Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η Ferrari ξεκίνησε τη χρονιά με πολλά όνειρα, έχοντας στο grid δύο κορυφαίους οδηγούς. Στόχος όλων, ήταν η κατάκτηση των πρωταθλημάτων και οι φίλοι της Scuderia ανυπομονούσαν να αρχίσει η σεζόν για να δουν και πάλι την ομάδα τους να πρωταγωνιστεί μέσα στις πίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Κατώτεροι των περιστάσεων για μια ακόμα χρονιά

Τα άνυδρα χρόνια φαίνεται πως είχαν περάσει, ή έτσι ήλπιζαν τουλάχιστον οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας και οι fan. Τα αποτελέσματα στα δύο πρώτα Grand Prix της χρονιάς όμως, δεν ήταν τα αναμενόμενα, με τους Alonso και Raikkonen να μην μπορούν καν να παλέψουν για μια θέση στο βάθρο.


Alonso και Raikkonen βλέπουν πάντα την πλάτη των ανταγωνιστών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η F14T εμφάνισε πολλές αδυναμίες και χρειάζεται ριζική αναβάθμιση, καθώς οι Mercedes W05 και Red Bull RB10, δείχνουν ότι είναι πολύ μπροστά. Τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα και θα χρειαστούν αρκετοί αγώνες, ώστε να διορθωθούν. Ο επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali, παραδέχτηκε ότι το μονοθέσιο χρειάζεται συνολική βελτίωση και απαιτείται χρόνος για να δείξει τις πραγματικές δυνατότητές του.


Ο Domenicali ψάχνει για λύσεις αλλά δεν τις βρίσκει

«Πρέπει να δουλέψουμε ώστε να αποκτήσουμε ένα αποδοτικότερο μονοθέσιο, έναν καλύτερο κινητήρα και την ισορροπία. Χρειαζόμαστε βελτίωση παντού. Είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσουμε την Mercedes. Είναι ανάγκη να δώσουμε στους οδηγούς μας το καλύτερο μονοθέσιο και πρέπει να γίνει σύντομα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιταλός.   


Ο «Iceman» επέστρεψε έχοντας ένα όνειρο…

Οι δηλώσεις του κυρίου Domenicali, είναι βέβαιο ότι δεν ήχησαν καλά στα αυτιά κανενός φίλου και σίγουρα στους οδηγούς. Ο Alonso έχει απόλυτο δίκιο που διαμαρτύρεται από πέρυσι και αν ξεκινήσει τα παράπονα και ο Raikkonen, τότε θα αρχίσουν τα όργανα!   


Μάλλον θα αργήσουν να πανηγυρίσουν οι fans της Scuderia Ferrari

Για μια ακόμα χρονιά, η Ferrari δείχνει κατώτερη των περιστάσεων – μακάρι να μας διαψεύσει – με το μονοθέσιο να μην αντάξιο ούτε της ιστορίας, ούτε των δυνατοτήτων των οδηγών. Ο Stefano Domenicali βγήκε μπροστά και είπε την αλήθεια, αλλά μάλλον έπρεπε να το κάνει νωρίτερα. Τώρα είναι αργά, καθώς όσο θα βελτιώνονται αυτοί, τόσο θα ανεβαίνουν οι Mercedes και Red Bull, οπότε… μια από τα ίδια.


Καιρός να αναλάβει δράση ο «μεγάλος»

Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας και της ομάδας, Luca di Montezemolo, είχε πει ότι δεν συμβιβάζεται φέτος με τίποτα λιγότερο από την πρώτη θέση. Βλέποντας τι συμβαίνει και έχοντας πάρει πρόσφατα την ψήφο του Δ.Σ. της Ferrari, για να παραμείνει στο τιμόνι έως το 2016, πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα.  Στην F1 δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χάσιμο, ούτε δικαιολογίες. Ο καλύτερος κερδίζει και οι υπόλοιποι ακολουθούν. Απλά πράγματα. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης