Ευαισθητοποιημένος, συγκινημένος, αλλά και εξοργισμένος θα έλεγα από την απίστευτη περιπέτεια του φοιτητή, απόφοιτου πλέον, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΚΟΥΡΕΛΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην ορκωμοσία της Σχολής του εδώ και 2 εξάμηνα λαμβάνοντας κανονικά το πτυχίο του, αν δεν εξοφλήσει καταβάλλει νωρίτερα υπόλοιπο 150€ για την διαμονή-φιλοξενία του στην Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου ενώ πρόσφατα έχασε τον πατέρα του συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις απαλλαγής με βάση τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Θυμωμένος από την αναλγησία, γραφειοκρατία και αδιανόητη σκληρότητα που επιδεικνύεται σε τέτοιες δύσκολες οικονομικά εποχές σε έναν νέο συνάνθρωπο μας και επιστήμονα που προέρχεται από φτωχή άπορη αγροτική οικογένεια  και έχει ανάγκη να εργαστεί, αποστερείται αυθαίρετα το δικαίωμα να μετέχει στην ορκωμοσία δηλώνω ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Προσφέρομαι να πληρώσω άμεσα για λογαριασμό του το ποσόν των 150€ ώστε να έχει το δικαίωμα να ορκιστεί

2. Να προβώ στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες προς την Πρυτανική Αρχή ώστε να εξαλειφθεί αυτή η απαράδεκτη αναχρονιστική διάταξη που αφορά δυστυχώς και άλλους αποφοίτους.

Ζητώ δε την άμεση παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως διότι η παιδεία είναι κατά το Σύνταγμα δημόσιο έννομο αγαθό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης