Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha αδιαμφισβήτητα ήταν η εταιρεία που κυριάρχησε στον κόσμο των αγώνων μοτοσικλέτας το 2021.Η Yamaha κυριάρχησε και στα τοπικά πρωταθλήματα της Αμερικής και της Ιαπωνίας. Κατάφερε να κατακτήσει τίτλους σχεδόν σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια πρωταθλήματα σε άσφαλτο και χώμα, ενώ είχε τεράστιες επιτυχίες και σε τοπικά πρωταθλήματα ανά τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορυφαία στιγμή για το ιαπωνικό εργοστάσιο ήταν η κατάκτηση του τίτλου οδηγών στο MotoGP με τον Fabio Quartararo. Ο νεαρός Γάλλος με πέντε νίκες και δέκα βάθρα κατάφερε να γίνει ο πρώτος Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής και ο έβδομος πρωταθλητής της Yamaha στα Grand Prix.

Ο 22χρονος Γάλλος Fabio Quartararo στις δοκιμές της Jerez.

Πολύ μεγάλη επιτυχία γνώρισε η Yamaha και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Ο Toprak Razgatlioglu με την αγωνιστική Yamaha R1 κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο και να διακόψει το τεράστιο σερί του Jonathan Rea με την Kawasaki. Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος της Yamaha από το 2009 όταν τότε ο Ben Spies είχε κερδίσει το πρωτάθλημα. Στη μικρότερη κατηγορία των Supersport ο Dominique Aegerter με δέκα νίκες στέφθηκε πρωταθλητής με μια Yamaha R6, ενώ χάρισε και τον τίτλο κατασκευαστών στους “μπλε” για 5η συνεχόμενη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αναβάτες της Yamaha έκαναν το "1-2" στην κατηγορία MX2.

Οι επιτυχίες ωστόσο δεν ήρθαν μόνο στην άσφαλτο, αλλά είχαμε σημαντικές νίκες και στο χώμα. Ο Maxime Renaux συνέχισε την εκπληκτική του πορεία με τη Yamaha κατακτώντας τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2. Ο Γάλλος είχε 10 νίκες και 14 βάθρα το 2021 με την Yamaha YZ250FM, ενώ ο teammate του Jago Geerts τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας επιβεβαιώνοντας την τρομερή απόδοση της μοτοσικλέτας.

Ένα όμορφο βίντεο από της Yamaha για την εξαιρετική χρονιά στους αγώνες μοτοσικλέτας το 2021.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια Yamaha XSR125 για τον πρωταθλητή Νικόλα Πλυτά

Πανέτοιμη η Yamaha να παλέψει για τη νίκη στο Dakar 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης