Ενόψει των εορτών του Πάσχα, χιλιάδες εκδρομείς θα χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητα τους. Λόγω της

Όταν μιλάμε στο κινητό και οδηγούμε έχουμε μειωμένα αντανακλαστικά και μειωμένη αντίληψη του περιβάλλοντοςαυξημένης κίνησης, το επίπεδο κινδύνου μεγαλώνει και γι’ αυτό ο χρήστης κάθε οχήματος πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες για να επιστρέψει πίσω τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, αφορά στην υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Σύμφωνα με μελέτες, το 85% στην Ευρώπη εκτιμά πως η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι μη αποδεκτή, ωστόσο το 26% παραδέχεται ότι συνεχίζει να το κάνει. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, όλοι παραδέχονται ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι επικίνδυνη, ωστόσο οι έρευνες  δείχνουν ότι το 54% των ερωτηθέντων συνεχίζει να το χρησιμοποιεί.

Δείτε τις συνέπειες που μπορεί να έχουμε από την χρήση του κινητού τηλεφώνου όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου. Ένα μήνυμα ζωής που πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους Έλληνες

Για ένα… SMS δεν χάθηκε και ο κόσμος

Ο καθένας μπορεί να συνειδητοποιήσει πως η ασφάλεια οδηγών και πεζών είναι πολύ πιο σημαντική
Αν πρέπει πάση θυσία να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας τηλέφωνο σταματούμε το αυτοκίνητο σε πάρκινγκ…από ένα SMS ή ένα τηλεφώνημα. Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα της εταιρίας τηλεπικοινωνιών COSMOTE, η οποία υλοποιεί μια σημαντική ενέργεια ευαισθητοποίησης του κοινού και δείχνει τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει η μη υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το μήνυμα «Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό» και ενόψει της καθιερωμένης μεγάλης εξόδου του Πάσχα, θέλει να στείλει το μήνυμα που όλοι οι οδηγοί πρέπει να ακολουθούν. Τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους.

Η εικόνα αυτή δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα...

Κάθε χρόνο 1.600 νεκροί…

Η χρήση κινητού επιτρέπεται μόνον όταν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται  με  Bluetooth…Στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο έχουμε 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα, ενώ τεράστιο είναι και το κόστος σε υλικές ζημιές.

Αυτά και μόνο τα στοιχεία πρέπει να μας προβληματίσουν και να μας κάνουν πιο υπεύθυνους οδηγούς.

Χαρακτηριστικά και τα λόγια του διευθυντή Marketing Communications της COSMOTE, Χάρη Κονίνη: «Η κινητή τηλεφωνία σώζει ζωές. Προϋπόθεση, όμως, είναι να τη χρησιμοποιούμε υπεύθυνα».
 

Δείτε τις επιπτώσεις από την χρήση κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης πατώντας ΕΔΩ

Ο Ιαβέρης μας συμβουλεύει κάτι πολύ απλό. Να επιστρέψουμε όλοι σπίτι και στα αγαπημένα μας πρόσωπα...

Σκεφτείτε καλά πριν στείλετε ένα SMS η απαντήσετε σε μία κλήση...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης