Του Ν.Ι.ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Ήταν 10 Νοεμβρίου του 2016. Η πλέον αποφράδα ημέρα για τον τότε αρχιδιαιτητή Γιώργο Μπίκα, ο οποίος είδε την περιουσία του να γίνεται παρανάλωμα του πυρός. Το σπίτι που με κόπο είχε δημιουργήσει στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, ως προϊστάμενος υποκαταστήματος της Alpha Bank, καταστράφηκε ολοσχερώς. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες των παρακείμενων οικιών , που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, στράφηκαν εναντίον του με αγωγές. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής αποφάνθηκε 7 μέρες αργότερα. Στις 17 Νοεμβρίου ο Πύραρχος της πυροσβεστικής Χαλκιδικής κ. Εμμανουήλ Τσολάκης επιβεβαίωσε στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης: «Διακεκριμένος εμπρησμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπίκας τρομαγμένος, απογοητευμένος, συντετριμμένος. Παραιτήθηκε του αξιώματος της διαιτησίας, ενώ οι δράστες, ως συνήθως, δεν βρέθηκαν ΠΟΤΕ. 

Δεν γνωρίζω αν ο Γιώργος με την Γεωργία Μπίκα έχουν συγγένεια. Αλλά μικρή σημασία έχει. Ο αριθμητής είναι διαφορετικός. Στην πρώτη περίπτωση ομιλούμε περί εμπρησμού στην δεύτερη για κάτι χειρότερο εκ των στοιχειών: ΒΙΑΣΜΟ. Ο παρονομαστής κοινός: Τους ΒΙΑΣΑΝ τη ζωή. 

Ξέρετε κάτι; Κάποτε ο άνθρωπος εναπόθετε την πίστη του στο θρησκευτικό και στο δικαστικό στοιχείο. Ακόμα και ο θρησκευτικός, είτε πολιτικός όρκος στα δικαστήρια είχε μια βαρύτητα . Στις αίθουσες της Θέμιδος ακόμα και ο πλέον οικονομικά, είτε κοινωνικά ανίσχυρος θεωρούσε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει το δίκιο του, από έναν επίδοξο τσιφλικά, ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο, έναν άνθρωπο της σκιάς και της νύχτας. Μετά το παραδικαστικό, ακόμα κι αυτή η πεποίθηση έγινε ταριχευμένη ανάμνηση.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία χώρα που το ΔΗΘΕΝ κυριαρχεί, σε ένα συνονθύλευμα εντυπώσεων όπου προάγεται το me too ως κίνημα, αλλά συγκαλύπτονται κατά το δοκούν εγκληματικές πράξεις και βιασμοί, σ΄ ένα γαϊτανάκι μπόχας και δυσωδίας, σ΄ ένα ντόμινο ξετσιπωσιάς και ντροπής  τελικά ο πραγματικός δικαστής είναι η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ. 

Κι όσο η κοινωνία μας, βλέποντας τα σχόλια, γύρω από το τεράστιο σκάνδαλο που κατέστρεψε τη ζωή μιας νέας κοπέλας, είναι επιθετικά, επικριτικά, αληθινά, τότε τόσο ο Γιώργος Μπίκας και η Γεωργία Μπίκα έχουν βρει τους κατάλληλους ΕΝΟΡΚΟΥΣ στις υποθέσεις τους. 

Μόνοι τους και κάποια στιγμή ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ και ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ θα καταντήσουν όσοι νομιμοποίησαν την παρανομία και συγκάλυψαν την ΑΛΗΤΕΙΑ. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Χαίρεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης