Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έχει ήδη ξεκινήσει το δεύτερο τριήμερο δοκιμών χειμώνα για τους αναβάτες του Παγκοσμίου Μόνο που βλέπεις το νούμερο σε πιάνει ίλιγγος.Πρωταθλήματος MotoGP στο Κατάρ και τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά. Οι καινούριες μοτοσικλέτες δείχνουν να είναι πολύ γρήγορες και οι χρόνοι είναι καταιγιστικοί, με τους περισσότερους να κινούνται σε ρυθμό κοντά στο ρεκόρ πίστας, το οποίο έχει ήδη σπάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο όμως που θα σας ταρακουνήσει είναι το νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της προτελευταίας ημέρας των δοκιμών. Σε μία από τις προσπάθειές του, ο Γάλλος αναβάτης της Pramac Ducati, Johann Zarco, κατάφερε να σημειώσει τελική ταχύτητα στο τέλος της ευθείας 357,6 Km/h. Αυτή η ταχύτητα αποτελεί νέο ρεκόρ για το MotoGP, καθώς το προηγούμενο ήταν στην πίστα του Mugellο με 356,2 Km/h.

Η ανάρτηση στο Twitter του Zarco με το φοβερό ρεκόρ!

Τα αεροδυναμικά βοηθήματα παίζουν σημαντικό ρόλο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απίστευτη αυτή τελική ταχύτητα παίζουν μεγάλο ρόλο τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία Στις 28 Μαρτίου αρχίζει το πρωτάθλημα.δοκιμάζουν στο Κατάρ όλα τα εργοστάσια. Να θυμίσουμε ότι οι κανονισμοί αναφέρουν πως μόνο μία φορά μέσα στη σεζόν μπορούν οι ομάδες να αλλάξουν τα αεροδυναμικά τους πακέτα, κάτι που σημαίνει πως οι δοκιμές αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να αποφασίσουν τι θα χρησιμοποιήσουν μέσα στο 2021.

Οι δοκιμές ολοκληρώνονται την Παρασκευή (σήμερα), ενώ ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ στις 28 Μαρτίου.

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha γιορτάζει τα 60 χρόνια της στα Grand Prix

MotoGP και Formula 1 ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ταχύτερος ο Quartararo με Yamaha στις πρώτες δοκιμές MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης