Ένα σπάνιο μοντέλο της ιταλικής φίρμας, που παρήχθη σε μόνο μία μονάδα, φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του οίκου Ghia και ανήκε στον πρώην στρατηγό και πρόεδρο της Αργεντινής, Χουάν Ντομίνγκο Περόν, αναζητεί τον επόμενο ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοναδική Ferrari 212 δεν θυμίζει κανένα άλλο όχημα της διάσημης εταιρείας από το Maranello. Παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού το 1952 και αποκτήθηκε από τον Περόν αμέσως μετά τον θάνατο της συζύγου του Εβίτα. Μάλιστα, λέγεται ότι ταξίδεψε ο ίδιος στην Ιταλία για να την παραλάβει.

Το συλλεκτικό τετράτροχο χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα από τον πρόεδρο της Αργεντινής, καθώς το 1955 εξορίστηκε. Μέχρι το 1973, οπότε και το αγόρασε ένας Ιταλός υπήκοος που κατοικούσε στο Μπουένος Άιρες, ήταν αποθηκευμένο σε αποθήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1987 πουλήθηκε σε κάποιον άγνωστο συλλέκτη και τρία χρόνια αργότερα αναβαθμίστηκε πλήρως. Από τότε μέχρι σήμερα, η Ferrari 122 εκτίθεται σε διάφορα event για κλασικά οχήματα, αποσπώντας δεκάδες διακρίσεις. 

Εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα και, παρότι τα χρόνια έχουν περάσει, το αυτοκίνητο είναι πλήρως λειτουργικό, με το αμάξωμα και την καμπίνα να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Η one-off Ferrari 122 με την πλούσια ιστορία είναι διαθέσιμη προς πώληση, με την τιμή να ορίζεται σε 1,3 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης