Είναι ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της ιταλικής μάρκας. Είναι η πρώτη Ferrari δρόμου με κινητήρα στο κέντρο και τριθέσια διάταξη στο εσωτερικό, και αναμένεται να πιάσει περισσότερα από 34 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ferrari 365 P Berlinetta Speciale θα βγει σε δημοπρασία τον Αύγουστο από τον οίκο Gooding & Company στην Καλιφόρνια. Οι εκτιμητές θεωρούν ότι θα πουληθεί σε τέτοια τιμή που αυτομάτως θα μπει στο κλαμπ των ακριβότερων αυτοκινήτων όλων των εποχών.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κατασκευαστεί το 1966, έπειτα από παραγγελία του Luigi Chinetti, οδηγού αγώνων και επίσημου αντιπροσώπου της Ferrari στις ΗΠΑ. Τροφοδοτείται από έναν V12 κινητήρα 4.4 λίτρων, απόδοσης 380 ίππων, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον οδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελευταίος κάθεται στο κεντρικό κάθισμα, που περιστρέφεται, ενώ δεξιά και αριστερά είναι οι θέσεις των άλλων δύο επιβατών. Το τιμόνι βρίσκεται, φυσικά, και αυτό στο κέντρο, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι πέντε σχέσεων.

Η λευκή 365 P έχει στο οδόμετρο μόλις 7.965 χιλιόμετρα και είναι σε άριστη κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια βγαίνει από το πάρκινγκ μόνο για να λάβει μέρος σε μεγάλες εκδηλώσεις.
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης