Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το Grand Prix της Αυστρίας επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις και ένταση, με πτώσεις, απρόοπτα, Ο Bagnaia έφτασε τις 5 νίκες το 2022.προσπεράσεις, έναν αλάνθαστο νικητή και έναν αποφασισμένο πρωταθλητή. Ο Pecco Bagnaia με την Ducati ήταν ο μεγάλος νικητής στο Red Bull Ring. Ο Ιταλός αναβάτης, παρά το γεγονός ότι επέλεξε την μαλακή γόμα στο εμπρός ελαστικό του, οδήγηση ομαλά, γρήγορα και σταθερά με αποτέλεσμα να κερδίσει σε μια πίστα που η Ducati δείχνει ανίκητη. Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη του Bagnaia φέτος, κάτι που είχαμε να δούμε από το 2008 με τον Casey Stoner.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί ο Bagnaia να πήρε τη νίκη, αλλά ο Fabio Quartararo ήταν εκείνος που κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο Γάλλος της Yamaha δεν έκανε καλή εκκίνηση και στην αρχή του αγώνα έμεινε στην 5η θέση. Βρήκε όμως γρήγορα τον ρυθμό του και κατάφερε να βρεθεί στη μάχη του βάθρου. Ο πρωταθλητής με μια φοβερή κίνηση 5 γύρους πριν το τέλος ανέβηκε στη 2η θέση και κατάφερε να μείνει εκεί μέχρι το τέλος αφήνοντας πίσω του μια αρμάδα από Ducati.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Aleix Espargaro με την Aprilia αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, ωστόσο έσωσε την παρτίδα τερματίζοντας στην 6η θέση. Παρόλα αυτά έμεινε 32 βαθμούς μακριά από τον Quartararo στη βαθμολογία πηγαίνοντας στο Misano. Στην 3η θέση του βάθρου τερμάτισε ο Jack Miller με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Luca Marini και Johann Zarco. Σημαντικότερες εγκαταλείψεις στον αγώνα ήταν εκείνες του Enea Bastianini όταν έχασε πίεση το εμπρός ελαστικό του και ενώ βρισκόταν στη μάχη του βάθρου και του Jorge Martin ο οποίος έπεσε στον τελευταίο γύρο στην προσπάθειά του να περάσει τον Miller για το βάθρο.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης