Ράλι Ακρόπολις: Σε 77 ημέρες οι προβολείς από όλο τον κόσμο πέφτουν στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, 17:09
 Ράλι Ακρόπολις: Σε 77 ημέρες οι προβολείς από όλο τον κόσμο πέφτουν στην Ελλάδα

Του Περικλή Χαλάτση

Μετά από οκτώ χρόνιας απουσίας το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στην Ελλάδα. Οι οδηγοί του WRC αποκαλούν το ράλι Ακρόπολις «Ράλι των θεών». Ήταν και είναι ένας δύσκολος αγώνας. Γεμάτος εκπλήξεις. 
Εδώ και κάποιες δεκαετίες η Ελλάδα άρχισε να γίνεται γνωστή μόνο από τις φωτογραφίες των αγωνιστικών αυτοκινήτων που ξεκίναγαν το δύσκολο αγώνα  κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης ΑυγενάκηςΟι φωτογραφίες αυτές έκαναν το γύρο του κόσμου.O Ιερός Βράχος κάτω από τον οποίο ήταν στημένη η ράμπα της εκκίνησης «μαγνήτιζε» ακόμη και τους μπιο αδιάφορους.Εκατομμύρια τουρίστες όλα αυτά τα χρόνια επισκέφθηκαν την Ελλάδα για να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά αξιοθέατα του κόσμου. Η Ακρόπολη που είναι πηγή έμπνευσης για περισσότερο από 2.500 χρόνια εκπέμπει μια ιδιαίτερη ενέργεια

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης –χθες το βράδυ-παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων ανακοίνωσε στο «Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» την επιστροφή του WRC στην Ελλάδα.Και συνεχάρη όλους αυτούς που πίστεψαν και υποστήριξαν το εγχείρημα της επιστροφής του αγώνα στον κορυφαίο θεσμό αγώνων ράλι.

Το νέο σήμα του Ράλι ΑκρόπολιςΟ υφυπουργός ανέλυσε την πορεία που προηγήθηκε της ένταξης του αγώνα στο ημερολόγιο του WRC για το 2021. Στάθηκε στο αποτέλεσμα του πλάνου του Υπουργείου αναφορικά με την επιστροφή της χώρας σε αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας. Όλα όσα ανέφερε θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν χωρίς τις χορηγίες κορυφαίων εταιρειών από σημαντικούς επαγγελματικούς κλάδους.

Η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου ΕΛΠΕ, που έχει συνδέσει το όνομά της με το Ράλι Ακρόπολις, δεν θα μπορούσε να ήταν απών από τη μεγάλη διοργάνωση. Φέτος ο αγώνας θα ονομάζεται «ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις». Το νέο logo φέρει το σχήμα που είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού των γραμμάτων «A» και «R».

Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ ΑΒΕΕΟ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η ΕΚΟ πάντα πίστευε στην επιστροφή του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

«… Δικαιωνόμαστε μαζί με όσους λίγους συνέχιζαν να το πιστεύουν και προσπάθησαν σκληρά προκειμένου να βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης.

Ένας ακόμη μεγάλος χορηγός ,η COSMOTE, θα στηρίξει ένα από τα πιο εντυπωσιακά εγχειρήματά του.
Ο λόγος για την «COSMOTE 5G Athens Stage». Η Cosmote με το 5G σήμα θα στείλει τις εικόνες από την σούπερ ειδική  διαδρομή σε όλο τον κόσμο.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία. Ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα , μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Αμέσως μετά την εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα και θα χρονομετρηθούν για ένα χιλιόμετρο. 

Η Λιάνα Μόσχου (Διευθ. Μarketing Communications Strategy Ομίλου ΟΤΕ) μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ.

Η Λιάνα Μόσχου (Διευθ. Μarketing Communications Strategy Ομίλου ΟΤΕ)Η σούπερ ειδική είναι εντυπωσιακή. Ένα υπερθέαμα που, όπως τόνισε και ο κ. Αυγενάκης, «θα ταξιδέψει την εικόνα της χώρας μας απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον κόσμο».

Φυσικά τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της τήρησης των μέτρων. Τα αγωνιστικά θα κάνουν την χρονομετρημένη διαδρομή στους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας και φυσικά θα περάσουν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. 

Αυτή την ειδική θα δουν ταυτόχρονα μισό δισεκατομμύριο θεατές σε 180 χώρες. Αυτή η προβολή της χώρας μας αναγνωρίζεται και από τον ΕΟΤ, που παραδοσιακά στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα, δήλωσε και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο αγώνας
Η αλυτάρχης του αγώνα κυρία Ανίτα Πασσαλή έδωσε το στίγμα του αγώνα και αναφέρθηκε στις ειδικές διαδρομές.Η καρό σημαία της εκκίνησης  θα δοθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή,10/9, το Σάββατο 10/9 και την Κυριακή 11/9 ακολουθούν τρείς καθαρά αγωνιστικές ημέρες.

Η αλυτάρχης του Ράλι Ακρόπολις Ανίτα ΠασσαλήΟ αγώνας θα κάνει ένα μικρό πέρασμα από την Πελοπόννησο αλλά το επίκεντρο του αγώνα το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι Στερεά Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση εγγυήθηκε προς την FIA και τον διοργανωτή, το οικονομικό και οργανωτικό σκέλος του αγώνα. Είναι η πρώτη φορά που από κοινού τρείς Περιφέρειες,τρείς Δήμοι και ο ΕΟΤ συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν μια άψογη διοργάνωση. Συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητοι πόροι και οι Χορηγοί που συμβάλουν στον αγώνα αυτό, γνωρίζουν ότι θα έχουν τεράστια προβολή.

 Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος ΣταϊκούραςΤην εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη των χορηγών του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, που άλλωστε αποτελούν και τους μεγαλύτερους «συμμάχους» της διοργάνωσης.

Ο Τάκης Πουρναράκης (Πρόεδρος Motosport Greece)Ανάμεσά τους η Toyota Ελλάς, που κατέχει ηγετική θέση σε επίπεδο πωλήσεων και after sales στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών, η Κωτσόβολος, που με 70 χρόνια παρουσίας στην αγορά διαθέτει πανελλαδικά δίκτυο με 95 φυσικά καταστήματα προϊόντων τεχνολογίας, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών, η Chipita με τη μάρκα 7DAYS, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, καθώς και οι ANEK Lines και Superfast Ferries, όπως και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.


 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, 23:25