Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Έχουν περάσει 18 ολόκληροι μήνες από την τελευταία φορά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ταξίδεψε στις ΗΠΑ. Τον Απρίλιο του 2019 είχαμε τον τελευταίο αγώνα στην πίστα Circuit of The Americas στο Τέξας με την πανδημία του Covid-19 να αναβάλει την περσινή επίσκεψη στην αμερικανική πίστα. Το τριήμερο λοιπόν 1-3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 14ος γύρος του MotoGP στην πίστα COtA του Austin η οποία από τους αναβάτες έχει χαρακτηριστεί ως πίστα-ροντέο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Dean Berta Vinales.

Δε θα αγωνιστεί στο Austin ο Maverick Vinales

Από τον τελευταίο αγώνα στο Misano μέχρι τώρα δεν έχουν μεσολαβήσει πολλά, ωστόσο ένα και μάλιστα Σε βαθύ πένθος έχει πέσει η οικογένεια Vinales με τον Maverick να μένει εκτός GP στην Αμερική.πολύ σοβαρό θέμα καίει τους ανθρώπους του θεσμού. Το προηγούμενο αγωνιστικό τριήμερο είχαμε ακόμα έναν θάνατο νεαρού αναβάτη, του Dean Berta Vinales στην κατηγορία SSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που έφερε ξανά μαύρα σύννεφα πάνω από τους αγώνες μοτοσικλέτας. Το περίεργο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ο αδικοχαμένος 15χρονος αναβάτης ήταν ξάδερφος του Maverick Vinales, αναβάτη της Aprilia MotoGP. Ο Ισπανός περνάει δύσκολες στιγμές με την οικογένειά του και αποφάσισε, σε συνεννόηση με την Aprilia, να μην πάρει μέρος στο Grand Prix της Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το τέλος του αγωνιστικού τριημέρου στο Misano είχαμε δύο ημέρες δοκιμών. Όλα τα εργοστάσια δοκίμασαν πράγματα για το 2022 και μάλιστα κάποιοι έφεραν τις πρωτότυπες μοτοσικλέτες της επόμενης χρονιάς για δοκιμή.

Βίντεο από τις δοκιμές στο Misano μετά το τέλος του αγωνιστικού τριημέρου.

 

Ας δούμε όμως τις προβλέψεις για το Grand Prix του Aragon.

Yamaha Monster MotoGP

Ο Fabio Quartararo είναι σε θέση οδηγού όσον αφορά τον τίτλο φέτος, ωστόσο νιώθει μια μικρή πίεση από τον βασικό του αντίπαλο Pecco Bagnaia. Ο Γάλλος της Yamaha ξέρει ότι πρέπει να κάνει αυτό που έκανε στο Misano, να τερματίζει στο βάθρο στους αγώνες που απομένουν, για να μπορέσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Από την άλλη, η επιστροφή του Franco Morbidelli ήταν δύσκολη και όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί χρόνο ο Ιταλός να βρει ξανά τον ρυθμό του.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Θα είναι χαρούμενος με ένα βάθρο ή μια θέση στην πεντάδα.
Πρόβλεψη για Franco Morbidelli: Οριακά στους βαθμούς.

Fabio Quartararo #20.

Ducati Lenovo Team

Ο Francesco Bagnaia είναι αυτήν τη στιγμή ο πιο φορμαρισμένος αναβάτης στο grid και ουσιαστικά είναι ο μοναδικός αντίπαλος του Quartararo στη μάχη για τον τίτλο. Οι νίκες σε Aragon και Misano του έχουν δώσει αυτοπεποίθηση να παλέψει για τη νίκη και στο Austin. Ο Jack Miller από την άλλη θέλει ένα καλό αποτέλεσμα με την Ducati για να δείξει και εκείνος ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Bagnaia.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Θα είναι στο βάθρο, δύσκολα η νίκη.
Πρόβλεψη για Jack Miller: Μπορεί να είναι η σειρά του να κερδίσει, αν όχι θα είναι στο βάθρο.

Francesco Bagnaia #63.

Pramac Racing Ducati

Το Misano δεν ήταν καλός αγώνας για την Pramac Ducati με τον Jorge Martin να σημειώνει πτώση και τον Johann Zarco να μένει πολύ πίσω στην κατάταξη. Ο Γάλλος μάλιστα αποφάσισε να κάνει την επέμβαση στο χέρι του για να λύσει το πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα που του είχε εμφανιστεί και θα είναι έτοιμος στο Τέξας.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Θα είναι στην οκτάδα.
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Μπορεί να είναι το κρυφό αουτσάιντερ, μέσα στην πεντάδα.

Johann Zarco #5.

Suzuki Ecstar Team

Ο μοναδικός αναβάτης που έχει καταφέρει να κερδίσει στο Austin εκτός από τον Marc Marquez είναι ο Alex Rins. Ο Ισπανός της Suzuki προέρχεται από ένα κακό τριήμερο στο Misano, ωστόσο αγαπάει την COtA και θα παλέψει για τη νίκη. Μέτριο ήταν το αποτέλεσμα στο Misano και για τον Joan Mir ο οποίος πλέον παραδέχτηκε ότι δεν έχει καμία τύχη για το πρωτάθλημα.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Ίσως είναι μέσα στη μάχη του βάθρου.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Φαβορί για τη νίκη.

Alex Rins #42.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Στην KTM ελπίζουν οι δοκιμές του Misano μετά τον αγώνα να τους έλυσαν μερικά προβλήματα. Αν έχουν βρει κάτι στην RC16 τότε θα έχουν καλό τριήμερο στην Αμερική οι Brad Binder και Miguel Oliveira.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Μπορεί να είναι μέσα στην οκτάδα.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Θα είναι στη μάχη της πεντάδας.

Brad Binder #33.

Aprilia Racing Gresini

Χωρίς τον Maverick Vinales η Aprilia θα εμφανιστεί στην πίστα του Austin. Ο Aleix Espargaro κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι πολύ πιθανό να τον δούμε μέσα στη μάχη της εξάδας.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Η εξάδα είναι εφικτή.

Aleix Espargaro #41.

Repsol Honda Team

Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρο φαβορί στην πίστα COtA από τον Marc Marquez. Ο αναβάτης της Honda έχει καταπληκτικό ρεκόρ στην Αμερική και παρότι έχει ακόμα ενοχλήσεις από το τραυματισμένο του χέρι, δεν μπορεί κάποιος να μην τον έχει στα υπόψη για τη νίκη. Από την άλλη ο Pol Espargaro μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στην Αμερική.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Φαβορί για τη νίκη.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Μπορεί να πάρει το καλύτερό του φετινό αποτέλεσμα.

Marc Marquez #93.

LCR Honda

Περιμέναμε περισσότερα από τους Alex Marquez και Taka Nakagami στο Misano, αλλά οι δύο αναβάτες της LCR Honda κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Το Austin αναμένεται να είναι καλύτερο.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Θα είναι κοντά στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Μέσα στη δεκάδα.

Alex Marquez #73.

Petronas Yamaha Team

Οι Valentino Rossi και Andrea Dovizioso θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στην Αμερική μετά το κακό αποτέλεσμα στο Misano. Ο Rossi θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στην Αμερική, ενώ ο Dovi θα συνεχίσει την προσαρμογή του στη σέλα της M1.

Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Μπορεί να είναι στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για Andrea Dovizioso: Στους βαθμούς αυτήν τη φορά.

Valentino Rossi #46.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Μαγική ήταν η εμφάνιση του Enea Bastianini στο Misano. Ο νεαρός Ιταλός κατάφερε να πάρει το πρώτο βάθρο της καριέρας του με την Ducati επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική χρονιά που διανύει. Από την άλλη ο Luca Marini έχει μείνει εκτός βαθμών στους τελευταίους τρεις αγώνες και κάτι πρέπει να κάνει για αυτό.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Θα είναι στην οκτάδα.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Θα προσπαθήσει επιτέλους να μπει στους βαθμούς.

Enea Bastianini #23.

Tech3 KTM Team

Ο Iker Lecuona ήταν εξαιρετικός στο Misano μέχρι όμως τη στιγμή που σημείωσε πτώση. Από την άλλη, ο Dani Petrucci επίσης δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς κλείνοντας ένα κακό τριήμερο για την Tech3. Μοναδικό καλό της υπόθεσης ήταν ότι στις δοκιμές της Δευτέρας στο Misano δοκίμασαν τη μοτοσικλέτα οι Remy Gardner και Raul Fernandez οι οποίοι θα αγωνιστούν στην ομάδα την επόμενη χρονιά.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Εκτός βαθμών.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Μπορεί ακόμα μια δεκάδα.

Iker Lecuona #27.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 22:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα της Αραγονίας αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσσερις ομάδες ετοιμάζει ο Valentino Rossi για το 2022

Η CFMoto εισβάλει στο MotoGP

MotoGP San Marino: Ασταμάτητος ο Bagnaia κέρδισε τον αγώνα στο Misano

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης