Την ανανεωμένη έκδοση του θωρακισμένου Α8 με το μακρύ μεταξόνιο, το οποίο προσφέρει την βέλτιστη ασφάλεια στους επιβάτες σε κακόβουλες ενέργειες, παρουσίασε η Audi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το A8 L Security απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ένα μεγάλο πολυτελές αυτοκίνητο με τη μέγιστη θωράκιση. Έχει λάβει πιστοποίηση από το «German Ballistics Testing Center» και πληροί όλες τις προδιαγραφές της κατηγορίας VR7. Χάρη στα ειδικά κράματα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο το αμάξωμα και τα τζάμια, μπορεί να αντέξει επιθέσεις με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες.

Το μήκος του αυτοκινήτου είναι στα 5.27 μέτρα και το μεταξόνιο στα 3.12μ. και για να κατασκευαστεί κάθε μονάδα απαιτούνται 450 ώρες εργασίας από εξειδικευμένους μηχανικούς.Η καμπίνα είναι υπερ-πολυτελής και άνετη και εξοπλίζεται με όλα τα απαιτούμενα συστήματα, όπως πυρόσβεσης, εξόδου κινδύνου και παροχής φρέσκου αέρα σε περίπτωση χημικής επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από ένα V8 TFSI κινητήρα twin turbo απόδοσης 435 ίππων και ένα W12 6.3 λίτρων με 500 ίππους, με το σασί, την ανάρτηση, τα φρένα και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη να έχουν αναβαθμιστεί.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να παραγγείλει ήδη το ανανεωμένο Audi A8 L Security, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το καλοκαίρι. Φυσικά, οι ιδιοκτήτες και οδηγοί πριν την παραλαβή περνούν από ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης