Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Έπειτα από μια πολύ περίεργη περσινή χρονιά και μια πολύ μεγάλη χειμερινή περίοδο προετοιμασίας, επιτέλους το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP αρχίζει ξανά. Στην πίστα του Κατάρ, το τριήμερο που μας έρχεται –26-28 Μαρτίου– θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας της χρονιάς με όλα τα αστέρια του πρωταθλήματος να ξεδιπλώνουν για πρώτη φορά το ταλέντο τους στη σέλα των μοτοσικλετών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσωρινό αγωνιστικό ημερολόγιο 2021.

Όσον αφορά το αγωνιστικό ημερολόγιο, οι αλλαγές που έχουν γίνει αφορούν μόνο τους πρώτους αγώνες Μόλις μπούμε στο καλοκαίρι, θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα του αγωνιστικού ημερολογίου.της χρονιάς, τουλάχιστον για την ώρα. Οι δύο πρώτοι αγώνες της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν στην πίστα του Κατάρ, τις δύο επόμενες Κυριακές. Στις 18 Απριλίου ταξιδεύουμε στο Portimao της Πορτογαλίας για τον 3ο αγώνα της χρονιάς, ενώ λίγο αργότερα μετακομίζουμε στη Jerez για τον 4ο αγώνα της χρονιάς. Από εκεί και έπειτα η κατάσταση θα αξιολογείται και ανάλογα με την πρόοδο της πανδημίας θα έχουμε και προσαρμογές στο πρόγραμμα.

Σημαντικότερο από όλα όμως είναι οι αναβάτες και οι μοτοσικλέτες. Για το 2021 έχουμε αρκετές αλλαγές στις ομάδες και παρακάτω θα δούμε ποιος έχει πάει πού και φυσικά ποιες είναι οι προοπτικές για τη νέα σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα φέρει αποτελέσματα ο Pol Espargaro, αλλά στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Repsol Honda: Το μυστήριο του Marc Marquez

Αυτό που περιμένουμε περισσότερο να δούμε πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι Δυστυχώς, εκτός μάχης στο Κατάρ μένει ο Marquez.αδιαμφισβήτητα η πορεία της επιστροφής του Marc Marquez. Ο Ισπανός ταλαιπωρήθηκε απίστευτα όλο το χειμώνα και την περασμένη χρονιά με τον σοβαρό τραυματισμό του, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει να πιέζει περισσότερο για την επιστροφή του. Οι δοκιμές που έκανε με μια RC213V-S της Honda σε Βαρκελώνη και Portimao δείχνουν δείγματα βελτίωσης, ωστόσο ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας να του κόψει τη φόρα. Ο Ισπανός δεν θα αγωνιστεί στους δύο αγώνες του Losail και πλέον αναμένουμε να τον δούμε στο Portimao τον Απρίλιο.

Στην άλλη άκρη του γκαράζ της Repsol Honda έχουμε τον Pol Espargaro. Ο Ισπανός προέρχεται από καλές δοκιμές χειμώνα, του άρεσε η οδήγηση της Honda και στο Κατάρ ήταν 10ος στην κατάταξη.

Πρόβλεψη για τον Marquez: Πρωταθλητής, αν επιστρέψει όπως πριν, ακόμα και με μείον 2 αγώνες.
Πρόβλεψη για τον Espargaro: Στο δεύτερο μισό της σεζόν θα παλεύει για βάθρο.

Η GSX-RR παραμένει κορυφαία, θα δούμε τι έχει να μας δώσει ακόμα ο πρωταθλητής Mir.

Suzuki Ecstar: Φαβορί για τον τίτλο

Η Suzuki αρχίζει τη νέα σεζόν με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές. Η ομάδα, παρ΄ ότι έχασε ένα σημαντικόΠάνε για το 2 στα 2 στη Suzuki. μέλος της, τον Davide Brivio, ο οποίος μετακόμισε στη Formula 1, διατήρησε τους δύο ταλαντούχους αναβάτες της, τον πρωταθλητή Joan Mir και τον εξαιρετικό Alex Rins. Η μοτοσικλέτα έδειξε στο Κατάρ πως παραμένει μια από τις κορυφαίες στο grid και η βάση υπάρχει για ακόμα έναν τίτλο.

Πρόβλεψη για Mir: Δεν θα πάρει πάλι τίτλο.
Πρόβλεψη για Rins: Πιο ψηλά από τον Mir, ίσως και τίτλο.

Η Yamaha βελτιώνει σταδιακά τη μοτοσικλέτα για το 2021.

Monster Energy Yamaha MotoGP: Το ταλέντο ξεχειλίζει

Ίσως η ομάδα με το μεγαλύτερο ταλέντο στο grid φέτος είναι η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. Ο Η νίκη είναι μονόδρομος για τη Yamaha.Maverick Vinales και το νέο μέλος Fabio Quartararo αποτελούν ένα πολύ δυνατό δίδυμο ικανό για νίκες σε κάθε πίστα. Οι δοκιμές στο Κατάρ έδειξαν πως η μοτοσικλέτα της Yamaha έχει αναβαθμιστεί καθώς ολοκλήρωσαν το τεστ στην πρώτη τριάδα και μένει να δούμε αν συνεχίσουν να πιέζουν στη σωστή κατεύθυνση εξέλιξης της μοτοσικλέτας.

Πρόβλεψη για Vinales: Ήρθε η ώρα να παλέψει για τον τίτλο
Πρόβλεψη για Quartararo: Παρόμοια σεζόν με πέρυσι – πολλά σκαμπανεβάσματα.

Τεράστια προσπάθεια από την Ducati να ανέβει ξανά στην κορυφή το 2021.

Ducati Lenovo: Η καλύτερη Desmosedici

Η Ducati άλλαξε όλο το ρόστερ της για το 2021. Οι Jack Miller και Pecco Bagnaia είναι πλέον στις σέλες Ίσως η καλύτερη μοτοσικλέτα στο grid είναι η GP21.των εργοστασιακών Desmosedici και οι μέχρι τώρα δοκιμές έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα. Ο Miller ολοκλήρωσε τις δοκιμές στην πρώτη θέση έχοντας πολύ καλά στοιχεία, ενώ στην πεντάδα ήταν και ο Bagnaia. Η μοτοσικλέτα δείχνει πολύ δυνατή για τη νέα χρονιά και σίγουρα αναμένεται να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

Πρόβλεψη για Miller: Ή τώρα ή ποτέ!
Πρόβλεψη για Bagnaia: Το βάθρο είναι εφικτό, η νίκη δύσκολα.

Ο Rossi δήλωσε ότι θέλει να αγωνιστεί για ακόμα 2 χρόνια!

Petronas Yamaha: Ο Rossi και οι άλλοι

Μία από τις καλύτερες δορυφορικές ομάδες στο grid είναι αδιαμφισβήτητα η Petronas Yamaha. Φέτος, η Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά ο νέος είναι ωραίος!ομάδα από τη Μαλαισία θα έχει στις τάξεις της τον θρύλο του MotoGP Valentino Rossi, ο οποίος στα 42 του χρόνια ξεκινάει ακόμα μια χρονιά. Δίπλα στον Rossi θα βρίσκεται ο Franco Morbidelli, ο οποίος πέρυσι πάλεψε για τον τίτλο. Ο Morbido έκανε εξαιρετικές δοκιμές ολοκληρώνοντας τις τρεις ημέρες στην 4η θέση και δείχνει έτοιμος για καλά πράγματα και το 2021.

Πρόβλεψη για Rossi: Σίγουρα μια νίκη… μέχρι εκεί!
Πρόβλεψη για Morbidelli: Θα παλεύει στα ίσια με τις εργοστασιακές Yamaha. Νίκες και βάθρα!

Μεγάλες προσδοκίες έχει η Aprilia από τη νέα RS-GP και τον Aleix Espargaro.

Aprilia Racing Gresini: Αποφασιστικό βήμα

Η Aprilia είναι η μοναδική πλέον ομάδα που δεν έχει πάρει βάθρο στο MotoGP. Οι Ιταλοί έδειξαν φέτος να Κλειδί στην Aprilia είναι ο… Dovizioso.αλλάζουν ρυθμό, να ανεβάζουν ταχύτητα και να παρουσιάζουν μια πολύ καλή RS-GP. Ο Aleix Espargaro έμεινε πολύ ικανοποιημένος στις δοκιμές και ήταν πάντα μέσα στην εξάδα της κατάταξης. Από την άλλη, ο Lorenzo Savadori δεν κατάφερε να κάνει κάτι σημαντικό δείχνοντας ότι δεν είναι έτοιμος για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Αν καταφέρουν να φέρουν τον Andrea Dovizioso στην ομάδα τις επόμενες εβδομάδες (έχει προγραμματιστεί ένα τεστ με τον έμπειρο Ιταλό), τότε μόνο καλά πράγματα πρέπει να περιμένουμε από την Aprilia.

Πρόβλεψη για Espargaro: Πρώτο βάθρο για την Aprilia
Πρόβλεψη για Savadori: Δε θα βγάλει τη χρονιά…

Το ταλέντο του Martin σε συνδυασμό με το θράσος του Zarco θα δώσουν πολλά πρωτοσέλιδα στην Pramac το 2021.

Pramac Ducati Racing: Ο Γάλλος δεν αστειεύεται

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δίδυμα φέτος στο MotoGP έχει η Pramac Racing. Η δορυφορική ομάδα της Πολλά πρωτοσέλιδα περιμένουμε από Martin και Zarco.Ducati απέκτησε τον Johann Zarco, έναν από τους ταχύτερους αναβάτες του grid ο οποίος μάλιστα στις δοκιμές τα πήγε περήφημα τερματίζοντας μέσα στη δεκάδα. Από την άλλη, υπάρχει ένας ταχύτατος νεαρός αναβάτης, ο Jorge Martin, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ετοιμάζεται για μια δυνατή πρώτη χρονιά στο MotoGP. Ο έμπειρος Zarco και ο φιλόδοξος Martin αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα για την Pramac.

Πρόβλεψη για Zarco: Γρήγορος παντού και βάθρα όταν τερματίζει
Πρόβλεψη για Martin: Πολλές πτώσεις, αλλά θα δείξει δείγματα ταχύτητας

Νεαροί αναβάτες με ταλέντο, μένει να δούμε πόσο καλή θα είναι η RC16

Red Bull KTM Racing: Ερωτηματικά παντού

Η περσινή χρονιά της KTM στο MotoGP ήταν μαγική. Δύο νίκες, πέντε βάθρα και απίθανες εμφανίσεις για την Η KTM έκρυβε πράγματα στις δοκιμές ή έχει πρόβλημα…αυστριακή ομάδα η οποία παρουσίασε ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο μοτοσικλέτας. Από την ομάδα έφυγε ο Pol Espargaro και ήρθε ο Miguel Oliveira, ο οποίος έγινε ο πρώτος Πορτογάλος αναβάτης που κατακτά νίκη. Δίπλα στον Oliveira θα βρίσκεται ο ταχύτατος Brad Binder από τη Νότια Αφρική. Οι δοκιμές στο Κατάρ δεν πήγαν καλά για την KTM καθώς οι αναβάτες της ήταν εκτός δεκαπεντάδας, ωστόσο δεν πρέπει να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα.

Πρόβλεψη για Oliveira: Αν είναι καλή η μοτοσικλέτα θα παλεύει για την εξάδα σε κάθε αγώνα.
Πρόβλεψη για Binder: Αν είναι καλή η μοτοσικλέτα θα είναι μέσα στη δεκάδα σε κάθε αγώνα.

Αυτή ήταν μια γνώριμη εικόνα του Alex Marquez στις δοκιμές του Κατάρ

LCR Honda: Δύσκολη χρονιά το 2021

Στο στρατόπεδο της LCR Honda είχαμε μια σημαντική αλλαγή την περασμένη χρονιά. Ο Cal Crutchlow Ο Ιάπωνας θα κάνει τη διαφοράαποσύρθηκε από τους αγώνες με αποτέλεσμα τη θέση του να πάρει ο Alex Marquez. Ο νεαρός Ισπανός, αδερφός του τεράστιου Marc, είχε δραματικές δοκιμές στο Κατάρ σημειώνοντας πάρα πολλές πτώσεις και σπάζοντας ένα κόκκαλο στο πόδι του. Από την άλλη, ο Takaki Nakagami έδειξε καλά σημάδια ταχύτητας και ολοκλήρωσε τις δοκιμές στη 12η θέση, ωστόσο αν η Honda δεν κάνει κάποιο θαύμα στη μοτοσικλέτα τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Πρόβλεψη για A.Marquez: Αν μπαίνει στη δεκάδα θα είναι θαύμα.
Πρόβλεψη για Nakagami: Η ταχύτερη Honda, μετά τον Marc Marquez αν επιστρέψει
.

Σταδιακά θα δούμε καλά αποτελέσματα από Marini και Bastianini

Avintia Ensponsorama Ducati – SKY VR46 Ducati: Νέοι και ωραίοι

Δύο νεαρούς και γρήγορους αναβάτες θα παρουσιάσει για το 2021 η ομάδα της Avintia. Η 3η ομάδα της Οι μαθητές του Rossi θα δείξουν τα δόντια τουςDucati στο πρωτάθλημα χωρίστηκε στα δύο φέτος για τα μάτια του Luca Marini, του αδερφού του Valentino Rossi. Ο Marini θα αγωνιστεί κάτω από την ομπρέλα της VR46 φέτος και θα έχει αρκετό χρόνο μπροστά του να βρει τον ρυθμό του στη νέα κατηγορία. Από την άλλη, ο πρωταθλητής Moto2 του 2020, Enea Bastianini από την πρώτη επαφή με τη μοτοσικλέτα έδειξε καλή ταχύτητα και δεν αποκλείεται να κάνει κάποια κεφάλια να στρίψουν στη διάρκεια της χρονιάς.

Πρόβλεψη για Marini: Θα μπαίνει οριακά στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για Bastianini:
Πολλές πτώσεις, ίσως πάρει μια δεκάδα.

Με διαφορά η ομορφότερη μοτοσικλέτα στο grid...

Tech3 KTM Racing: Κερδίζει… στην εμφάνιση

Η Tech3 φέτος κέρδισε τη μάχη του καλύτερου βαψίματος μοτοσικλέτας. Οι πορτοκαλί μοτοσικλέτες της Προβλέπω αλλαγές στο ρόστερ της Tech3 το καλοκαίρι…ομάδας στα χρώματα της KTM έκαναν θραύση και ψηφίστηκαν με διαφορά οι ομορφότερες του grid. Εκτός όμως από αυτό, αναμένεται δύσκολη χρονιά για την ομάδα του Herve Poncharal. Ο Danilo Petruci ο οποίος ήρθε από την Ducati, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στη μοτοσικλέτα και έκλεισε τις πρώτες δοκιμές στη 19η θέση, ενώ από την άλλη ο Iker Lecuona, ήταν ακόμα πιο αργός μένοντας στη 23η θέση. Δεν αναμένονται εκπλήξεις από τη δορυφορική ομάδα της KTM όπως πέρυσι που τα πήγαν περίφημα.

Πρόβλεψη για Petrucci: Μάχη για τους βαθμούς.
Πρόβλεψη για Lecuona:
Δε θα βγάλει τη χρονιά…

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP αρχίζει και είμαστε έτοιμοι να παρακολουθήσουμε ακόμα μια συναρπαστική χρονιά! Πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικού τριημέρου θα κάνω προβλέψεις για όλους τους αναβάτες… με χιούμορ και καλή διάθεση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πτώση σε προπόνηση στο Mugello για τον Morbidelli

Ετοιμάζεται «γάμος» Aprilia-Dovizioso στο MotoGP;

Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τον Marquez

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης