Του Ν.Ι.ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑ! Διότι δεν άντεχα να στήνομαι στην ουρά του φαρμακείου ανά τρεις ημέρες, σα να περιμένω συσσίτιο, για να πάρω το πιστοποιητικό ότι μπορώ να κινούμαι ελεύθερα. Διότι είχα χάσει τους φίλους από τις καφετέριες, τα παρεάκια από τα –όποια λειτουργούν- κουτούκια, την συνεύρεση μου με γνωστούς σε κλειστούς χώρους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑ! Επειδή δεν κατάλαβα ποτέ, το μίσος που έβγαζαν απέναντι μου οι εμβολιασμένοι, την περίεργη θρυαλλίδα που άναψε κοινωνικά η κυβέρνηση, μεταξύ «μπολιασμένων» κι «αμπόλιαστων», τον βομβαρδισμό των ειδικών πως έπρεπε να κατηγοριοποιηθώ ως μίασμα του περίγυρού μου. 

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑ! Διότι εμβολιάστηκε και η δικηγόρος σύζυγος που δεν άντεχε να δείχνει rapid στην Ευελπίδων. Επειδή υποχρεώθηκε να εμβολιαστεί και 17χρονος γιός μου που παίζει ποδόσφαιρο, αλλά και ο 19χρονος, που είναι φοιτητής. 

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑ! Μου το υπενθύμισαν την ημέρα του εμβολιασμού, με ΕΠΤΑ μηνύματα στο κινητό από την κυβέρνηση και μια τηλεφωνική κλήση, λες και θα τους… ξέφευγα και θα αποδρούσα από το τσίμπημα την ύστατη στιγμή. Για να συνεχίσω τελικά πάλι να ζω αλλά να αλλάζουν τις προϋποθέσεις της ελευθερίας μου, όποτε θέλουν, όπως θέλουν κι επιθυμούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΜΟΛΟΝΟΛΩΝΤΑΣ στο πληκτρολόγιο τελικά αναρωτιέμαι… Εμβολιάστηκα ή, ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΑΝ; Ξέρεις Κούλη, ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε γράψει πως «Εγωισμός δεν είναι να ζεις όπως θέλεις εσύ, αλλά να απαιτείς από τους άλλους να ζουν όπως θέλεις εσύ». Κι όλη η Ελλάδα, πλέον, ζει σύμφωνα με τον εγωϊσμό σου, ο οποίος αλλάζει καθημερινά τα πρωτόκολλα, τους Νόμους, τις ντιρεκτίβες. Κινείται ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ εσύ. Διάγουμε την χειρότερη μορφή καταπίεσης, αφαίρεσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι ελεύθερης βούλησης. Κι αυτό κάποια στιγμή θα εξαργυρωθεί. Τόσο από εμβολιασμένους που χορεύουν στους ρυθμούς σου, όσο κι από ανεμβολίαστους που κρύβονται στους εαυτούς τους… Δεν είναι πρόβλεψη. Αποτελεί πανάκεια. Χαίρεται. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης