Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTOGP

8ος Αγώνας, Assen Ολλανδία, 25 Ιουνίου 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Οι αποφάσεις των αναβατών όσο αφορά την επιλογή των ελαστικών προμήνυαν ένα θεαματικό αγώνα με ανατροπές, κάτι που έγινε σε δραματικό βαθμό 8 γύρους πριν το τέλος όταν άρχισαν να πέφτουν οι σταγόνες της βροχής, δίνοντας το πράσινο φως για τη μετάβαση από τις «στεγνές» στις «βρόχινες» μοτοσυκλέτες.

Η αρχική απόφαση του Zarco, του κατόχου της pole position του ολλανδικού gran prix, με τα μαλακά λάστιχα μπρος-πίσω, ήταν και η απαρχή ενός καταστροφικού αγώνα για τον ταλαντούχο rookie από την Γαλλία. Σε ένα μπαράζ λάθος αποφάσεων, και χάνοντας θέσεις ήδη από τα μισά περίπου του αγώνα, η αλλαγή μοτοσυκλέτας και η έξοδος με «υπερβολική ταχύτητα» από τα pits, οδήγησαν στην ποινή της διέλευσης ξανά από εκεί, καταβαραθρώνοντας τον στην 14η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σωστές ωστόσο αποδείχθησαν οι επιλογές αλλά και η υπομονή του Valentino Rossi, με μεσαίο και σκληρό (!) πίσω λάστιχο, όπου παρά τις σταγόνες που έπεσαν προς το τέλος του αγώνα, η 4η θέση εκκίνησης του γιατρού μεταφράστηκε σε νίκη. Μια νίκη που μόνο εύκολα δεν ήρθε, αρχικά με το Marquez να υπερασπίζεται σθεναρά την 2η θέση και έπειτα τον Danilo Petrucci να φλερτάρει με την πρωτιά σε στυλ «all in», ανεβαίνοντας τελικά στο 2ο σκαλί του βάθρου και αφήνοντας 3ο το Marc Marquez, ο οποίος έδειξε ωριμότητα ειδικά μετά την πτώση του πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα Maverick Vinales, «κόβοντας» ρυθμό και εστιάζοντας στην συλλογή βαθμών.


Αγώνας σωστών και λάθος αποφάσεων στην Ολλανδία

Στην 4η θέση τερμάτισε ο παραδοσιακά καλός στις παράξενες –και ναι και όχι- βρόχινες συνθήκες, Cal Crutchlow, έχοντας πίσω του τον Andea Dovizioso ο οποίος για ακόμα έναν αγώνα «έσωσε» την εικόνα της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, αφού ο έτερος αναβάτης της Jorge Lorenzo που ξεκινούσε από την 21η θέση τερμάτισε 15ος αφήνοντας περεταίρω ερωτηματικά για τον χρόνο προσαρμογής του στο κόκκινο στρατόπεδο. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Miller, Abraham, Baz, Iannone και (Aleix) Espargaro. Κακό αγώνα έκανε και ο Dani Pedrosa που τερμάτισε 13ος , σε ένα θεαματικό αγώνα που χαρακτηρίστηκε από πολλές πτώσεις, με τους Redding, Bautista, Smith, Folger, Lowes αλλά και Vinales να βλέπουν τον τερματισμό από τα paddocks των ομάδων τους.

Το σίγουρο είναι πως σήμερα δόθηκε ένα μάθημα «εμπειρίας» όσο αφορά τα λάστιχα αλλά και τον συνδυασμό ψυχολογίας και συγκέντρωσης, με «δάσκαλο» τον Valentino Rossi, επιβλήθηκε καθολικά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης