Του Λουκά Παπαλάμπρου

«Η ηλεκτρική ενέργεια στην Αστυπάλαια βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό είναι εμφανές από το αεροδρόμιο: Ακριβώς μπροστά από την πύλη αφίξεων είναι ένας ολοκαίνουριος σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αναγράφει Έξυπνο και Βιώσιμο νησί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Αυτές είναι οι αρχές ενός μετασχηματισμού που θα αλλάξει ριζικά το ελληνικό νησί τα επόμενα χρόνια και θα το καταστήσει πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας και πράσινης ανάπτυξης».

Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου Astypalea Smart & Sustainable Island

Με αυτές τις δύο παραγράφους ξεκινά το κείμενο της Volkswagen στην κεντρική ιστοσελίδα της. Στο «vw-media newsroom», τη σελίδα δηλαδή όπου ενημερώνονται οι δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά της γης για τον γερμανικό αυτοκινητιστικό όμιλο, η Ελλάδα είναι πρώτο θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει πως, η εφαρμογή του πρωτοπόρου εγχειρήματος πράσινης κινητικότητας στην Αστυπάλαια, έχει ήδη γίνει βασική είδηση σε κάθε χώρα παγκοσμίως.

 

Τεράστια διαφήμιση

Ο CEO του VW Group κι ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας επισκέφθηκε την Αστυπάλαια.

Δεν πρόκειται για κάτι απλό. Όταν ένας κολοσσός όπως το VW Group έχει τη χώρα σου «πρωτοσέλιδο» και αυτή τη φορά για κάτι καινοτόμο, η διαφήμιση ξεπερνά τα όρια των τηλεπρωινάδικων και προφανώς τα όποια μικροκομματικά οφέλη. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο.

Η Αστυπάλαια είναι το μελλοντικό εργαστήρι της Ευρώπης Θα σας το κάνω πιο απλό για το καταλάβετε. Στο media site της VW – αντίστοιχο έχει κάθε εταιρεία αυτοκινήτου – οι δημοσιογράφοι ανά τη υφήλιο ενημερώνονται για καθετί αφορά τον τεράστιο αυτό όμιλο, από τα νέα μοντέλα, έως τις τεχνολογίες, την παραγωγή, τα εργοστάσια, τις αλλαγές στη δομή της εταιρείας και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Εμείς, οι εκπρόσωποι του Τύπου λοιπόν από την Ελλάδα έως την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Χιλή, την Κίνα και την Ινδονησία, λαμβάνουμε τις ειδήσεις από αυτή την ιστοσελίδα.

Όταν λοιπόν η χώρα σου είναι πρώτο θέμα στο media site της VW, η είδηση θα ταξιδέψει παντού με ασύλληπτη ταχύτητα. Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα πάντα μεταφέρονται από τη μια άκρη της γης στην άλλη σε χρόνο – ρεκόρ.

Η Αστυπάλαια λοιπόν είναι ήδη διάσημη. Ακόμη και ο «πολύς» Herbert Diess, το αφεντικό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κι ένας εκ των ισχυρότερων ανθρώπων στον χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής σκηνής ήρθε, μίλησε και φωτογραφήθηκε στο νησί των Δωδεκανήσων, πλάι στον  Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και τον Δήμαρχο του νησιού, Νικόλαο Κομηνέα.

Ο Herbert Diess με τον πρωθυπουργό και τον δήμαρχο του νησιού.

Τον CEO του VW Group συνόδευε μια «στρατιά» συνεργατών και συμβούλων. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, στο πλαίσιο του προγράμματος ηλεκτροκίνησης που ξεκινά στην Ελλάδα, είπε για την απολιγνιτοποίηση, έκανε αναφορά στο πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό, τις βιώσιμες λύσεις φόρτισης και πολλά ακόμη.

«Στο νησί αυτό θα ερευνήσουμε, σε πραγματικό χρόνο, το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους κατοίκους να ενσωματώσουν στην καθημερινότητα τους την ηλεκτροκίνηση (e-mobility) και ποια κίνητρα χρειάζονται για τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής. Τα αποτελέσματα της Αστυπάλαιας θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού προς βιώσιμες μετακινήσεις με πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα».

»Σε παγκόσμιο επίπεδο, η προστασία του κλίματος και η μετάβαση σε βιώσιμη κινητικότητα αποκτούν τεράστιο ενδιαφέρον. Η Volkswagen πρωτοστατεί σε αυτήν την αλλαγή, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα βιώσιμων μετακινήσεων- από αυτοκίνητα, έως βιώσιμες ενεργειακές λύσεις φόρτισης. Η Αστυπάλαια μπορεί να γίνει ένα πρότυπο γρήγορου μετασχηματισμού που ενισχύεται από τη στενή συνεργασία κυβερνήσεων και επιχειρήσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Οι φωτογραφίες στο media-site της Volkswagen ήταν δεκάδες. Θα τις δημοσιοποιήσουμε όλες προκειμένου να πάρετε μια ιδέα για το τι θα δουν οι δημοσιογράφοι παγκοσμίως μόλις ανοίξουν τη σελίδα της εταιρείας και φυσικά οι αναγνώστες σε sites, εφημερίδες και περιοδικά κατά την προβολή του θέματος από τα ΜΜΕ.

Με το ηλεκτρικό ID.4 θα κάνει περιπολία η αστυνομία του νησιού.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός από το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο ID.4 της Ελληνικής Αστυνομίας στην χώρα μας παραδόθηκαν αντίστοιχα οχήματα (ID.4 και ID.3) στο Λιμενικό, το αεροδρόμιο και τον Δήμο του νησιού, καθώς κι ένα e-Scooter SEAT MΣ 125. Στα τέλη Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις των EV οχημάτων στους κατοίκους της Αστυπάλαιας.

Το πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό VW ID.4.

To ίδιο μοντέλο παραδόθηκε και στο Λιμενικό Σώμα.

Ο κύριος Diess μόλις έχει φθάσει στο νησί, συνοδευόμενος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην πανέμορφη χώρα του νησιού.

Φορτιστές έχουν τοποθετηθεί ακόμη και στα λιμανάκια της Αστυπάλαιας.

Φυσικά δεν λείπουν τα wallbox ταχείας φόρτισης.

Το ID.3 του δήμου με φόντο ένα μαγευτικό σκηνικό.

Στους δρόμους της Αστυπάλαιας με το υπέροχο ηλεκτρικό hatchback.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα «φώτα» της Ευρώπης πέφτουν στην «Πράσινη Αστυπάλαια»

Στην Αστυπάλαια το νέο ηλεκτρικό scooter της Seat

Κ. Μητσοτάκης: Η Αστυπάλαια είναι η δοκιμαστική βάση για την πράσινη μετάβαση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης