Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί ο Marc Marquez να ήταν ένα από τα φαβορί για τη νίκη στις ΗΠΑ, ωστόσο υπήρχε συγκρατημένη Ο Marquez έφαγε ντόνατς στο βάθρο των νικητών!αισιοδοξία στον ίδιο και την Repsol Honda. Ο λόγος φυσικά είναι το τραυματισμένο του χέρι το οποίο ακόμα δεν είναι στο 100%. Όλα αυτά όμως τα άφησε πίσω του ο Ισπανός ο οποίος από την πρώτη στροφή του αγώνα έδειξε τις προθέσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδήγησε τον αγώνα με μαεστρία από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο και δεν άφησε σε κανένα περιθώριο να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Αυτή είναι η δεύτερη νίκη της χρονιάς για τον Marquez ο οποίος είναι ο Βασιλιάς της COtA με 7 νίκες και 7 pole position σε 8 αγώνες στη συγκεκριμένη πίστα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο πολύ ικανοποιημένος Fabio Quartararo. Ο Γάλλος της Yamaha γνώριζε ότι εκείνο που έπρεπε να κάνει ήταν να αφήσει πίσω του τον Pecco Bagnaia. Κατάφερε να το πετύχει οδηγώντας εντυπωσιακά και με αυτήν τη δεύτερη θέση ανέβασε πάλι τη διαφορά στη βαθμολογία πάνω από τους 50 βαθμούς. Την τελευταία θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο Francesco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός μετά την pole position έδειξε ότι θα μπορούσε να παλέψει για κάτι καλύτερο, αλλά δεν είχε τον ρυθμό να παλέψει για τη νίκη, αλλά ούτε για τη δεύτερη θέση.

Ο Fabio Quartararo μπορεί ακόμα και στο Misano να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αψιμαχίες μεταξύ Mir και Miller, εκπληκτικός ξανά ο Bastianini

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Alex Rins με την εργοστασιακή Suzuki. Ο Ισπανός έκανε εξαιρετική εκκίνηση και Ο Fabio Quartararo έχει πλέον 52 βαθμούς διαφορά από τον Bagnaia και στο Misano ίσως να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλουβρέθηκε γρήγορα στη μάχη του βάθρου. Στο τέλος δεν κατάφερε να παλέψει για την πρώτη τριάδα, εκμεταλλεύτηκε όμως την ποινή διέλευσης που δέχτηκε ο Jorge Martin και τερμάτισε τελικά στην τετράδα. Στην 5η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Jorge Martin με την Pramac Ducati, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακός ήταν ο Enea Bastianini ο οποίος έκλεισε την εξάδα με την Ducati της Ensponsorama Avintia.

Μάχη στο τέλος είχαν οι Joan Mir και Jack Miller καθώς ο Ισπανός της Suzuki προσπάθησε να περάσει στον τελευταίο γύρο, αλλά ακούμπησε με την Ducati του Αυστραλού και τον έβγαλε εκτός πίστας αφήνοντάς τον στην 8η θέση. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Brad Binder (KTM) και Pol Espargaro (Honda), ενώ πτώσεις σημείωσαν οι Aleix Espargaro, Johann Zarco και Taka Nakagami.

Επόμενος αγώνας πραγματοποιείται στην πίστα Misano Marco Simoncelli στην Ιταλία στις 22-24 Οκτωβρίου.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Αμερικής: Ο φορμαρισμένος Bagnaia πήρε την pole position στο Austin

MotoGP Αμερικής: Προβλέψεις για το Grand Prix στο Austin

Τέσσερις ομάδες ετοιμάζει ο Valentino Rossi για το 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης