Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Θεωρείται ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Αναμφισβήτητα είναι ότι καλύτερο παρουσιάστηκε τη δεκαετία του 1990. Ένα εξωτικό supercar με V12 κινητήρα της BMW χωρητικότητας 6,1 λίτρων και απόδοσης άνω των 620 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προδιαγραφές της εμβληματικής McLaren F1 παραμένουν ακόμη και σήμερα εκπληκτικές. Το μοντέλο παρήχθη από το 1992 έως το 1998 σε μόλις 106 μονάδες. Αυτή που θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Gooding And Company τον Αύγουστο και βλέπετε στις φωτογραφίες έχει αριθμό παραγωγής 029.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Αρχικά αποκτήθηκε από έναν Ιάπωνα και στη συνέχεια από έναν Αμερικανό. Αν και έχει περάσει από «δύο χέρια», στο κοντέρ γράφει μόλις 387 χιλιόμετρα.

Οι δύο συλλέκτες σεβάστηκαν και με το παραπάνω το βρετανικό supercar, το οποίο είναι το μόνο βαμμένο σε απόχρωση Creighton Brown. Το «διαμάντι» της McLaren με τα τρία καθίσματα – του οδηγού είναι στο κέντρο – τα τμήματα από ανθρακονήματα, κέβλαρ, τιτάνιο, ακόμη και φύλλα χρυσού, εκτιμάται ότι θα πιάσει πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια στη δημοπρασία.

Οι μεγαλύτεροι συλλέκτες αναμένεται να δώσουν «μάχη» για το κάνουν δικό τους. Ο τυχερός πλειοδότης, μαζί με το αυτοκίνητο θα πάρει ένα ρολόι χειρός της TAG Heuer περιορισμένης παραγωγής, μια τροχήλατη εργαλειοθήκη της FACOM κι ένα σετ εργαλείων τιτανίου. Φυσικά, όλα τα αξεσουάρ είναι σε άριστη κατάσταση.

Η θέση οδήγησης είναι τοποθετημένη στο κέντρο.

Μαζί με το αυτοκίνητο προσφέρεται και μια τροχήλατη εργαλειοθήκη.

Ένα σπάνιο ρολόι της TAG Heuer.

Σετ εργαλείων από τιτάνιο ειδικά για τη mcLaren F1.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η νέα McLaren με τελική 330 χλμ./ώρα

Η McLaren πούλησε τις εγκαταστάσεις της για 170 εκατ. λίρες

Η McLaren μπαίνει το 2022 στο πρωτάθλημα Extreme E

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης