Του Ν.Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Το Αλτσχάιμερ είναι μια σοβαρή εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου. Εικάζεται πως η συχνότητα της νόσου αυξάνεται με την ηλικία. Εμφανίζεται κατά μέσον όρο στο 5% έως 10% των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών. Ειδικά όμως μετά την ηλικία των 85 κάθε ηλικιωμένος έχει 1 στις 3 πιθανότητες να νοσήσει από αυτήν. Επίσης, σύμφωνα με τα εγκυκλοπαιδικά δεδομένα, η  συχνότητα στον γενικό πληθυσμό είναι αρκετά μεγάλη και δεν είναι σπάνιο να πάσχουν από τη νόσο δύο ή περισσότερα μέλη της ίδιας οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αρχικά συμπτώματα του Αλτσχάιμερ είναι η ήπια έκπτωση της μνήμης και των άλλων νοητικών λειτουργιών που συχνά περνούν απαρατήρητα τόσο από τον ασθενή όσο και από τα μέλη της οικογένειάς του.

Δεν θα το πάω παραπέρα. Στην νόσο αναφέρομαι. Μα, η δήλωση του 58χρονου , πλέον, Μάκη Βορίδη , προέδρου της νεολαίας ΕΠΕΝ (1985-1990 περίοδο που έχει διαγράψει από το επίσημο βιογραφικό του) δεν εμπεριέχει τη νόσο. Παρά μόνο την ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ που είναι , άλλο πράγμα, διαφορετικό. Ο Μάκης –Μαυρουδής- Βορίδης Ευ. Αβέρωφ θέλοντας να δικαιολογήσει τη βία του “εθνικού Στρατού” στον εμφύλιο, είχε δανειστεί τη φράση του Κολοκοτρώνη “φωτιά και τσεκούρι” . Ένα από αυτά που κρατούσε με την παράταξη της Μαθητικής Κίνησης (ΜΑΚΙ) της Νέας Δημοκρατίας.

Το ότι προσφάτως ο Μάκης Βορίδης, ανέλαβε να προωθήσει στη Βουλή μια κυβερνητική τροπολογία ώστε να μην μπορούν να μετέχουν στις εκλογές οι καταδικασμένοι από το Εφετείο Αθηνών Χρυσαυγίτες με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος ήταν εξαρχής πολιτικό παράδοξο. Θεσμικά, η υπόθεση αυτή αποτελεί αντικείμενο του υπουργού Εσωτερικών. Πολιτικά όμως, ήταν βέβαιο πως κάτι δεν θα πάει καλά όταν αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει μια τέτοια υπόθεση ένα πολιτικό στέλεχος που στο παρελθόν – συγκεκριμένα το 1985- αντικατέστησε τον Νίκο Μιχαλολιάκο στην ηγεσία της ΕΠΕΝ. Δηλαδή μοιράζονταν τον ίδιο πολιτικό χώρο με τους καταδικασμένους νεοναζί. Όντως λοιπόν κάτι δεν πάει καλά. Και δεν είναι αυτό που προλόγισα. Δεν ευθύνεται το Αλτσχάϊμερ….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση Βορίδη –αυτόν βρήκατε;;;;- είναι  τόσο παράδοξη και επιεικώς άκομψη, όσο να βγει η ΜαριάναΝτούβλη και η Τζούλια Αλεξανδράτου και να καταδικάσουν την ελληνική ΤΣΟΝΤΑ!!! Έτσι Βορίδη; Αλλά το καλάθι έχει κι άλλους δύο. Είναι αυτό το καλάθι του PRESSTV. Του παλαιού κρατούντα δημοσιογράφου-πολιτικού- κοσμήτορα της συγκυβέρνησης Καρατζαφέρη. Έχει και Άδωνι έχει και Βελόπουλο. «Κλώσησε» πολλούς….

Ο Βορίδης έγινε υπουργός στην κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, αφού ο ΛΑΟΣ γίνεται το ακροδεξιό δεκανίκι του δικομματισμού, για μια κυβέρνηση συνεργασίας. Όταν όμως επιλέγει -για λόγους τακτικής- να καταψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο, σε αντίθεση με το πρώτο όπου ήταν πολύτιμο στήριγμα για το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, ο Βορίδης αρνείται να ακολουθήσει την κομματική γραμμή, μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη και το μικρό Πλεύρη, και σύντομα διαγράφεται και ανακοινώνεται η προσχώρησή του(ς) στη Νέα Δημοκρατία. Η εικόνα με το τσεκούρι τον κυνηγά, αλλά εκείνος κυνηγάει άλλους με τσεκούρια…. Δημοκράτης γαρ, με γραβάτα και υπουργός

Ο Άδωνις είναι απλά….ο Άδωνις. «Η νέα Δημοκρατίας είναι ένα μεγάλο ΤΣΙΡΚΟ», «Θλίβομαι που ακούω τον Καραμανλή», ¨Η νέα Δημοκρατίας είναι η ντροπή της δεξιάς», συν τα εξαμάξης στην οικογένεια Μητσοτάκη και ειδικά στον Κούλη (δείτε https://youtu.be/0YdLuQYEARo?t=66).  Δεν χρειάζονται πολλά δεν απαιτείται χιούμορ. Και καταληκτικά αποκαλούσα «ναρκομανείς» και «εθισμένους» (https://www.youtube.com/watch?v=lu_tAgr6KiA)  όσους προέβλεπαν την μεταπήδησή του από το ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία !!! Χαμογελάστε και….γελάστε.

Ο τρίτος από το πανέρι (του ΛΑΟΣ) είναι ο άλλος Κούλης. Ο Βελόπουλος.  Ο οποίος δήλωνε απόφοιτος ΑΕΙ, αλλά τελικά ολοκλήρωσε σπουδές σε ένα ….ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Ο οποίος πουλούσε την κρέμα «Βυζαντινόν» για τον Κωρονοϊό και την πονευμονία, αλλά την απέσυρε όταν έγινε αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στον ΠροΙστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Επίσης είναι γνωστός για τι διαφμιζόμενες αλοιφές κατά της αλωπεκίασης, ενώ ο ίδιος έχει φαλάκρα, αλλά και για τις χειρόγραφες επιστολές του Ιησού, από το Άγιο Όρος, τις οποίες διαθέτει προφανώς κατ΄ αποκλειστικότητα, καθώς στο Άγιο Όρος δεν το γνωρίζουν….

Ξέρετε κάτι; Το «τρίο Στούτζες» ανήλθε –ως κωμική τριάδα- στη φήμη κατά τη δυσκολότερη οικονομικά περίοδο της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας. Όσο η χώρα αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος βυθιζόταν στην απόγνωση και την ανέχεια, η κωμική τριπλέτα έβαλε σκοπό να κάνει το πικραμένο χειλάκι της πλατιάς μάζας να σκάσει λίγο με τα κακομονταρισμένα αστεία τους, την άμεση σύνδεσή τους με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας αλλά και αυτή την ιδιόρρυθμη άρνησή τους να τα παρατούν κόντρα σε όλους και όλα. Ήταν η ελπίδα των απόκληρων και το αποκούμπι των απελπισμένων! Αυτή τριάδα, ωστόσο, παίζει με τα νεύρα μας,. Καθώς με την απελπισία μας. Χαίρεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης