Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με μία ακόμα δυνατή εμφάνιση ολοκλήρωσε την 11η ειδική διαδρομή ο Nasser Al-Attiyah. Ο οδηγός τηςΔεν χάνει ο Peterhansel… Toyota κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο οδηγώντας γρήγορα και σταθερά παρ΄ ότι ήταν στη δύσκολη θέση να ανοίγει τον δρόμο στον αντίπαλό του Stephane Peterhansel. Ο Al-Attiyah κέρδισε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα από τον Γάλλο αντίπαλό του, ωστόσο η δουλειά του είναι δύσκολη όσον αναφορά την κατάκτηση της νίκης. Πλέον είναι 15 λεπτά πίσω από τον Peterhasnel με μία ειδική να απομένει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της FIA Jean Todt συνομιλεί με τον τεράστιο Carlos Sainz.

Το έχει στο τσεπάκι του ο Peterhansel

Στη δεύτερη θέση της ειδικής τερμάτισε ο Mr Dakar, Stephane Peterhansel. Ο Γάλλος της Mini είχε τον έλεγχο της κατάστασης σε όλη τη διάρκεια της ειδικής και πλέον κρατάει σφιχτά στα χέρια του τη νίκη. Ο Carlos Sainz ακολούθησε στην 3η θέση πολύ κοντά στους δύο πρώτους, ενώ οι Al Rajhi, Despres και De Villiers έκλεισαν την εξάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γενική Κατάταξη, ο Πολωνός Jakub Przygonski παραμένει στην 4η θέση της Γενικής πίσω από τους Peterhansel, Al-Attiyah και Sainz, έχοντας πίσω τους Nani Roma και Al Qassimi. Στη δεκάδα έχει σκαρφαλώσει ο Cyril Despres με Peugeot, ενώ οι Vasilyev, De Villiers και Prokop συμπληρώνουν τους δέκα πρώτους.

Highlights SS11 Cars

 

Αντέχει ο Benavides στην επίθεση του Sunderland

Στις μοτοσικλέτες, την αντεπίθεσή του ξεκίνησε ο Sam Sunderland με την KTM. Ο Βρετανός ήταν ταχύτατος στην 11η ειδική διαδρομή αφήνοντας πίσω τους τις εργοστασιακές Honda. Ο Sunderland είναι πλέον στη 2η θέση, πέντε λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο Kevin Benavides και αναμένεται μεγάλη μάχη για τη νίκη την τελευταία ημέρα του αγώνα.

Πιέζει στο όριο ο Sunderland με την KTM για τη νίκη.

Δύο Honda στις τρεις πρώτες θέσεις

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Pablo Quintavilla με τη Husqvarna, με τον Benavides να ακολουθεί από κοντά στην Μεγάλο λάθος του Barreda Bort: έχασε τον ανεφοδιασμό!3η θέση. Την εξάδα έκλεισαν οι Sanders(KTM), Walkner(KTM) και Brabec (Honda). Μεγάλο λάθος έκανε ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda, Barreda Bort, εγκαταλείποντας τον αγώνα. Ο Ισπανός αναβάτης έχασε τον προσανατολισμό του στα μέσα περίπου της ειδικής και ενώ βρισκόταν πρώτος, με αποτέλεσμα να χάσει το σημείο ανεφοδιασμού. Όπως ήταν φυσιολογικό, έμεινε από καύσιμο και κάπου εκεί τελείωσε για εκείνον το φετινό Dakar. Πλέον χάθηκε το όνειρο της Honda για κατάληψη του βάθρου, με τους Benavides και Brabec να κρατάνε την 1η και 3η θέση.

Highlights SS11 Bikes

Επόμενη ειδική η 12η, Yanbu > Jeddah των 447 χιλιομέτρων (200 Km ειδικής).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με υδρογόνο στους αμμόλοφους του Dakar

Dakar 2021 SS10: Δεύτερη νίκη για τον Al Rajhi, εγκατέλειψε ο Florimo

Η γυναίκα που έλαμψε στη Stage 1 του Dakar

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης