Υπάρχει ένα δέντρο στη μέση του πουθενά, κανείς δεν το φύτεψε, κανείς δεν το πρόσεξε γιατί καρπούς δεν έχει. Όλοι το προσπερνούν και διαλέγουν τα δέντρα που έχουν καρπούς, γιατί αυτό δεν έχει.

Έχει όμως μεγάλη σκιά όπου οι άνθρωποι ξαποσταίνουν πριν και μετά τη συγκομιδή των καρπών. Είναι μόνο του αιώνες τώρα, πριν ακόμα φυτρώσουν τα δέντρα που δίνουν καρπούς. Πολλοί διαβάτες στη σκιά του έχουν ξαποστάσει, όμως μόνο για λίγο, και μετά συνέχισαν την πορεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό μόνο του, με τις ρίζες του βαθιά στη γη, συνεχίζει να προσφέρει χωρίς να παραπονιέται που κανένας δεν το πρόσεξε και περιμένει ποιος θα το αγκαλιάσει να του πει ευχαριστώ, ποιος θα σηκώσει το βλέμμα του να δει την ομορφιά του. Όμως τους αρκεί μόνο η σκιά του, δεν έχουν τίποτα άλλο να πάρουν από αυτό.

Ένα όμορφο λουλούδι φύτρωσε δίπλα στον κορμό του και αυτό έμεινε εκεί μέχρι που μαράθηκε κάτω από τη σκιά του, λύγισε κι έγειρε στο χώμα με ευγνωμοσύνη δείχνοντάς του ότι αρκεί που έζησε και πέθανε κοντά του και κάτω από τη σκιά του.

Το δέντρο αυτό είναι η αγάπη και το λουλούδι η ευγνωμοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης