος με έναν απίθανο γύρο στην τελευταία του προσπάθεια στο Q2 των κατατακτηρίων του GP της Doha, κατάφερε να πάρει την πρώτη pole position την καριέρας του. Ο αναβάτης της Ducati σημείωσε χρόνο 1:53.106 και ήταν αρκετός να του χαρίσει την πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ δυνατός και πάλι στο Κατάρ ο Vinales βάζει ξανά πλώρη για μια ακόμα νίκη

Έκαναν το «1-2» οι αναβάτες της δορυφορικής Pramac Ducati

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο teammate του στην ομάδα της Pramac Ducati, Johann Zarco. Ο Γάλλος αναβάτης δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ένα από τα φαβορί για τη νίκη στον αγώνα της Κυριακής. Την τελευταία θέση της πρώτης σειράς εκκίνησης κατέλαβε ο νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς Maverick Vinales με την εργοστασιακή Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις ο Espargaro με την Aprilia RS-GP

Απογοητευτική εμφάνιση για τον Rossi στη 21η θέση!

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν οι Miller(Ducati), Quartararo(Yamaha) και Bagnaia(Ducati), ενώ Ναυάγιο Rossi, πολύ πίσω Honda και KTMακόμα μια καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Aleix Espargaro ο οποίος έφερε την Aprilia στη 7η θέση. Από τη 8η θέση θα εκκινήσει ο πρωταθλητής Joan Mir με τη Suzuki, ενώ πρώτη Honda ήταν εκείνη του Stefan Bradl στη 11η θέση. Μεγάλη απογοήτευση για τον Valentino Rossi ο οποίος θα εκκινήσει τον αγώνα από τη 21η θέση, ενώ ταχύτερη KTM ήταν εκείνη του Miguel Oliveira στη 12η θέση.

Ο αγώνας της Κυριακής πραγματοποιείται στις 20:00 το βράδυ στην πίστα Losail του Κατάρ.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Κατάρ: Προβλέψεις για το 2ο GP της χρονιάς

Απίστευτο ρεκόρ 362,4 Κm/h στο MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης