Με το δεξί ξεκίνησε η φετινή προσπάθεια του 16χρονου Δημήτρη και του 18χρονου Νίκου Καρακώστα στο European Junior Cup του World Superbike.

Ο Δημήτρης ξεκίνησε από την 16η θέση και έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για την 12η, τερματίζοντας τελικά 13ος (στους 33), κερδίζοντας τρεις βαθμούς. Ο αδελφός του Νίκος εκκίνησε και τερμάτισε στην 24η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δυνατός αέρας στα πρώτα δοκιμαστικά ήταν και ο λόγος που πολλοί έμπειροι αναβάτες μεγαλύτερων κατηγοριών είχαν πτώσεις. Ο Δημήτρης έκανε τον 13ο χρόνο, έχοντας την 3η μεγαλύτερη τελική ταχύτητα και βελτιώνοντας τον περυσινό χρόνο των ελεύθερων κατά 11,5 δευτερόλεπτα! Τα δύο αδέλφια συζήτησαν μεταξύ τους τακτικές της πίστας, συμβουλεύτηκαν τον Jeremy McWilliams και μίλησαν με το γκρουπ Andreani για το στήσιμο των μοτοσικλετών τους.

Πολύ καλή η πρώτη φετινή εμφάνιση στο εξωτερικό για τον Δημήτρη και Νίκο Καρακώστα...

Η υψηλότερη τελική ταχύτητα….
Στα χρονομετρημένα, ο Δημήτρης βελτίωσε τον χρόνο του μισό δευτερόλεπτο, κατάφερε την υψηλότερη τελική στα 225χλμ. και κατατάχθηκε 16ος στην εκκίνηση. Ο Νίκος κατέβασε άλλο ένα δευτερόλεπτο τον χρόνο του και κατατάχθηκε 24ος στην εκκίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Aragon είναι μια δύσκολη τεχνικά πίστα με απότομα χασίματα. Ο συναγωνισμός ήταν έντονος, αλλά η βελτίωση των δύο Ελλήνων αναβατών σε σχέση με την περυσινή χρονιά ήταν αλματώδης. Ειδικά ο Δημήτρης κατάφερε και υπερίσχυσε έμπειρων αναβατών που γνώριζαν καλά την πίστα και μάλιστα είχαν κάνει δοκιμές εκεί δύο εβδομάδες πριν από τον αγώνα.

Το ραντεβού των αδελφών Καρακώστα ανανεώθηκε για τον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Απριλίου στο Άσσεν (Ολλανδία).

Τελευταίες συμβουλές λίγο πριν ο Δημήτρης βγει στην πίστα...
Ο Νίκος Καρακώστας ετοιμάζεται για να μπει στην πίστα...
Στην 24η θέση κατάφερε να τερματίσει ο Νίκος Καρακώστας...
Την υψηλότερη τελική ταχύτητα στα χρονομετρημένα σημείωσε ο Δημήτρης Καρακώστας...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης