Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η ανακοίνωση της ομάδας του Valentino Rossi στο MotoGP είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο δεν Πίσω από το project του Rossi βρίσκονται δυνατοί οικονομικοί παράγοντες από τη Σαουδική Αραβία.είχε γίνει γνωστό ποιες μοτοσικλέτες θα οδηγούν οι αναβάτες της ομάδας. Πλέον επίσημα ανακοινώθηκε πως η Aramco VR46 θα είναι εξοπλισμένη με μοτοσικλέτες της Ducati για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η VR46 ομάδα θα αναλάβει την τωρινή ομάδα Esponsorama και επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο Pablo Nieto. Οι αναβάτες της ομάδας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, ωστόσο το πιθανότερο είναι ο Luca Marini να οδηγήσει τη μία μοτοσικλέτα και ο Marco Bezzecchi από τη Moto2 να οδηγήσει τη δεύτερη.

Μένει να δούμε αν ο Rossi παραμείνει στη Yamaha ή θα εγκαταλείψει τους αγώνες. Δύσκολα θα οδηγήσει για την Ducati.

Οκτώ μοτοσικλέτες θα έχει στο grid το 2022 η Ducati

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει ότι η Ducati από το 2022 θα έχει στο grid 8 μοτοσικλέτες. Τις εργοστασιακές των Miller και Έχουμε έρθει πολύ κοντά στην αποχώρηση του Rossi από τους αγώνες.Bagnaia, τις Pramac των Zarco και Martin, τις Gresini των Bastianini και Di Giannantonio και τώρα τις Aramco VR46.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που φτάσαμε σε συμφωνία με τη VR46 για τα επόμενα 3 χρόνια» είπε ο επικεφαλής του Ducati Corse Gigi Dall’Igna. «Η Ακαδημία VR46 τους έχει δουλέψει με σοβαρότητα και επαγγελματισμό».

Εκείνο που μένει να ξεκαθαριστεί είναι το μέλλον του Valentino Rossi στους αγώνες. Ο Ιταλός είναι δυσαρεστημένος με τη Yamaha και δεν αποκλείεται να αποφασίσει να σταματήσει τους αγώνες στο τέλος της σεζόν. Οι χορηγοί που βρίσκονται πίσω από το project της Aramco θέλουν να τον δουν στη σέλα της Ducati με την ομάδα του για ακόμα δύο χρόνια, αλλά, όπως ο ίδιος αναφέρει, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η τελική του απόφαση θα παρθεί μετά την καλοκαιρινή διακοπή του πρωταθλήματος.

Η Aramco είναι ο κεντρικός χορηγός της VR46 Ducati.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Ολλανδίας: Προβλέψεις για το MotoGP στο Assen

Με Ducati το 2022 η ομάδα Gresini Racing

Με τις ευλογίες ενός πρίγκιπα η ομάδα του Rossi στο MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης