Από τον Μάκη Σεριάτο

Αυτές οι εκλογές είναι μοναδικές σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες στην ιστορία των ΗΠΑ. Χωρίς πραγματική εκστρατεία, χωρίς συμβάσεις, δραματικά τροποποιημένες συζητήσεις, χωρίς μαζικές συγκεντρώσεις, και σε πολλά μέρη λίγη ή καθόλου προσωπική ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, είναι μια εκλογική διαδικασία κατά την οποία διακυβεύεται πολλά Είναι η Αμερική που γνωρίζουμε και αγαπάμε έναντι κάποιου μέλλοντος στο οποίο η Αμερική ακυρώνεται. Η αντίθεση δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Η απόφαση είναι δική σας και όλων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Ο Ted Malloch δημιούργησε ενα τεστ με σκοπό να βοήθησει την απόφαση λίγες μέρες πριν το κρίσιμο αποτέλεσμα.

Εδώ είναι 10 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε για να μάθετε ποιον πρέπει να ψηφίσετε. Είναι απλό — ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό 10 ερωτήσεων και ψηφίστε. Δώστε το σε άλλους.  Κάντε το να γίνει viral.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντήστε σε κάθε ερώτηση ιδιωτικά και μετά ακολουθήστε τη λογική.

1 Θέλετε περισσότερο ή λιγότερο κυβερνητική συμμετοχή / ρύθμιση της οικονομίας;

2 Θέλετε να πληρώσετε περισσότερο ή λιγότερο σε φόρους;

3 Θέλετε περισσότερο ή λιγότερο στρατιωτική επέμβαση σε άλλες χώρες;

4 Θέλετε περισσότερο ή λιγότερο εμπόριο με την Κίνα;

5 Θέλετε περισσότερο ή λιγότερο παράνομη μετανάστευση;

6 Θέλετε περισσότερο ή λιγότερο έλλειμμα ομοσπονδιακού προϋπολογισμού;

7 Θέλετε περισσότερο ή λιγότερο βία και αναρχία στις πόλεις μας;

8 Θέλετε περισσότερο ή λιγότερο ταραχές και επιθέσεις κατά της αστυνομίας;

9 Θέλετε περισσότερα ή λιγότερα χρήματα των φορολογουμένων να πηγαίνουν σε παροχές κοινωνικής πρόνοιας;

10 Θέλετε περισσότερο ή λιγότερο κρατική ασφάλιση υγείας;

Εάν είπατε «λιγότερο» σε έξι ή περισσότερες από αυτές τις ερωτήσεις, ψηφίστε τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους χωρίς αμφιβολία.

Εάν είπατε «περισσότερο» σε έξι ή περισσότερες από αυτές τις ερωτήσεις, ψηφίστε υπέρ του Μπάιντεν και των Δημοκρατών χωρίς αμφιβολία.

Εάν δεν καταλήξει ακόμα ψηφίστε με βάση την ακόλουθη ερώτηση: Θέλετε μια περισσότερο ή λιγότερο σοσιαλιστική χώρα; Περισσότερο; ψηφίστε τους Δημοκρατικούς. Λιγότερο; ψηφίστε Ρεπουμπλικάνους.

Η διαδικασία αυτή δεν είναι τόσο δύσκολη και η απόφαση μπορεί να ληφθεί με σκόπιμη σκέψη σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι η ψήφος σας, οπότε μην αφήσετε κάποιον άλλο να σας ταλαντεύσει, να μαζέψει ή να κλέψει την ψήφο σας.

Η επιλογή είναι εξαιρετικά σημαντική και η ψηφοφορία είναι ένας δημοκρατικός κανόνας που εκφράζει την ελευθερία για την οποία πολέμησαν οι πρόγονοί μας πολλές φορές σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Μια μικρή σύντομη αναδρομή στις εκλογές με δημοκρατία .

Το 2016, 250.056.000 Αμερικανοί ψηφοφόροι είχαν δικαίωμα ψήφου. Μόνο 138.847.000 το έκαναν. Μόνο το 55,7% εκείνων που μπορούσαν να ψηφίσουν, το έκαναν. Αυτό ήταν μια μικρή πτώση από τις προηγούμενες εκλογές και πολύ κάτω σε σύγκριση με τη συμμετοχή σε πολλές άλλες δημοκρατίες.

Γιατί όμως να ασχοληθεί κανείς με την ψηφοφορία στις εκλογές

Η ψηφοφορία είναι μια μέθοδος για μια ομάδα, που αναφέρεται ως εκλογικό σώμα, να λαμβάνει συλλογική απόφαση και να εκφράζει μια γνώμη που βασίζεται στη συζήτηση σχετικά με το ποιος κυβερνά. Ενώ υπάρχουν διαφορετικά συστήματα ψηφοφορίας και εκπροσώπησης, από τον κανόνα της πλειοψηφίας έως την αναλογική εκπροσώπηση, όλα καταλήγουν στον καθορισμό του υποψηφίου ή του πολιτικού κόμματος που θα αναλάβει καθήκοντα για μια καθορισμένη χρονική περίοδο.

Από τις πρώτες δημοκρατικές εκλογές  στην αρχαία Αθήνα, οι άνθρωποι έκριναν ότι η ψηφοφορία ήταν μια κρίσιμη πράξη. Τον 5ο έως τον 4ο αιώνα π.Χ., οι Έλληνες είχαν ένα εξαιρετικό σύστημα διακυβέρνησης που ονομάζεται δημοκρατία. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, όλοι οι άνδρες πολίτες είχαν ίσα πολιτικά δικαιώματα, ελευθερία λόγου και την ευκαιρία να συμμετάσχουν άμεσα στην πολιτική αρένα. Επιπλέον, όχι μόνο οι πολίτες συμμετείχαν σε μια άμεση δημοκρατία κατά την οποία οι ίδιοι έλαβαν τις αποφάσεις με τις οποίες ζούσαν, αλλά επίσης ήταν ενεργοί σε σχέση με τους θεσμούς που τους διέπουν, και έτσι ήλεγξαν άμεσα όλα τα μέρη της πολιτικής διαδικασίας.

Μέχρι τον 17ο και τον 18ο αιώνα, αυτή η σκέψη τελειοποιήθηκε περαιτέρω από ανθρώπους όπως ο John Locke, ο βαρόνος de Montesquieu και ο Edmund Burke για να διαμορφώσουν το πλαίσιο που έχουμε σήμερα, δηλαδή την αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Το κεντρικό επιχείρημα του Burke, ίσως το πιο σημαντικό για την εποχή μας, ήταν ότι η καταστροφή των επαναστατών των θεσμών και η μετακίνηση στην κυριαρχία των όπλων θα δημιουργούσε  κοινωνική αναρχία και τελος η πολιτιστική εξόντωση των αντιπάλων θα μπορούσε να σηματοδοτήσουν το τέλος του ίδιου του δυτικού πολιτισμού.

Η ψηφοφορία είναι πολύ σημαντική. Η ψηφοφορία έχει σημασία. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο σημαντικό καθήκον της ιθαγένειας.

Ο Ted Υποστήριξε και ψήφισε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016, όταν λίγοι από τους ελίτ φίλους μου και πολλοί από τους Ρεπουμπλικάνους δεν ήταν στο πλευρό του. Τον υποστήριξα στο περιοδικό Forbes τον Ιούλιο του 2015 όταν κατέβηκε με το ασανσέρ από το Trump Tower. Τον συγκρίνω θετικά με τον οικονομικό εθνικισμό του ομώνυμου μου, Theodore Roosevelt, στα τέλη του περασμένου αιώνα.

Οι αμερικανοί πολίτες θα ψηφίσουν τον Νοέμβριο του 2020 όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλα και για το οικονομικό μέλλον του κόσμου όλου.

Στην Δημοκρατία αξίζει τελικά να κάνουμε  το «περισσότερο ή λιγότερο» τεστ και να ψηφίζουμε για τον εαυτό μας όχι μόνο για το κοντινό μέλλον αλλά κυρίως για το μέλλον των παιδιών όλου του κόσμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης