ASTRAZENECA– ΠΟΙΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ;

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παντοιοτρόπως διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη EMA της ΕΕ,

​(που αποφάνθηκε ότι «​το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να προκαλεί θρόμβους αίματος, αλλά εξακολουθεί να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό»)

ή τους ανεξάρτητους επιστήμονες της Ομάδας των Εμπειρογνωμόνων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Όσλο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επιλογή, επιμέλεια κειμένου:

Κλεάνθης Γρίβας

6/4/2021

 

Τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), έναν πολυ-διεφθαρμένο και πλήρη «συγκρούσεων συμφερόντων», δήθεν ανεξάρτητο οργανισμό που αποφαίνεται ότι:

 

Tο «εμβόλιο» της Oxford-AstraZeneca «μπορεί να σχετίζεται με πολύ σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος, αλλά εξακολουθεί να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό» και οι χώρες πρέπει να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν». [18 Μαρτίου 2021]

 

Ή την «Ομάδα των Εμπειρογνωμόνων»του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο, με επικεφαλής τον καθηγητή της ιατρικής Pal Andre Holme, η οποία ανέλαβε να διερευνήσει τις σοβαρές περιπτώσεις θρόμβωσης του αίματος που εκδηλώθηκαν σε τρεις υγιείς εργαζόμενους στην περίθαλψη μετά τη λήψη του «εμβολίου» της AstraZeneca, και αποφάνθηκε ότι:

 

«Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια τόσο έντονη ανοσοαπόκριση και στους τρεις ασθενείς [που ερευνήθηκαν]. Κοινός παράγοντας και στις τρεις περιπτώσεις ήταν το εμβόλιο. Δεν υπάρχει τίποτα στο ιστορικό αυτών των ασθενών που να μπορεί να προκαλέσει μια τόσο ισχυρή ανοσοαπόκριση. Είμαστε βέβαιοι ότι τα αντισώματα που έχουμε βρει είναι η αιτία της κατάστασής τους και δεν βλέπουμε καμιά άλλη εξήγηση από το ότι είναι το εμβόλιο που το ενεργοποιεί». [18 Μαρτίου 2021]

 

1. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

2. ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ BIGPHARMA

3. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

 

 

Μετά την δικαιολογημένη ανησυχία που προκάλεσαν πολλές αναφορές για παρενέργειες μετά την χορήγηση του «εμβολίου» της AstraZenecaσε υγιή άτομα (που αφορούσαν σοβαρές αλλά και θανατηφόρες αιματολογικές διαταραχές), περισσότερες από 20 χώρες ανέστειλαν τηνχορήγησή του.

 

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η μαφία της BigPharma κινητοποίησε τους κατά τόπους δήθεν ανεξάρτητους «ρυθμιστικούς οργανισμούς» με τους οποίους συνδέεται μέσω των μηχανισμών των «περιστρεφόμενων θυρών» και των παντοειδών μέσων εξαγοράς των μελών τους, προκειμένου να αποσοβήσουν τη ζημιά στην επιχείρηση της χορήγησης των «εμβολίων»-Frankensteinαπό την οποία αντλούν μυθώδη κέρδη.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις παράνομες σχέσεις μεταξύ των διεφθαρμένων «επιστημόνων» και της BigPharma, βλέπε:

https://www.zougla.gr/apopseis/article/emvolia-frankenstein–megisti-apili-ke-megisti-diaf8ora

 

Ο καθηγητής PålAndreHolmeγια την αιτία των παρενεργειών του AstraZeneca

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Οι αναφορές για τη δημιουργία θρομβώσεων αφορούσαν κυρίως νεαρά, υγιή άτομα τα οποία κατά πάσα πιθανότατα θα ανέκαμπταν εάν προσβάλλονταν από την COVID, σύμφωνα με πολλές πηγές που δημοσιεύουν στατιστικά στοιχεία θνησιμότητας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) , η Statista και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) .

 

Οι BottomofForm

Ευρωπαίοι «ρυθμιστές» ισχυρίζονται ότι «ο κίνδυνος σχηματισμού θρομβώσεων είναι σπάνιος»,αλλά ο Νορβηγός PålAndreHolme, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και γιατρός-επικεφαλής της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο, στην οποία ανατέθηκε η διερεύνηση μιας σειράς περιπτώσεων όπου νέοι και υγιείς εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη εμφάνισαν θρόμβους του αίματος μετά τον εμβολιασμό τους με το «εμβόλιο» της AstraZeneca,δήλωσε ότι οι θρομβώσεις του αίματοςδεν είναι τυπικές και συμβαίνουν σε άτομα τα οποία εάν προσβάλλονταν από την COVIDδεν θα είχαν κάποια σοβαρή περίπτωση.

 

«Εδώ, μιλάμε για σχετικά νέους ανθρώπους που έχουν αρρωστήσει και πέθαναν, οι οποίοι, κατά πάσα πιθανότατα, δεν θα είχαν τόσο σοβαρή εξέλιξη αν είχαν νοσήσει από COVID». [σύμφωνα με το ZeroHedge]

 

Στις 18 Μαρτίου 2021, οDr.Holmeανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου τα ευρήματα της «Ομάδας των Εμπειρογνωμόνων» και δήλωσε ότι ξεκίνησαν με μια υπόθεση εργασίας ότι, λόγω του συγχρονισμού, οι αντιδράσεις στους τρεις εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης –που ήταν υγιείς και κάτω των 50 ετών– προκλήθηκαν από το εμβόλιο της AstraZeneca:

 

«Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια ισχυρή ανοσοαπόκριση τους, κατά πάσα πιθανότατα προκλήθηκε από το εμβόλιο. Σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βόρειας Νορβηγίας HF, βρήκαμε συγκεκριμένα αντισώματα κατά των αιμοπεταλίων που μπορούν να προκαλέσουν αυτές τις αντιδράσεις, τα οποία γνωρίζουμε από άλλους τομείς της ιατρικής, όπου εμφανίζονται τέτοιες αντιδράσεις μετά τη χορήγηση ορισμένων φαρμάκων».

 

O Dr. Holme, αν και παραδέχτηκε ότι αυτό ήταν αρχικά απλώς μια υπόθεση εργασίας, δήλωσε ότι:

 

«Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια τόσο έντονη ανοσοαπόκριση και στους τρεις ασθενείς. Κοινός παράγοντας και στις τρεις περιπτώσεις, ήταν το εμβόλιο. Δεν υπάρχει τίποτα στο ιστορικό αυτών των ασθενών που να μπορεί να προκαλέσει μια τόσο ισχυρή ανοσοαπόκριση. Είμαι βέβαιος ότι τα αντισώματα που έχουμε βρει είναι η αιτία και δεν βλέπω καμιά άλλη εξήγηση από το ότι είναι το εμβόλιο που το ενεργοποιεί».

 

Αποσπάσματα από την συνέντευξη τύπου (εφημ.VGNYHETER, 18/03/2021)

 

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/QmwR1V/professorommistenktevaksinebivirkningeraarsakenerfunnet

 

Ο Pål Andre Holme καθηγητής της ιατρικής και επικεφαλής γιατρός της «Ομάδας Εμπειρογνωμόνων» στο Rikshospitalet που εργάστηκαν σκληρά για να προσδιορίσουν τον λόγο για τον οποίο τρεις υπάλληλοι της υγείας κάτω των 50 ετών εισήχθησαν σε ΜΕΘ λόγω σοβαρών θρομβώσεων του αίματος που εμφανίστηκαν μετά τη λήψη του «εμβολίου» της AstraZeneca, δήλωσε:

 

– «Η αιτία της κατάστασης των τριών ασθενών μας έχει πλέον εντοπιστεί. Η Ομάδα των Εμπειρογνωμόνων δούλεψε με βάση την υπόθεση εργασίας ότι τα εμβόλια πυροδότησαν μια απροσδόκητη ανοσολογική αντίδραση στους τρεις υγιείς εργαζομένους στην περίθαλψη, η οποία ενεργοποίησε το ανοσοποιητικό τους σύστημα με τρόπο ώστε να παραχθεί ένας συνδυασμός θρόμβων αίματος και χαμηλών αιμοπεταλίων. Και θεωρούμε ότι αυτή η υπόθεση εργασίας έχει επιβεβαιωθεί»..

 

– «Η υπόθεσή μας ότι πρόκειται για μια ισχυρή ανοσοαπόκριση που πιθανόταταπυροδοτείται από το εμβόλιο, έχει επιβεβαιωθεί. Σε συνεργασία με το τμήμα προηγμένης ανοσολογίαςτων αιμοπεταλίων του UNN, έχουμε εντοπίσει συγκεκριμένα αντισώματα κατά των αιμοπεταλίων που μπορούν να δώσουν μια τέτοια εικόνα… δεν πρόκειται για γενικά αλλά για πολύ συγκεκριμένα αντισώματα».

 

– Λέτε “πιθανότατα”;

 

– «Έχουμε τον λόγο μας. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από το εμβόλιο που μπορεί να εξηγήσει αυτή την ανοσολογική αντίδραση», λέει ο Holme.

 

– Γιατί λέτε ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από το εμβόλιο;

 

– «Επειδή δεν έχουμε κανένα άλλο στοιχείο από το ιατρικό ιστορικό των τριών ασθενών που θα μπορούσε να προκαλέσει μια τόσο ισχυρή ανοσοαπόκριση. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα αντισώματα κατά των αιμοπεταλίων είναι η αιτία της πρόκλησης των θρόμβων και δεν βρήκαμε κανέναν άλλο παράγοντα που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την παραγωγή τους εκτός από το εμβόλιο».

 

– Τι συνέβη στο σώμα των τριών από τη στιγμή που έκαναν το εμβόλιο έως ότου εκδηλώθηκε η νόσος;

 

– Κάνουμε το εμβόλιο για να προκαλέσουμε μια ανοσολογική αντίδραση απέναντι σ’ αυτό από το οποίο θέλουμε να προστατευτούμε. Στη συνέχεια, αρχίζει, μεταξύ άλλων, η παραγωγή αντισωμάτων. Μερικά αντισώματα μπορούν στη συνέχεια να αντιδράσουν έτσι ώστε να ενεργοποιήσουν τα αιμοπετάλια και να προκαλέσουν θρόμβους αίματος –όπως σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις», λέει ο Holme.

 

Περίπου 120.000 Νορβηγοί έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα με το «εμβόλιο» της AstraZeneca. Έτσι, ο αριθμός ύποπτων σοβαρών παρενεργειών που έχουν αναφερθεί είναι πολύ μικρός σε σχέση με τον συνολικό αριθμότων εμβολιασθέντων. Η Νορβηγία έχει σταματήσει προσωρινά τον εμβολιασμό, διαβάστε περισσότερα παρακάτω στην υπόθεση.

Η κατάσταση των τριών ασθενών

 

Την Κυριακή 14 Μαρτίου πέθανε ένας από τους τρεις εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που εισήχθησαν στο Rikshospitalet.  Όλοι έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για μια πολύ σπάνια πάθηση:

  • Ήρθαν με οξύ πόνο
  • Είχαν θρόμβους αίματος σε ασυνήθιστα μέρη, όπως το στομάχι και ο εγκέφαλος
  • Επιπλέον, είχαν αιμορραγία και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων

 

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ BIGPHARMA

 

Στις 18 Μαρτίου 2021, λίγες μόνο ώρες μετά τη συνέντευξη τύπου της «Ομάδας Εμπειρογνωμόνων» της Νορβηγίας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMAοργάνωσε εν τάχει τη δική του συνέντευξη τύπου προκειμένου να προστατεύσει τη BigPharma και τα μ’ αυτήν διαπλεκόμενα μέλη του, και έσπευσε να δηλώσει ότι το «εμβόλιο» της  OxfordAstraZeneca «μπορεί να σχετίζεται με πολύ σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος, αλλά είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και οι χώρες πρέπει να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν». (!!!)

 

Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα από τον EMA , ο οργανισμός «διαπίστωσε»(!) ότι «το εμβόλιο της AstraZenecaδεν συσχετίστηκε με συνολικό κίνδυνο(!) θρόμβων αίματος σε αυτούς που εμβολιάστηκαν και δεν υπήρχε ένδειξη προβλήματος που να σχετίζεται με συγκεκριμένες παρτίδες του εμβολίου ή των τόπων παρασκευής του».

 

Ωστόσο, ο EMAανακοίνωσε ότι το εμβόλιο «μπορεί να σχετίζεται με πολύ σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος που σχετίζονται με θρομβοπενία […] με ή χωρίς αιμορραγία, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων περιπτώσεων θρόμβων στα αγγεία που μπλοκάρουν την αιμάτωση του εγκεφάλου».

 

Παρά τον πιθανό κίνδυνο των θρομβώσεων, η Emer Cooke, Ιρλανδή φαρμακοποιός,  εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) από τον Νοέμβριο του 2020 και,συγχρόνως, πρόεδρος του «Διεθνούς Συνασπισμού Ρυθμιστικών Αρχών Φαρμάκων»(ICMRA) [InternationalCoalitionofMedicinesRegulatoryAuthorities]δήλωσε ότι:

 

«Tα οφέλη του εμβολίου της AstraZenecaυπερτερούν των κινδύνων των πιθανών παρενεργειών» και ότι «το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ:

Dr. AndrewPollard της AstraZeneca

 

Ο Dr. Andrew Pollard είναι διευθυντής του «Ομάδας Εμβολίων» της Οξφόρδης που παράγει το «εμβόλιο» της συνεργασίας AstraZeneca και Oxford, και έχει στενές οικονομικές σχέσεις με το Ίδρυμα Gates. 

 

•Ο εργοδότης του Dr. Pollard, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πήρε 11 εκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων από το ίδρυμα Gates τα τελευταία τρία χρόνια, και 208 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις κατά την τελευταία δεκαετία.

•Το 2016, το Ίδρυμα Gates έδωσε 36 εκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων σε μια ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον Pollard. 

•Επιπλέον, το Ίδρυμα Gatesχρηματοδοτεί το ιδιωτικό εργαστήριο του Pollard.

•Ο Dr. Andrew Pollard, πολυπράγμων και πολυχρηματοδούμενος από τον Gates και την Big Pharma είναι επίσης και πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης, οποία καθορίζει την κυβερνητική πολιτική για τον εμβολιασμό και τα εμβόλια, και μέλος της Εθνικής «Επιστημονικής» Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Πρότυπα και τον Έλεγχο των Εμβολίων, η οποία καθορίζει τις αποφάσεις της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας.

 

Μ’ άλλα λόγια, ο κ. AndrewPollard είναι ελεγκτής και ελεγχόμενος συγχρόνως,και λειτουργεί κατά το γνωστό «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Σύμφωνα με το βιογραφικό του στη Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Pollard_(biologist):

 

•Ο Pollard,από το 2016 είναι μέλος της «Στρατηγικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Ανοσοποίηση»(SAGE) του διεφθαρμένου «Παγκόσμιου Οργανισμού Αρρώστιας» (ΠΟΥ).

•Ο Pollard είναι μέλος της «Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων» της Βρετανικής Επιτροπής για τις κλινικές δοκιμές, τα βιολογικά και τα εμβόλια (EAG) της Βρετανικής Επιτροπής.

•Ο Pollard είναι επικεφαλής ερευνητής στις δοκιμές του COVID-19 του OVG, ηγείται των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο ChAdOx1 COVID-19 [.

 

Όπως η επισημαίνει η Mary Holland, καθηγήτρια της νομικής σχολής του πανεπιστημίου της πόλης της Νέας Υόρκης και  γενική σύμβουλος του οργανισμού Children’sHealthDefense (CHD) που προεδρεύεται από τον RobertF. Kennedy, Jr.:

 

«Οι δεσμοί του Dr. Pollard με την Ομάδα της Οξφόρδη, την AstraZeneca, το Ίδρυμα Gates και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καθιστούν σαφές τι σημαίνουν στην πράξη οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

 

Στις 18 Μαρτίου 2021, η «Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας» της Βρετανίας (MHRA) ανέφερε σήμερα ότι υπήρξαν 5 περιπτώσεις ενός σπάνιου τύπου θρόμβου αίματος στον εγκέφαλο μεταξύ αυτών που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ωστόσο, αξιωματούχοι του MHRAδήλωσαν ότι διαπίστωσαν πως «τα οφέλη του εμβολίου υπερέβαιναν τους πιθανούς κινδύνους», σύμφωνα με το Reuters.

 

Ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες σταμάτησαν τη χορήγηση του «εμβολίου» της AstraZeneca, και ενώ ο EMAυποτίθεται ότι διερευνούσε τις αυξανόμενες αναφορές για την εκδήλωση θρομβώσεων, ηΡυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της Βρετανίας (MHRA) δήλωσε ότι «η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca θα πρέπει να συνεχιστείακόμη και αν αποδειχθείη σχέση του με τις παρενέργειες και τιςαιματολογικές διαταραχές».

 

«Τα οφέλη του εμβολίου στην πρόληψη του COVID-19 σε σχέση με τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων των πιθανών παρενεργειών», δήλωσε ο June Raine, διευθύνων σύμβουλος της MHRA.

 

Η απόφαση 20 και πλέον ευρωπαϊκών χωρών να αναστείλουν προσωρινά τη χορήγηση του «εμβολίου» της AstraZeneca προκάλεσε ρήξη μεταξύ των εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια του εμβολίου (οι οποίοι δήλωσαν ότι«οι περιπτώσεις πήξης του αίματος και των αναφερόμενων θανάτων ήταν ανησυχητικές και ασυνήθιστες»), και των αξιωματούχων της δημόσιας υγείας που ανησυχούσαν όχι για την υγεία των πολιτών αλλά για το ότι αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει την κυκλοφορία των εμβολίων στην Ευρώπη και να ενισχύσει την διστακτικότητα του κοινού απέναντι στο «εμβόλιο» .

 

Σύμφωνα με τους TheNewYorkTimes, η αναστολή του «εμβολίου»της AstraZeneca είχε να κάνει τόσο με πολιτικά ζητήματα όσο και με επιστημονικά. Οι κριτικοί κατηγόρησαν τη Γερμανία για τις αναστολές που ακολούθησαν σε άλλες χώρες.

 

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, JensSpahn,δήλωσε ότι ενήργησε μετά από συμβουλές εμπειρογνωμόνων, και αφού ο Οργανισμός Εποπτείας των Εμβολίων της Γερμανίας, το Ινστιτούτο PaulEhrlich, αποφάνθηκε ότι ήταν «στατιστικά σημαντικός ο αριθμός των περιπτώσεων σπάνιου θρόμβου αίματος στον εγκέφαλο». Ετσι, έκλεισε ένας «χαοτικός γύρος τηλεφωνικής διπλωματίας» με τα μεγαλύτερα κράτη της ΕΕ να συμφωνήσουν να θέσουν σε αναστολή την AstraZeneca, ανέφερε το Reuters .

 

Μια ανώτερη πηγή της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε ότι το Βερολίνο είχε ασκήσει οποιαδήποτε πίεση σε μικρότερα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως η Αυστρία και το Βέλγιο, στα οποία είχε ήδη προκληθεί ανησυχία:«Κανένας δεν αναγκάζεται να κάνει τίποτα. Δεν λειτουργεί έτσι η ΕΕ».

 

Λίγο πριν από την ανακοίνωση του EMA στις 18 Μαρτίου, η AstraZeneca δήλωσε ότι είχε επανεξετάσει τα δεδομένα ανοσοποίησης COVID-19 και«δεν βρήκε στοιχείαγια αυξημένο κίνδυνο θρόμβων του αίματος σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα ή φύλο και σε οποιαδήποτε χώρα».

 

Όπως ανέφερε το TheDefender στις 16/03/2021, ο Π.Ο.Υ. είχε προλάβει τον ΕΜΑ, δηλώνοντας ότι «μια συνεχής ανάλυση από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων δεν είχε αποδείξει αιτιώδη σχέση μεταξύ του εμβολίου και των θρόμβων αίματος και οι χώρες θα πρέπει να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν».

 

Υπό το φως της σημερινής ανακοίνωσής του, ο EMA προτρέπει τους ασθενείς να αναζητούν ιατρική βοήθεια και να ενημερώνουν τους επαγγελματίες της υγείας για οποιαδήποτε τυχόντα συμπτώματα που υποδηλώνουν προβλήματα πήξης του αίματος μετά τον εμβολιασμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης