Ζούμε μέσα σε κλίμα ανασφάλειας, αμφισβήτησης και απόλυτου διχασμού, εξαιτίας όχι τόσο του ίδιου του κορωνοϊού, που μεταλλάσσεται μάλλον φυσιολογικά, όσο των κυβερνητικών χειρισμών και των προβλημάτων ενός ακρωτηριασμένου συστήματος υγείας.

Ο πρωθυπουργός, αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι το σύστημα είναι ανάπηρο εδώ και πολλά χρόνια, παραπαίει και είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει τον όγκο των ασθενών εξαιτίας του κορωνοϊού, προσπαθεί με διάφορα ταχυδακτυλουργικά τρικ να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του φοβούμενος τις πολιτικές επιπτώσεις.
Παλιές αμαρτίες για τις οποίες ευθύνεται εξίσου και η δική του παράταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν αναλάβει την εξουσία ζητούσε ορθολογισμό στις προσλήψεις του υγειονομικού προσωπικού και απαιτούσε τη μείωση των θέσεων εργασίας. Προ κορωνοϊού, φυσικά, γιατί αμέσως μετά στην πρώτη φάση της πανδημίας χειροκροτούσε από τα μπαλκόνια με τη σύζυγό του τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές, τους οποίους όμως αργότερα διά της υποχρεωτικότητας έσπευσε να θέσει σε αναστολή εργασίας και σήμερα τους απειλεί με οριστική απόλυση.

Ας δούμε, όμως, με τη σειρά τις αστοχίες και τους παράλογους χειρισμούς της κυβέρνησης οι οποίοι όχι μόνο δεν βοήθησαν στην επίλυση του προβλήματος, αλλά δημιούργησαν μεγαλύτερη σύγχυση και δίχασαν τους Έλληνες πολίτες, με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον δύο κοινωνικές παρατάξεις οι οποίες κινδυνεύουν να αποκτήσουν και πολιτική υπόσταση: τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Ιστορικά, παραδείγματα κοινωνικών αντιπαραθέσεων με κίνητρα θρησκευτικά (εικονολάτρες – εικονομάχοι) ή πολιτικά υπάρχουν δεκάδες. Όλα οδήγησαν σε οδυνηρούς διχασμούς, με τραγικά αποτελέσματα. Τέτοια λογική φαίνεται να μη συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα του κυβερνητικού επιτελείου, το οποίο με αλλοπρόσαλλους και εριστικούς ιχνηλάτες τους Βασιλακόπουλο και Παγώνη οδηγείται στη γελοιοποίηση και στην ήττα με μαθηματική ακρίβεια.
Καλός ο  Άδωνις για τα θορυβώδη τηλεοπτικά πάνελ, ανεπαρκής όμως για επικοινωνιακή πολιτική, η οποία απαιτεί σοβαρότητα και γνώση.

Από τον Τσιόδρα και τον Ιωαννίδη δεν είναι εύκολο να περνάς στις εφεδρείες του Αδώνιδος, του Βασιλακόπουλου, της Παγώνη, του ΣΚΑΪ και άλλων δευτεροκλασάτων υπαλλήλων… Εδώ υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορείτε να αποφύγετε, κύριοι της κυβέρνησης! Υπάρχει ο ανθρώπινος φόβος προ ενός πανδημικού ιού ο οποίος, όταν αντιμετωπίζεται με τη δική σας ελαφρότητα, δεκαπλασιάζεται σε φονικότητα!  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάμε λοιπόν μαζί να διαπιστώσουμε ποια είναι τα σφάλματά σας τα οποία οδήγησαν σε αδικαιολόγητο αριθμό θανάτων -αναλογικά είμαστε ως χώρα πρωταθλητές- με συνέπεια η κατάσταση να επιδεινώνεται καθημερινά.

Ποια λογική υπάρχει στην έλλειψη οδηγιών για την κατ’ οίκον θεραπεία ανθρώπων με απαραίτητα φάρμακα, βιταμίνες κ.λπ., ούτως ώστε να αποφεύγουμε την εισαγωγή τους ως ασθενών στα νοσοκομεία; Καμία! Όλο το βάρος έπεσε στη διαφήμιση του εμβολιασμού, όταν ένα μεγάλο ποσοστό, της τάξης του 35%, ανθίσταται και παραμένει επιφυλακτικό απέναντι σε αυτή τη λύση. Έχω γνωρίσει πολύ κόσμο ο οποίος παραμένει ανενημέρωτος για το πρωτόκολλο της θεραπείας που οφείλει να ακολουθήσει όταν προσβληθεί από τον ιό. 
Ο διχασμός υφίσταται, δυστυχώς, και μεταξύ των γιατρών, πολλοί από τους οποίους συμπεριφέρονται ως ζηλωτές των εμβολίων και όχι ως θεραπαινίδες του Ιπποκράτη. Αντί να σκύψουν πάνω από ανεμβολίαστους ασθενείς, επιτίθενται εναντίον τους με άθλιους χαρακτηρισμούς, τους απαξιώνουν δημόσια, τους υβρίζουν και στο τέλος πολλές φορές τούς εγκαταλείπουν στην τύχη τους! 

Ναι, υπάρχουν τέτοιοι γιατροί υπάλληλοι, υπάκουοι όχι στον όρκο τους αλλά στην πολιτική τους ιδεολογία έρμαια πολλές φορές της ανεπάρκειας και της άγνοιάς τους. Η περίπτωση της ιατρού από τα Τρίκαλα η οποία χαρακτήριζε «γουρούνια» και «ζώα» τους ανεμβολίαστους είναι πρόσφατη και μάλιστα ερευνάται από τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο. Οπαδοποίηση οδυνηρή, ανεπίτρεπτη και εξευτελιστική για το ιατρικό λειτούργημα. Συμπεριφορές που σίγουρα θα μείνουν στην ιστορία της Ιατρικής ως στίγμα και παραδείγματα προς αποφυγή. 

Πάμε τώρα στα παράλογα μέτρα τα οποία λαμβάνονται σωρηδόν από τους κυβερνώντες χωρίς αποτελέσματα. Γύρω από την πανδημία έχει στηθεί ένας χορός ασύλληπτων κερδών. Δεν είναι μόνο τα θηριώδη κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών, τα οποία δεν αμφισβητούνται, αλλά και όλα τα συμπαρομαρτούντα: μάσκες, rapid tests, PCR. Τα κέντρα μοριακής βιολογίας για τα τεστ και τα PCR ανοίγουν το ένα πίσω από το άλλο όπως οι χρηματιστηριακές τους παλιούς καλούς καιρούς. Προσλαμβάνουν δύο νέα παιδιά με μισθούς των 600 ευρώ και «κόβουν» χρήμα καθημερινά. Είναι τα διόδια της Υγείας. Μέχρι να το συνειδητοποιήσει ο κόσμος και να γίνει ο ιός ενδημικός, θα τα έχουν οικονομήσει και θα έχουν εξαφανιστεί.

Σωστά, λαλίστατε Άδωνη Γεωργιάδη; Γνωρίζουμε ποιοι είναι οι φίλοι μας των καλοκαιρινών διακοπών στις Κυκλάδες και δεν θέλουμε να τους χαλάσουμε τη διάθεση ούτε να μειώσουμε τα κέρδη τους. Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για μειωμένες τιμές στα τεστ, στις μάσκες και στα PCR, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη δίνονται δωρεάν για την προστασία των ανθρώπων. Ναι, στην πολιτισμένη Ευρώπη πρέπει να πληροφορηθεί ο Έλληνας ότι, με μισθούς διπλάσιους και τριπλάσιους από τους δικούς του, οι πολίτες απολαμβάνουν αυτά τα αγαθά χωρίς να πληρώνουν και σε κάποιες χώρες με τιμές συμβολικές. 

Στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν υπάρχουν οι εξοντωτικοί και εξευτελιστικοί περιορισμοί που ισχύουν εδώ. Στη Γερμανία, όπου η πανδημία σαρώνει, ο ανεμβολίαστος με τεστ πηγαίνει στα εστιατόρια, απολαμβάνει τα εδέσματα και τη μουσική και επιστρέφει ως άνθρωπος και όχι σαν κυνηγημένος στο σπίτι του. 
Η υποχρεωτικότητα δεν υφίσταται σε πολλές χώρες που σέβονται τον άνθρωπο ως άτομο. Ποιος και με ποια λογική μπορεί να επιβάλει την υποχρεωτικότητα σε μια ιατρική πράξη; Αυτό έχει ρυθμιστεί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με νόμους και κώδικες ιατρικής δεοντολογίας οι οποίοι ισχύουν διεθνώς! Δείτε το βίντεο με τον κυβερνήτη της Φλόριντα που έβγαλε τη μάσκα από τα πρόσωπα των παιδιών. Πάρτε ένα μάθημα δημοκρατικής διακυβέρνησης made in USA! Εκεί είναι διαφορετικός ο κορωνοϊός;

 

 

Αφού λοιπόν καταφύγατε στην υποχρεωτικότητα, ανακαλύψατε ως μέσον πίεσης του νοσηλευτικού προσωπικού την αναστολή εργασίας. Γνωρίζατε ότι με αυτή τη λογική πολλές ΜΕΘ θα έμεναν χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και οι ασθενείς θα οδηγούνταν στον θάνατο. Οι ανόητες ανακρίβειες που επικοινωνούσατε στους πολίτες «θα είσαστε προστατευμένοι, θα είσαστε ελεύθεροι» σε ορισμένους γιατρούς και νοσηλευτές δεν έπιασαν γιατί γνώριζαν περισσότερα πράγματα.

 

Το αποτέλεσμα δεν άργησε να φανεί. Οι εμβολιασμένοι και ιικό φορτίο μετέφεραν, και νοσούσαν, και αρκετοί κατέληγαν στις ΜΕΘ, επιβαρύνοντας την κατάσταση. Ποιος ο λόγος λοιπόν να επιμένετε σε μια προτεσταντική πολιτική «θα κάνεις το εμβόλιο και θα σε σώσω θέλεις – δε θέλεις», αφού έτσι κι αλλιώς για να προστατεύονται οι ασθενείς των νοσοκομείων εμβολιασμένο και μη προσωπικό θα μπορούσε να προσέρχεται στην εργασία του με τρία τεστ την εβδομάδα για να μειώνεται το παράθυρο νόσησης και μεταφοράς του ιού. 

Να συμφωνήσω ότι το εμβόλιο για μια κατηγορία συνανθρώπων μας με προβλήματα υγείας ήταν μια επιβεβλημένη επιλογή. Να συμφωνήσω, επίσης, ότι την επιλογή του εμβολιασμού την ακολούθησε το 65% των Ελλήνων, επομένως, εάν αυτό αποδειχθεί ότι ήταν το σωστό και δεν υπάρξουν παρατράγουδα στη συνέχεια, το καθήκον σας το είχατε πράξει. 

Αντ’ αυτού, τι κάνατε; Τους μεν εμβολιασμένους πολίτες τούς ενθαρρύνατε να συνωθούνται σε εστιατόρια, μπουζούκια και μπαρ για να μεταδίδουν ο ένας στον άλλον τον ιό, στους δε άλλους απαγορέψατε κάθε μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, κλειδώνοντάς στους ουσιαστικά στο σπίτι.

Τι θα μπορούσε να έχει γίνει; Κανένας σε εστιατόρια, μπαρ και κλειστούς χώρους χωρίς τεστ, τα οποία θα παραχωρούσατε δωρεάν στους πολίτες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Μέτρα για την τήρηση των κανόνων προστασίας στους χώρους αυτούς, επιστροφή του εν αναστολή τελούντος νοσηλευτικού προσωπικού και μια Δημόσια συγγνώμη για τα όποια λάθη σας που σύμφωνα με την έρευνα Τσιόδρα οδήγησαν στον θάνατο άδικα χιλιάδες συνανθρώπων μας. Το τελευταίο αντιλαμβάνομαι ότι αδυνατείτε και να το σκεφτείτε για λόγους πολιτικού κόστους, αλλά δεν θα το αποφύγετε και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν και συνέπειες. 

Ο ιός υποχωρεί. Οι μεταλλάξεις του τείνουν να τον καταστήσουν ενδημικό, τα αντι-ιικά φάρμακα έχουν αρχίσει να καταφθάνουν και στη χώρα μας. Η λύση βρίσκεται προ των θυρών. Το ανάγνωσμά σας περί επιτυχών μέτρων που θα έσωζαν την κοινωνία πήγε περίπατο και, ενώ το γνωρίζετε, συνεχίζετε μια πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά. 

Το είδαμε και στη δημοσκόπηση. Αποδοκιμασία σε μεγάλο βαθμό για πράγματα απλά για τα οποία ο κόσμος θα σας χειροκροτούσε. Τι πετύχατε; Τίποτα! 

Είχατε την ευκαιρία να βρίσκεται στο πλάι σας ο Έλληνας γκουρού της Λοιμωξιολογίας Ιωαννίδης από το Stanford. Τον άκουσα να διηγείται ότι απομακρυνθήκατε από κοντά του κατά τρόπο περίεργο και έμεινα έκπληκτος. Γιατί άραγε; Τι συνέβη; Μη μου πείτε ότι και ο Ιωαννίδης ανήκει στην κατηγορία των ψεκασμένων, που αρέσκεστε να χρησιμοποιείτε ως χαρακτηρισμό για τους ανεμβολίαστους πολίτες; Ότι η Παγώνη και ο Βασιλακόπουλος ήταν περισσότερο πειστικοί από τον Ιωαννίδη… Φυσικά, ο Ιωαννίδης δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι υπάκουος σε πολιτικά παιχνίδια παρακάμπτοντας την επιστήμη του. Δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει υπάλληλός σας…

Επιστροφή στο σήμερα. Στα νοσοκομεία επικρατεί πανικός. Γιατροί που είναι φορείς ασυμπτωματικοί συνεχίζουν να εργάζονται σιωπηρά, την ίδια στιγμή που το εν αναστολή υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται στους δρόμους. Οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Γνωρίζουν πολύ καλά και να προστατεύουν και να προστατεύονται. 

Να σας πω λοιπόν, σε τι υπολογίζετε; Πιστεύετε προφανώς ότι, εφόσον οι περισσότεροι εμβολιάστηκαν, θα είναι μαζί μας και στις εκλογές. Έχετε υποψιαστεί, άραγε, ότι τους περισσότερους τους εκβιάσατε να εμβολιαστούν, κι αυτό μέχρι την κάλπη θα το θυμούνται; Τι άλλο χρειάζεται να σας πει κανείς για να πεισθείτε ότι κινδυνεύετε σύντομα να εξαφανιστείτε μαζί με την Covid από παιδαριώδη και ανεπίτρεπτα λάθη; Φοβάμαι ότι χάσατε πολύτιμο χρόνο όχι μόνο για τους ασθενείς, αλλά και για το πολιτικό σας μέλλον, και δυστυχώς γι’ αυτό το τελευταίο μία είναι η θεραπεία: Εκλογές. Εμβόλιο συμβατικό με πολλές παρενέργειες…   
 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης