Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Από τη μία υπάρχει ο Τσιτσιπάς με τους άθλους του. Από την άλλη ένα μίζερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που λειτουργεί με αντίστροφη λογική. Το αχόρταγο φιλοθεάμον κοινό, το οποίο αμφισβήτησε την αξία του όταν ο μεγάλος Έλληνας τενίστας δεν σήκωσε την κούπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι εκείνη η κακομαθημένη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που συνήθισε στη γρήγορη ανέλιξη και το εύκολο χρήμα. Ένα κοινό κακομαθημένο εδώ και χρόνια, το οποίο αντί να θαυμάσει τον κόπο ενός αθλητή να φτάσει στην κορυφή, έψαξε με το αδηφάγο βλέμμα του στα Μέσα να πληροφορηθεί πόσα χρήματα κέρδισε ο Στέφανος από τη συμμετοχή του στο τουρνουά Roland Garros…

Θέλω, λοιπόν, να θέσω ορισμένα ερωτήματα δημόσια στον ανακριτή Πετρόπουλο, στον οποίο ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου επέστρεψε πίσω τη δικογραφία για την υπόθεση «Noor1», επισημαίνοντάς του εννέα κύρια σημεία τα οποία δεν μπήκε στον κόπο να ερευνήσει ως όφειλε.

Το εκπληκτικό στην όλη εξέλιξη είναι η επισήμανση του εισαγγελέα ότι του δημιουργεί μεγάλη απορία η πλήρης περιφρόνηση εκ μέρους του ανακριτή της καταθέσεως του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με βάση τα όσα του είπε ο Γιαννουσάκης για την εμπλοκή του κατηγορούμενου Μαρινάκη στη διακίνηση ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγώ σιώπησα επί σειρά πολλών μηνών σεβόμενος τη Δικαιοσύνη, για να διαπιστώσω με μεγάλη ικανοποίηση σήμερα ότι ένα κομμάτι της ευτυχώς λειτουργεί στα πρότυπα του Τσιτσιπά και όχι των ξετσίπωτων. Ότι υπάρχουν δικαστές που κάνουν καθαρό πρωταθλητισμό και δεν αποτελούν μέρος καμίας παράγκας…

Θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω τον κ. Πετρόπουλο για ποιον λόγο αποφάσισε να χαρακτηρίσει παράνομη τη συνέντευξη του Γιαννουσάκη όταν η ίδια η Δικαιοσύνη είχε αποφανθεί ότι επρόκειτο περί κανονικής συνέντευξης και, όπως του επισήμανε ο εισαγγελέας, ο συνεντευξιαζόμενος Γιαννουσάκης είχε ενημερωθεί ότι θα μου έδινε συνέντευξη και πως δεν επρόκειτο για μια τυπική τηλεφωνική συνομιλία. Η πράξη του αυτή πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί;

Άλλωστε τα περισσότερα από όσα μου είχε πει ο Γιαννουσάκης επιβεβαιώθηκαν και από τα εμβάσματα τα οποία είχα παραδώσει στην εισαγγελέα Τζίβα κατά τη διάρκεια των καταθέσεών μου. Από αυτό το βήμα θέλω να ενημερώσω τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι τα τελευταία χρόνια έχω γίνει στόχος σκοτεινών δικαστικών κύκλων, οι οποίοι είναι φανερό ότι κινούνται υπογείως και καθοδηγούνται από άτομα εκτός του χώρου της Δικαιοσύνης.

Πρόσφατα μου επεβλήθη ένα θηριώδες πρόστιμο γιατί, όπως απεφάνθη ένας οικονομικός εισαγγελέας, δεν είχα πληρώσει την εφορία κατά την πώληση των μετοχών του Πρώτου Θέματος. Ενημέρωσα τους αρμόδιους εγγράφως ότι η εφορία είχε πληρωθεί εις το ακέραιο, το πρόστιμο όμως δεν διαγράφηκε με αποτέλεσμα να καταφύγω στη Δικαιοσύνη και να αθωωθώ. Γι’ αυτούς τους λόγους και άλλους πολύ πιο σοβαρούς, που δεν είναι της παρούσης, θεωρώ χρέος μου να τον επισκεφθώ και να του επισημάνω όλα αυτά τα συμπτώματα τα οποία όχι μόνο δεν κοσμούν τη Δικαιοσύνη, αλλά τη διασύρουν ασύστολα.

Μετά θα έχουμε πάρα πολλά να πούμε από εδώ με εσάς τους αναγνώστες μας, οι οποίοι προς μεγάλη δυσαρέσκεια των κρατούντων είστε και θα παραμείνετε οι μοναδικοί εντολείς μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης