ΑΘΗΝΑ: Πριν από λίγες ώρες ο οδηγός ενός ασθενοφόρου στη λεωφόρο Κηφισίας έκανε σλάλομ για να προσπεράσει τα αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα,σε μια προσπάθειά του να φθάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νοσοκομείο. Μια ζωή κινδύνευε!!! 
Λίγοι ήταν αυτοί που παραμέρισαν και άνοιξαν δρόμο. Ανέβηκαν στο πεζοδρόμιο για να περάσει το ασθενοφόρο. «Στριμώχθηκαν» με άλλα Ι.Χ

Οι περισσότεροι ατάραχοι απολάμβαναν τη μουσική τους η κουβέντιαζαν αδιαφορώντας αν κάποιος συνάνθρωπός τους κινδυνεύει. Οι οδηγοί των ασθενοφόρων δηλώνουν ότι για πέντε χιλιόμετρα σε ενα μποτιλιαρισμένο δρόμο με τις υπερπροσπάθειες που κάνουν ξεπερνούν τα 20 λεπτά 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΛΟΝΔΙΝΟ: Σε έναν όχι κεντρικό δρόμο στο Λονδίνο-πριν από λίγες εβδομάδες- γίνεται ένα ατύχημα.Ένας ποδηλάτης δεν κάνει σωστό ελιγμό και πέφτει πάνω σε ένα προπορευόμενο Ι.Χ. Ο ποδηλάτης τραυματίζεται και ενημερώνεται η αστυνομία και το ασθενοφόρο.

Όπως καταλαβαίνετε η κυκλοφορία σταματά γιατί το Ι.Χ και το ποδήλατο δεν πρέπει να μετακινηθούν μέχρι να φθάσει το περιπολικό. Η λωρίδα για τα αυτοκιντα είναι μόνο μία. Σε 3 λεπτά μετά το τηλεφώνημα φθάνει το πρώτο περιπολικό και δύο λεπτά αργότερα εμφανίζεται το ασθενοφόρο. Μέσα σε δέκα λεπτά έχει σχηματισθεί μια ουρά από αυτοκίνητα σε μήκος τριών χιλιομέτρων.

Θα μου πείτε σωστά. Ποια είναι η είδηση; 
Απαντώ αμέσως. Ο δρόμος όπου έγινε το ατύχημα δεν είχε τρείς αλλά δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η μία είναι για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες και η άλλη για τα λεωφορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λοιπόν σας πληροφορώ ότι : 
A.    Δεν επιχειρήθηκε από κανέναν οδηγό Ι.Χ να μπει στο λεωφορειόδρομο 
B.    Δεν ακούσθηκε ούτε ένα κορνάρισμα 

Έτσι έμαθαν οι Άγγλοι από το δημοτικό σχολείο. Να σέβονται τον ΚΟΚ και να έχουν υπομονή. 
Αν σήκωνες ένα Drone θα έβλεπες την ουρά χιλιομέτρων με τα ακινητοποιημένα Ι.Χ και ακριβώς δίπλα το λεωφορειόδρομο τελείως άδειο. Ούτε ένας δεν σκέφθηκε να «καταπατήσει» αυτόν το δρόμο που είναι για λεωφορεία.

Η είσοδος στο λεωφορειόδρομο απαγορεύεται. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ο οδηγός έχει εξασφαλίσει ένα βαρύ πρόστιμο. Δεν χρειάζεται να σε σταματήσει ο τροχονόμος. Αυτόν δεν θα το δεις.Απλά θα ακούσεις ότι έλαβες στο κινητό σου ένα μήνυμα.

Μην μου πείτε ότι υπερβάλω.Οι κάμερες βρίσκονται παντού. Και εκεί δουλεύουν. Όλα ελέγχονται ηλεκτρονικά. Η κάμερα καταγράφει την είσοδο του Ι.Χ στη λωρίδα που είναι για τα λεωφορεία. Αυτόματα γίνεται ενημέρωση στοιχείων και αποστέλλεται το μήνυμα με το πρόστιμο. Στο μήνυμα που φθάνει στο κινητό αναφέρει το δρόμο όπου έγινε η παράβαση,την ώρα αλλά και το ύψος του προστίμου.Η ενημέρωση για την παράβαση δεν χωρά αμφιβολίες. 

Όλοι γνωρίζουν ότι η μαγκιά πληρώνεται. Πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον ΚΟΚ. Οι λεωφορειόδρομοι είναι αποκλειστικά για τα λεωφορεία, για τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Έτσι εξηγείται και η άμεση άφιξη των περιπολικών και των ασθενοφόρων στα σημεία οπου γίνονται ατυχήματα.Τα σχόλια είναι περιττά.

Περικλής Χαλάτσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης